Finnország időtöltés hobbi Sáray Dorottya hideg finnek
Biztos nem tőlem hallod először, hogy a finnek furcsák. Imádnivaló, irigylésre méltóan kreatív őrültek, akik mindig kitalálnak valamit, hogy feldobják a rossz időt. Istenem, hát muszáj nekik.

Amikor eltöltöttem köztük egy évet, én is képtelen voltam ellenállni a bizarr hobbijaiknak. Itt egy top 5 lista a legjobbakról, ha unod már a szokásos szórakozási lehetőségeket, és kipróbálnál valamit, ami garantáltan kivívja a környezeted aggódását a mentális épségedért.

1. Áfonyaszedés csapatban

A kezdők számára ideális finn hobbi: veszélytelen és egyszerű. Finnországban olyan sok bogyós gyümölcs terem, hogy évente csupán 5%-át képesek leszedni. Valószínűleg nem kicsit frusztrálja őket ez a pazarlás, ezért lett a bogyószedés olyan népszerű elfoglaltság, hogy csapatversenyeket is szerveznek belőle. A cél egy óra alatt a lehető legtöbb vörösáfonyát leszedni. Emellett díjazzák a legjobban öltözött csapatot is, úgyhogy hagyd csak otthon a slampos erdőjáró göncödet, és igenis add meg a módját! És igen, ha kezded azt érezni, hogy a finnek szeretnek mindenen versenyezni, nem tévedsz.

Forrás: Shutterstock

2. Sárfutball

A finnek nem egy nagy futballnemzet, azonban ha a sárfutball világbajnokságról beszélünk, komolyan labdába rúgnak. Már amennyire egy ilyen sport kapcsán szóba jöhet bármilyen komolyság. A finneknél ez magától értetődően egy nyári sport, télen ugyanis a testvérét, a hófutballt űzik. De te ne félj ősszel kipróbálni! Ideális esetben van hozzá egy minimum térdig érő mocsarad a kert végében, ha mégsem, a szokásos őszi eső is megteszi. Előre barátkozz meg a gondolattal, hogy utána mindent ki fogsz dobni, ami rajtad volt. És levágatod a hajad.

3. Feleségcipelés

A bajnokságot nyáron rendezik, na, de mikor is kezdenétek rá edzeni, ha nem most?! Tudod, a bikinitest is télen készül. A különbség viszont: itt tilos a fogyókúra! A nyertes ugyanis a feleség súlyát nyeri sörben. Úgyhogy a srácok kezdjenek gyúrni, és ha még nincs, szerezzenek gyorsan egy feleséget! Most komolyan, kell ennél jobb csajozós vagy lánykérős duma?

Forrás: Origo

4. Extrém szaunázás

Na, ezt nehéz lesz a Széchenyiben kivitelezni! Bár van egy 100°C-os szaunájuk, ami egy kezdőnek már majdnem jó, azonban valószínű, hogy a sörödet nem fogják beengedni. Márpedig egy igazi finn szaunázáshoz elengedhetetlen a 110-120°C és a sör. Különben mégis hogy akarsz hidratált maradni, te felelőtlen idióta?! A fürdőruhát felejtsd el, mert félő, hogy megéget. Ne aggódj, hamar megszokod!

Sőt, a szaunázás annyira lételemeddé fog válni, hogy nem tudsz majd elképzelni egy valamire való bulit nélküle, a sörtől pedig pavlovi reflexként bárhol izzadni kezdesz. De nincs is szórakoztatóbb és természetesebb a szauna party-nál, sose szégyelld!

5. Jégúszás

A személyes kedvencem, visszasírom. Közvetlen előzménye az extrém szaunázás, úgy is mondhatnánk, a jégúszás az afterparty. Mert a megfelelő hidratálásnál csak egy valami fontosabb szaunázáskor: a hűtés. Szóval gyorsan felejtsd el, hogy a nyárral véget ér a strandszezon! Minél hidegebb az a tó - netán a tenger -, annál jobb! A jégbe léket vágva a legjobb. Sőt, télen egy hómezőbe is fejest ugorhatsz, de vigyázz, tönkre ne tedd mások hófutball-pályáját! A józan eszedre itt nem lesz szükséged. Csak megpróbálna lebeszélni.

Forrás: Shutterstock

+1 Mű-műlovaglás

Ha nem vagy a rossz idő, a hideg és a szabadtéri sportok szerelmese - sőt, tulajdonképpen az állatoké sem -, ezt a sportot mindenképp neked találták ki. Főleg, ha szereted a Gyalog galoppot. Csak egy vesszőparipára - vagy kezdetben seprűnyélre - és kecses mozgásra van szükséged hozzá, hogy kedvedre balettozhass egy bottal a lábad között. Jól sejted, természetesen rendeznek belőle bajnokságot is.

Zakopane: Majdnem sikeres menekülés a globalizáció előlhttp://www.she.hu/herself/20161221-globalis-felmelegedes-tel-lengyelorszag-zakopane-hegyek-kirandulas-ho-hideg.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.