PR cikk nyári konyha fa rozsdamentes acél kombináció
Kertes házban élni számos pozitív előnnyel jár. Lehetőség van az utcai forgalomtól biztonságos helyen parkolni, élvezni a virágokkal és fákkal tarkított zöldövezetet, vagy fürödni egy saját medencében. Mindenképp egy olyan tér, amit egyedi tetszés szerint lehet berendezni és kihasználni.

A tágas térrel rendelkezők egyik konstruktív megoldása a nyári konyha, amely ideális helyszín a hétvégékhez és a szeretteivel töltött estékhez, családias légkörben. Ahhoz, hogy éppoly komfortos legyen hasonlóan fel kell szerelni, mint a benti konyhát. Ez jelenthet grillezőt, asztalt konyhai székek és fotelok társaságában, szekrényt és nyugágyat is. Ne feledje, hogy csak akkor ül kint szívesen a család, ha biztosítva van a bent is megtalálható kényelem.

Hogyan rendezzem be a nyári konyhát?

Számos kritérium alapján választható ki a nyári konyha megjelenése, ezek közül a legfontosabb a stílus. Egy rusztikus megjelenésű nyári konyha esetében választhatja a természetes fa és a kőbe burkolt, vagy akár természetes kőből készült falak kombinációját. Lehetősége van vakolatlan téglafalakra is, amelyek tökéletesen passzolnak a lakkozott faanyagokhoz.

A kő és fém textúrák kombinációja eklektikus megjelenést kölcsönöz, ebben az esetben előnyére válik, ha rozsdamentes acél készülékeket választ. A fapadló csak zárt nyári konyhába ajánlott, hogy kiállja az idő próbáját és ne menjen tönkre.

Forrás: freepik.com

Berendezések és bútorok a nyári konyhához

A háztartási gépek és bútorok sokszínűségét a konyha sajátosságai adják. Míg a fedett nyári konyhát fel lehet szerelni elektromos berendezésekkel, a fűtés biztosítására vagy a nyári időszakban a szükséges hűtésre, addig a nyitott konyhában csak az alap dolgok szükségesek. Néhány világítótest, egy grill és egy mosogató elég, ahol minden vendég a grill körül gyűlik össze.

Ha meleg vízre van szükség, a nyári konyha azonnali melegítővel is felszerelhető, és a család vágyaitól függően kávéfőző, minihűtő és akár gyümölcscentrifuga is felkerülhet a felszerelések listájára. Ha nyári konyhabútorról van szó, egy strapabíró asztalnak és a hozzáillő székkészletnek egy ilyen konyha arzenáljában lennie kell, akár normált, akár összecsukhatót választunk.

Szereti a minimalista stílust?

Egy új otthon esetében valószínűleg egy modern stílusú nyári konyhára vágyik. Ebben az esetben a fő nyersanyagokat az üveg és a rozsdamentes acél képviseli, amelyek a rusztikus konyhákkal ellentétben a világos tér érzetét keltik. Egy jól szervezett, semleges színekben pompázó nyári konyhát kell kialakítani és berendezni. Gondosan megválasztott díszítőelemekkel, a minőségi anyagokra és a többfunkciós konyhai eszközökre fektetve a hangsúlyt.

Hazánkban egyre népszerűbb nyári konyhatípus a mediterrán. A természetben megtalálható tónusok, különösen a tengeriek jellemzik: kék, lila, narancssárga árnyalatok, zöld olajbogyó színe. Mindez nagyon könnyen passzol a fehérhez.

Mint minden más megoldást, amely az életét kellemesebbé teszi, a nyári konyhát is egy jól megtervezett terv szerint kell megközelíteni, mind a szükséges anyagok, mind a felszerelések tekintetében. Egy fa kerti bútor szett nemcsak az étkezést könnyíti meg, de szülinapok, bulik, esetleg társasjátékozás során is központi elemmé válik. A kinti hangulatvilágítás pedig nagyon fontos, ami hihetetlen pluszt ad az egész esszenciájának. A meleg évszak ideális időszak arra, hogy az egész család élvezze a kerti konyhát, mintha minden egyes nap egy nyaralás lenne.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.