Párizs élmény Notre Dame Eiffel-torony Champs-Élysées Szajna utazás Diadalív
Szerelmes vagyok Párizsba. Fülig beleestem, annak ellenére, hogy csak egy napom volt rá, ami még arra sem volt elég, hogy a főbb nevezetességeket gyorsan körbefussam.

Szóval, ha elfogadtok tőlem egy tanácsot: ha odautaztok, ne csak egy napra tegyétek! De ha mégis úgy alakul, hogy csupán egyetlen nap jut a fény városát megcsodálni, akkor így osszátok be az időtöket:

Párizsban ki ne hagyjátok a reggelit!

Ugye a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nos, Párizsban ez nekem a kedvenc étkezésem lett. Itt vannak ugyanis a legfinomabb és legszebb sütik a világon! Komolyan, aki ellátogat ide, gyorsan űzze ki a fejéből még a diéta gondolatát is! Ha utazom, egyébként sem diétázom, mivel szerintem a gasztronómia nagyon fontos része egy országnak.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

2. Első megálló a Diadalív

Amikor először megláttam, engem a körülötte levő körforgalom nyűgözött le. A mai napig nem értem, hogy nem ütköznek össze az autók abban a káosznak tűnő kavalkádban. Egy alagúton átjutva végre közelebbről is megcsodálhattuk a Diadalívet, ami tényleg nagyon impozáns. Ám sajnos nem volt túl sok időnk, így indultunk is tovább a Trocadero felé egy hangulatos kis mellékutcán.

Forrás:Jónás Zsófi saját képe

3. A fotósok kedvenc helye, a Trocadero

Aki szép fényképet akar készíteni az Eiffel-toronyról, ne hagyja ki ezt a helyet! Innen nyílik ugyanis az egyik legszebb kilátás Párizs legnagyobb nevezetességére. Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor a tér gyönyörű épületei között megláttam a tornyot. Persze az ember készül rá, tudja, hogy ott lesz, de az első pillanat az felejthetetlen. Hihetetlenül romantikus átsétálni a kerten át egészen a hídig, hogy aztán megmásszuk az Eiffel-tornyot.

Forrás: iStockphoto/Ihor_Tailwind

4. Párizs kötelező: az Eiffel-torony

Be kell, hogy valljam: rettenetes tériszonnyal küzdök. De komolyan, 2 méter magasan is hisztirohamban tudok kitörni. Ehhez képest eldöntöttem, hogy megmászom a tornyot. Na, ebből az lett, hogy minden félelmemet leküzdve felkúsztam egészen az első emeletig!

A kilátás tényleg pazar, még innen is.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

Ám nem számoltam a lefelé vezető úttal... Ugyanis a lépcső mozog egy picit, lefelé nézve pedig rám tört a tériszonyom. Mit szépítsem, az út háromszor annyi időbe telt, mint feljutni az emeletre. Amikor pedig a lábam végre megérintette a szilárd talajt, legszívesebben megcsókoltam volna a betont, mint II. János Pál pápa azon az ominózus felvételen.

5. Romantikus sétahajókázás a Szajnán

A férjem egyik kollégája adta a tippet, hogy hajóval közlekedjünk - amit én először kicsit szkeptikusan fogadtam. Azért felszálltunk egy hajóbuszra, ami körbe-körbe megy a folyón Párizs nevezetességei mellett. Végül tényleg fantasztikus élmény volt. Én fél órán át csak bámultam a tájat.

Forrás: iStockphoto/Iakov Kalinin

Tényleg álomszép, és kihagyhatatlan.

6. A meseszép Notre Dame

Szerencsére a hajónak a gyönyörű katedrálisnál is volt megállója, így nem kellett sokat gyalogolnunk, hogy megnézhessük: csak átsétáltunk a szerelmesek hídján. Ez egy olyan híd, ami tele van párok szerelmük jelképeként otthagyott lakatjaival. A Notre Dame csodálatos már kívülről is. Sajnos be nem jutottunk, mivel a tér végéig állt a sor, nekünk pedig egy valamink nem volt, időnk. De megérte idáig elhajókázni, az biztos.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe
Forrás: Jónás Zsófi saját képe

7. Utolsó állomás: a Champs Élysées

Nem hagyhattam ki, muszáj volt végigsétálnom Párizs leghíresebb utcáján. Sajnos a nagybevásárlás elmaradt, de így is élmény volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyet látok valaha, de még a Louis Vuitton előtt is sor állt - nem is kicsi...

Forrás: iStockphoto/Luboslav Tiles

És már véget is ért az én egy napom Párizsban. De ott elhatároztam, hogy visszajövök még ide. Már csak a múzeumok miatt is, amik sajnos idő hiányában kimaradtak, pedig nagy rajongójuk vagyok.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.