főzés recept csirke sütés sütés-főzés
Mindenkinek van egy olyan receptje, amit akkor vet be, ha biztosra akar menni. Nekem ez a megunhatatlan csirkés receptem. Gyakorlatilag elronthatatlan - ami nálam nagy szó! Viszonylag gyorsan összerakható és isteni finom!
Hozzávalók

8-10 darab csirkecomb
5 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoranna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
1-2 nagy fej hagyma
3 dl tejföl
4 evőkanál olivaolaj

Első lépés: panírozás

A lisztet, a pirospaprikát, a majorannát, a borsot, a sót és a pici darabokra vágott fokhagymát összekevered egy tálban. Majd a megmosott csirkét gondosan beleforgatod a fűszeres lisztbe, és egymás mellé fekteted őket egy tepsibe. Én csirkecombból készítem, de tetszés szerint lehet a csirke bármelyik alkatrészét használni.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

Második lépés: jöhetnek a rétegek

Ha ezzel megvagy, karikázd fel a hagymát, a tejfölt és az olajat egy külön tálban keverd össze, majd reszeld le a sajtot! Ezek után már jöhet is a rétegezés: minden csirkére rakj egy szelet hagymát, majd reszelt sajtot, a végén pedig öntsd le az olajos tejföllel!

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

Harmadik lépés: már készen is vagy!

Bizony, ennyi volt a csirke összerakása! Alufóliával letakarva 200 fokon körülbelül egy órán át kell sütni. Köretként pedig zöldséges rizst tálalhatsz hozzá.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

Ugye, hogy mennyire egyszerű!? Jó étvágyat! ;)

Forrás: Jónás Zsófi saját képe
Hogyan álcázd magad jó háziasszonynak?http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170516-haziasszony-vendegvaras-elokeszuletek-terites-fozes-talalas-tippek-trukkok.html3 szuperegyszerű epres recept - szuperbéna háziasszonyoknakhttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170516-eper-sutemeny-eperkrem-turokrem-epertorta-recept-sutes-fozes-trukkok-tippek.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.