karantén szépségápolás Spa arcbőr szépségnap arcápolás Zugor Enikő
e is szinte összenőttél a Netflixszel, a mackónadrágoddal és a dugi csokikészleteddel a karantén alatt? Hajaj, utóbbinak nem lesz hálás a bőröd!

Ha az elmúlt hetekben a no makeupra szavaztál, a stressz, az állandó nasizás és a bőrápolási rutin elhanyagolása (tudjuk, hogy te sem tartod be) akkor is megviseli az arcbőrt. Két cipósütés közé iktass be egy szépségnapot, amikor helyre rántod szegény bőrödet!

Bőrápolási rutin, helló újra!

Még ha korábban meg is volt a jól bevált bőrápolási rutinod, mostanra nagy valószínűséggel nem tartod be minden egyes nap. Pedig tudod: tisztítás, tonizálás, hidratálás.

Ha hanyagolod a sminket, és egy ideje már nem léptél ki a lakásból, könnyű azt gondolni, hogy az arcod teljesen tiszta. Pedig ott van az a fránya szennyeződés, például az elhalt hámsejtek eltömíthetik a pórusokat, ha nem tisztítjuk meg tőle a bőrt. De ne aggódj, ha a szokásos arctisztítód után beveted a kedvenc tonikodat, akkor ettől nem kell tartanod!

Forrás: Shutterstock

Bár már nincs fűtésszezon, a bőr ilyenkor is könnyedén kiszáradhat. Egy jó hidratálókrémmel viszont újra ragyogóvá varázsolhatod.

Arcmaszkok, bevetés!

Ha a home office-ban van egy szabad fél órád, amikor tuti nem kell vállalható külsőt produkálnod, dobj fel egy szuper arcpakolást vagy arcmaszkot! Ha épp nincs otthon, akkor sincs tragédia, néhány egyszerű hozzávalóból te is könnyedén elkészítheted.

  • Ha száraz a bőröd, akkor keverj össze egy tojássárgáját, három evőkanál tejet és egy evőkanál mézet. Óvatosan vidd fel az arcodra, majd 15-20 perc elteltével mosd le. Az eredmény: pihe-puha bőr.
  • A zsíros bőr elleni arcpakoláshoz mindössze két dologra van szükség: egy tojásfehérjére és egy fél citrom levére. Szintén keverd össze, és 15-2O percig hagyd állni az arcodon. Voilá, tisztább arcbőr, kevesebb bőrhiba!

Végre van idő radírozni!

Mi az a lépés, amit a rohanó hétköznapok mellett te is rendszeresen elfelejtettél? Csak nem a bőrradírozás? Most nincs kifogás! Ha épp nincs otthon bőrradír, ne aggódj, néhány egyszerű hozzávalóból gyorsan összedobhatod házilag is.

Keverj össze egy teáskanál kávézaccot, 1 kiskanál olívaolajat és 1 teáskanál mézet, majd a masszát nedves kézzel vidd fel az arcodra és óvatosan masszírozd bele a bőrbe. Ha felturbóznád a hatását, akkor a végén hideg-meleg váltózuhany segítségével szabadulj meg a maradéktól.

Forrás: Shutterstock

Csokit eldobni!

Bár a bőr külsőleg történő ápolása nélkül szinte lehetetlenség csatát nyerni, belsőleg is érdemes támogatni. A kanapén ülve nagyon könnyű megfeledkezni a folyamatos folyadékpótlásról, hiszen néha olyan nehéz megmozdulni. Pedig a testnek ilyenkor is szüksége van napi 1,5-2 liter folyadékra, lehetőleg víz, zöld tea vagy egyéb gyógynövényekből készült teák formájában.

A nassolnivalóktól vegyél könnyes búcsút, majd barátkozz össze újra a gyümölcsökkel, zöldségekkel! Nem csak a pattanásokat kerülheted el, de sokkal energikusabbnak fogod érezni magad, ha odafigyelsz a helyes táplálkozásra.

Nem baj, ha nem vagy rutinos író. ✍️ Ha eddig csak a fióknak írogattál, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd, mire vagy képes!

Mit kell tenned, ha részt akarsz venni a pályázaton?

Írd meg egy maximum 3500 karakteres cikk formájában, hogy mit gondolsz az alábbi idézetről - majd küldd el nekünk a jelentkezes@she.hu email címre április 30-ig!

Oszd meg velünk, és a legjobb cikkeket megjelentetjük az oldalon!

Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.