divat farmernadrág Dósa Eszter nőiesség farmer
A Segítség, kísértet! című csajos regényben megjelenik a főhősnő idős nénikéjének szelleme - egészen a kilencszázhúszas évekből. Figyeli a mai divatot, aztán teljesen jogosan rákérdez, hogy miért hord mindenki ugyanolyan csúnya, kék színű nadrágot.

Ez a gondolat valamiért befészkelte magát az agyamba. Rendszeresen eszembe jut: tényleg, vajon miért?

Azzal mindenki tisztában van, hogy a farmert azért találták ki, hogy ha térdepelve aranyat mosol Sutter's Millben a patakparton, akkor ne lyukadjon ki, hanem strapabíró legyen. Mégis mindenki úgy csinál, mintha kényelmes és csinos viselet lenne...

Tök mindegy, milyen évet írunk, az aktuális divat trendek között tuti, hogy ott van valamilyen formában a farmernadrág. Egyszerűen elképzelhetetlen az élet nélküle - sulykolják a magazinok. Must have darab, ahogy kétezerhúszban mondják. Hát a nagy büdös francokat! Nekem ne mondja senki, hogy egy ronda, vastag kék nadrág a divatos öltözködés alfája és ómegája!

Forrás: Shutterstock

6 ok, amiért nem hordok farmert!

1. Nincs is olyan időjárás, amikor megfelelő lenne!

Állítólag minden évszakban tökéletes viselet. Kivéve télen, mert átveszi a kinti hőmérsékletet, és még jóval a meleg irodába érkezés után is ugyanúgy hűti a lábat. Nyáron meg simán rohadt meleg.

2. Mosás után fél óráig tart felvenni...

Próbáld meg magadra rángatni, amikor frissen van mosva, és csak hanyatt fekve vagy képes begombolni - persze csak miután végigjártad a farmertáncot, átvergődve a fél lakáson, hogy eldőlj végre az ágyon.

Forrás: Shutterstock

3. Kényelmetlen

Sétáláskor egy idő után lejjebb csúszik egy-két centit, és mindig fel kell húzni. Képtelenség benne kényelmesen ülni, mert általában bevág a térdhajlatba. Ha teleeszed magad, sosem lesz annyira rugalmas, hogy elférjen a pocid, és csak dülöngélve feszengsz a széken, miközben a farmer dereka összenyom, mint egy múlt századi fűző.

4. Farmert vásárolni már alapból kész tortúra!

Nem tudom, van-e rá statisztika, hogy mennyivel tovább tart egy ilyen shopping körút, mintha vásárolnánk helyette valami csinos, komfortos darabot. De az tuti, hogy - hacsak nincs egy bejáratott üzlete az embernek - el lehet veszni a különböző méretek és fazonok között. És több tucat darabot kell felpróbálni, mire lesz köztük egy olyan, ami színben, fazonban és hosszban is megfelel.

A szomorú pedig az, hogy akármennyire is passzos, az esetek túlnyomó részében marad egy elálló rész hátul középtájt, ami hülyén is néz ki, és kilóg belőle a derék. Hacsak nem magas derekú fazon, abban viszont nem lehet normálisan megebédelni (lásd: 3-as pont).

5. Nem csinos!

Akárhogy is kombinálom nőies felsővel, cipővel, sállal, ékszerrel, bármivel, az csak azért van, hogy ezt a ronda kék anyagot ellensúlyozzam. Míg férfiakon tök laza egy farmer-póló kombó, addig nőként általában alulöltözöttnek érzem magam tőle, pláne ha szembejön valaki szoknyában. Nekem senki ne mondja, hogy esztétikusabb lesz a megjelenés ebben a borzalomban, mint egy csinos szoknyában, vagy egy ceruzanadrágban!

Forrás: Shutterstock

6. Megöli a kreativitást...

A divat az önkifejezésről is szólna, és ma megszámlálhatatlanul sok lehetőségünk van - egész olcsón is - egyedi és csinos megjelenésre. Szinte az összes nadrág- és szoknyafazon divatos és kapható, és minden tele van megfizethető ruhaboltokkal, turkálókkal, ruhacserés oldalakkal. Télen egy bolyhos harisnya szuperkényelmes, és még meleg is. De persze sokkal egyszerűbb magunkra rángatni a jó öreg farmernacit a reggeli rohanásban.

Annyira beleette magát ez a csúnya kék nadrágos mondat a fülembe, hogy az első szembejövő No Jeans kihívásnak nekikezdtem. Először csak a szekrény mélyére űztem a farmernadrágokat, hogy mégis meglegyenek, ha meggondolnám magam. Betáraztam vastag harisnyákból és szoknyákból télre, és sokkal kényelmesebbnek és melegebbnek bizonyultak.

Miután hónapokig porosodtak a szekrény mélyén, az összes farmernacimat beledobtam az adományos zsákba. Na jó, egyet megtartottam, hátha mégis eljönne a pillanat, hogy nincs mit felvennem.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.