öregedés Kondek Emese önértékelés szépség
Senki sem szeretne megöregedni, igaz? A férfiak sem, nemhogy a nők. Mikor fiatal vagy, kevésbé gondolsz az öregedésre, mert olyan távolinak tűnik az egész, mint ide a Hold.

Nem keresgéled a ráncaid, mert maximum egy-egy nevetés után látszik valami az arcodon.
Sőt, ha a tévében látsz ránctalanító krémről reklámot, továbbkapcsolsz. Persze, akadnak tudatosan élő, érett tizenévesek, akik a nyugdíjalapon és a szemkörnyékápolón gondolkodnak.
De valljuk be, ők kevesebben vannak. Én például az ártatlan naivitásban nőttem fel, az iskola utáni sorozatnézős időben. Állandóan bújtam a női magazinokat, és nem féltem az ősz hajszálaktól.

Az édesanyám viszont annál inkább. Ő már nem az ábrándos, álmodozó életszakaszban csücsült. Sokkal inkább számított középkorúnak, mintsem huszonéves csitrinek. A kozmetikai termékek tömeges felvásárlása csak egy dolog volt nála, de megfigyeltem valami más jellegzetességet is: sűrűn váltogatja a partnereit, és a mai napig gyakran tőle fiatalabb férfival kerül össze. Ez elgondolkodtatott.

Menekül, valamit el akar kerülni az életében? Igen, az elmúlást, mert az egyenlő az értéktelenséggel, a hasznavehetetlenséggel és a magánnyal. És ki az, aki ha a szívét a kezére teszi, azt mondja: erre vágyom? Senki. Tartson minél tovább a szépség, tartson örökké! Mi több, nemcsak megelőzni akarjuk a bajt, hanem visszatekerni az időt.

Forrás: Shutterstock

Sokkal inkább a szebbik nemnek kell szembenéznie ezekkel a kellemetlen helyzetekkel. Szemben a férfiakkal, akiknél egyenesen szexinek tartjuk, hogy ha érnek a korral, és a hajuk elkezd deresedni. A tipikus pasi ideálok közül az ősz hajszálakról valahogy mindig George Clooney jut az eszünkbe, nem igaz? Vagy esetleg Richard Gere. Tudjuk azt is, hogy nem mindenki JLo, és 50 évesen már nem vetekszik a teste egy huszonévesével. Mégis azt gondoljuk, hogy felvehetjük a harcot a természettel.

Beültethetjük, feltölthetjük, megnagyobbíttathatjuk. És majd boldogabbak leszünk tőle. A kozmetikaipari cégek pedig ezt használják ki. Így felajánlják nekünk az örök fiatalság ígéretét. Mi pedig élünk a kihagyhatatlan ajánlattal. Vagy nem!

Mindenféle közhely ismétlése nélkül, úgy vélem, hogy ha legbelül elégedettek vagyunk, az kívül is meglátszik rajtunk. Fogadjuk el, nem tekerhetjük vissza az időt, de mozoghatunk. Lehetünk hidratáltak, igényesek magunkra és a környezetünkre. Táplálkozhatunk egészségesen, figyelhetünk az ápolt megjelenésre. Bármilyen életkorban.

Ha pedig tudjuk tartani az egyensúlyt a szépségápolásban is, és hajlandók vagyunk emelt fővel megöregedni, megkíméljük magunkat egy sor kellemetlenségtől. Talán 50-60 évesen nem agyonfilterezett képen fogjuk mutogatni a fenekünket csak azért, hogy bizonyítsuk: megy még a kicsikocsi, működőképes, jó a karosszéria.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.