tippek nyalóka recept trükkök tanácsok bonbon készítés csoki
Ha azt mondom: csajos este, felcsillan a szemed? Egy borozós, csacsogós programot képzelsz el? Ezt még jobban fel tudjátok dobni, ha közben ínycsiklandó bonbonokat és látványos csokinyalókákat készítetek.
Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Amit akár rögtön el is fogyaszthattok vagy csomagolhattok a kedveseteknek, így biztos - szó szerint is - jobb szájízzel fog elengedni legközelebb. De akár egy anya-lánya napnak is része lehet egy kis kreatívkodás. És ha a végtermékeket beviszitek az iskolába, az egyedi alkotásaitoktól garantáltan elájul majd a többi anyuka!

Hogyan kezdj hozzá?

Készítsd elő a bonbon- és nyalóka készítő szilikon formákat! A piacon számos variáció megtalálható, ezért változatos alkotások születhetnek!

Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Szükséged lesz még fehér- és tejcsoki cseppekre (ha te az étcsokit szereted, akkor arra is) és mogyoróra.

Forrás:Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  1. Olvaszd fel a tejcsokit vízgőz felett!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  2. Olvaszd fel a fehér csokit is ugyanígy egy hőálló pohárban vagy lábasban!
    Forrás: Origo
  3. Folyass a szív alakú nyalóka forma egyik szívébe fehér csokit úgy, hogy befedje a forma alját!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  4. A virágok készítésére alkalmas nyalóka forma minden mélyedésének aljára húzz néhány csíkot rendezetlen formában!
    Forrás: Origo
  5. Tedd hűtőbe mind a két formát, hogy megszilárduljon bennük a csoki!
  6. A szívek készítésére alkalmas formát vedd ki a hűtőből, és helyezd a formában a nyelek részére kialakított mélyedésekbe a pálcikákat, majd töltsd ki a lyukakat tejcsokival! Ha ezzel megvagy, tedd vissza a hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csoki!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  7. Vedd ki a hűtőből a virágos formát is, és végezd el ugyanazt a folyamatot, mint az előbb!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  8. Szilikon kenőecset segítségével kend ki tejcsokival a bonbon készítésére alkalmas formákat! Ha ezzel kész vagy, tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csoki!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  9. Amíg erre vársz, van időd mogyorót törni.
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  10. A formák mindegyik lyukába tégy egy-egy szem mogyorót a csokira! Majd önts csokit a mogyorókra úgy, hogy az teljesen kitöltse a lyukakat! (Tölteléket ízlésednek megfelelően választhatsz. Szinte bármivel megtöltheted a bonbonokat: saját készítésű marcipánnal, házi mézes meggylekvárral, aszalt gyümölcsökkel, Nutellával, stb.)
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  11. Tedd a hűtőbe a formákat, és várd meg, hogy megszilárduljon a csoki!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Tudtad?

Marcipán masszát te magad is készíthetsz otthon. Ráadásul a művelet egyáltalán nem bonyolult! És ami még nagyszerű benne: ízlésednek megfelelően ízesítheted a marcipánodat!


Házi marcipán massza


Főzd fel a vizet cukorral vagy porcukorral, hogy cukorszirupot kapj! Majd öntsd a szirupot mandulaliszthez, melybe előzőleg narancshéjat reszeltél! Ha szeretnéd, a vizet részben vagy teljesen ki is válthatod narancslével. De ízesítheted akár rum aromával, esetleg fahéjjal is. Gyúrd össze a masszát, és henger alakúra formálva tekerd fóliába, ha nem használod fel az egész mennyiséget.

Szedd ki a formákból az alkotásokat és voilá! Már kész is a házi bonbon és a csokinyalóka!

Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Nyitókép: Herczeg Zsuzsa saját képe

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.