stílus nők Dósa Eszter nőiesség különleges francia szépség
Amikor Dél-Franciaországban jártam, kerestem a tipikus francia nőt. Azt a fajta kecsességet, stílust és eleganciát akartam tőlük ellesni, amiről már gyerekkorom világháborús kalandregényeiben is olvastam.

Azt mondta a francia nagynéném, hogy az a tipikusan híres francia nő már nem nagyon létezik. A fast fashion boltok bejövetelével sajnos mindenkinek egységes, európai stílusa lett. Ő sem vette észre saját magán, hogy mennyire tipikus: pedig ott ült a virágpiac közepén, virágos blúzban, piros rúzzsal, kecses szandálban, tökéletes, de szélfútta frizurával. Nem tudta, hogy ez az egyik titkuk: hogy hatvanévesen, a maguk természetességében is piszok jól néznek ki - ráadásul úgy, hogy nem feszengenek közben.

A tökéletes smink, tökéletesre formázott frizura, tökéletes megjelenés Franciaországban rossz ízlésre vall. Az enyhén nemtörődöm természetesség lazaságra utal, míg ha megpróbálsz hibátlanul kinézni, az inkább erőlködésnek tűnik. Szóval, ha te is olyan vagy, akinek mindig kócos a haja, sosincs ideje fullosan sminkelni, de szeretné szexinek érezni magát - akkor a francia nő stílusát neked találták ki! Íme, a titkaik.

Minimálisra redukált sminkkészlet

Ha légiesen könnyed szeretnél lenni, akkor felejts el mindent, ami ragadós, nehéz és olykor közönségesnek hat! Tiltólistás a réteges vakolat, a szájkontúr, a műnek kinéző szemöldök, a túlbarnítás, a csicsás műköröm. A sminkes szütyődbe bőven elég a natúr körömlakk, alapozó (de inkább csak BB krém), pirosító, spirál és két rúzs: egy nude és egy piros. Hiszen nem egy másik arcot szeretnél magadra festeni, hanem a saját természetes szépségedet kihangsúlyozni.

Forrás: Shutterstock

Természetes frizura - formázás nélkül

Ha olcsó a ruhád, azt senki nem fogja megmondani, ha olcsó a fodrászod, azt viszont kilométerekre kiszúrni, és tönkreteheti az egész megjelenésedet - mondják a franciák. Otthon, amikor megmosod a hajad, tök fölösleges formázgatni, rákenni fél kiló habot, egyenesre égetni hajvasalóval vagy göndörré pirítani göndörítővel. Nyáron bőven elég, ha megszárad a szélben. Egy jó frizurának a maga természetességében, formázás nélkül is jól kell kinéznie, elég csak megfésülni vagy lazán feltűzni.

Egyszerűség, megbolondítva!

A francia divatból derül ki, hogy a "kevesebb több" elve mennyire nem csak egy közhely. Fő tiltólistás a hatalmas márkajelzés a ruhákon, övcsaton, táskán. A divat fellegvárában a nőket nem feltétlenül érdeklik a márkák vagy az aktualitások. Olyat hordanak, ami csinos és jól is érzik magukat benne. Egy ceruzanadrág laza felsővel, vagy egy kényelmes pasztell pamutruha, és kész! Csak csempéssz bele valami szokatlant, attól lesz franciás! Nyugodtan jöhet a farmerhez a magassarkú, kisestélyihez a balettcipő.

Minél kényelmetlenebb és komplikáltabb egy öltözék, annál inkább feszengeni fogsz benne. A harsányság pedig közönséges és erőltetett. A francia nő finoman szeret szexis lenni, és az intellektusát is hangsúlyozza közben.

Forrás: Shutterstock

Szexi fehérneműk

Franciaországba nem igazán sikerült betörnie a push-up melltartóknak. A felnyomott cickó állítólag a rossz ízlés egyik jele. Tök mindegy, hogy kicsi vagy nagy a cicid, feszes-e vagy lóg, így is, úgy is nőies vagy! Az elegancia a fehérneműkben is megjelenik, szatén, selyem és csipke formájában.

A stílus nem korfüggő!

A franciákhoz sokkal kevésbé tört be a szépészeti plasztika, mint mondjuk, Hollywoodba. Kit érdekelnek a szarkalábak? A nők elfogadják saját magukat minden korban, és semmiképpen sem váltanak otthonkára, hatvan vagy hetven éves koruk felett sem.

Talán az a legnagyobb titkuk, hogy tisztában vannak a saját nem tökéletes nőiességükkel. Nem félnek önmaguk legjobb, de mégis laza verziója lenni, mesterkéltség nélkül.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.