Szentendre Kopaszi-gát nyaralás Rám-szakadék Nyár Rukkel-tó Római-part Gellért-hegy itthon pihenés
Csak nekem tűnik úgy, hogy ha nem egy fehér homokos trópusi szigetről jelentkezel be, már full ciki vagy?

Pedig vagyunk itt egy páran, akiknek azért ez nem az elérhető kategóriába tartozik. Még szerencse, hogy nem kell a világ végéig rohannunk, ha egy kis nyári lazításra vágyunk. Szóval attól, hogy nem ruccansz le minden héten a tengerpartra - mint minden valamire való Insta celeb - még élvezheted a nyarat. ;)

1. Római-part

Nagy újdonságot vélhetően nem mondok vele. Aki ismeri, szereti, aki viszont még nem térképezte fel, sürgősen tegye meg! Csalódni biztosan nem fog! Könnyen megközelíthető akár tömegközlekedéssel, akár autóval. A parkolás kicsit körülményes, de ha igazán bevállalós vagy, akkor bicóval is mehetsz. Temérdek hívogató hely, sült kolbász, hekk, lángos, hideg sör és vízpart. Kell ennél több?

Forrás: Origo

2. Szentendre - mediterrán életérzés magyar kivitelben

Kicsit már messzebb van, mint a Római, de még elérhető távolságra. A HÉV ide is elvisz. Kocsival pedig tessék megkeresni a nem fizetős parkoló zónákat, mert a turista célpontok közelében horror árak vannak. Ugyanakkor maga a város igazi mediterrán hangulatot áraszt, könnyed nyári romantikával megspékelve.

A sétányon pedig a vízpart mellett igazi retro feelinget varázsoltak csíkos napozóágyakkal és lakókocsis büfével. Tipikusan a nyolcvanas éveket idézi. A külföldiek nem is nagyon értik, hogy mitől olyan nagy szám ez a magyaroknak.

Forrás: Getty Images/Rich Slack/Tito Slack

3. Rukkel-tó, avagy a csúszda paradicsom

Biztosan nem teljesen normális, de imádok csúszdázni. (Én is tudom, hogy ciki.) Viszont, amikor a bátorságot osztogatták, akkor sajnos nem álltam kétszer sorba. Szóval, a Rukkel-tó kiváló, ha akarsz egy kicsit napozni, úszni és lazán csúszdázni. Nem kell megijedni, mert nincsenek őrjítő magasságok és mélységek, helyette bőven akad élményekkel teli szórakozás.

Forrás: Rukkel-tó Waterpark

4. Rám-szakadék

Rendszeresen előfordul, hogy végre akadna egy szabadnap, de az időjárás nem kedvez a strandolásnak. Akkor se csüggedj, mert kiváló túrázási lehetőségek akadnak! Gyerekkori kedvencem a Rám-szakadék. Nem könnyű terep, de végül minden izzadságcsepp megtérül.

Gyerekkel is felejthetetlen élmény lehet. Nyolcévesen jártam itt először, és a szünidőből visszatérve olyan meggyőzően meséltem róla, hogy a tanév végén ide kellett menni osztálykirándulásra.

Forrás: Origo/ Puskás Zoltán

5. Kopaszi-gát

Az igazi "Buda gyöngye". Legalábbis egy kemény munkanap után biztosan. Megközelíthető, és van minden, ami szem-szájnak ingere. Olyan igazi gondokat elűző oázis a nagyváros dzsungelében.

Forrás: Wikipedia

Plusz egy

Húzd fel a legkényelmesebb szandálod vagy sportcipőd, és menj fel a Gellért-hegyre! Garantáltan segít ellazulni és rácsodálkozni a nyár adta örömökre. De még azt is mást színben fogod látni, hogy nem jutsz el nyaralni.

Forrás: iStockphoto/Biggunsband

Remélem, hogy tudtam egy kicsit segíteni. :-)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.