gyümölcs konyha arcmaszk arcápolás arcpakolás Zugor Enikő méz bőrápolás
Méz, alma, szőlő. Nem, most nem a gyümölcssaláta receptjéről lesz szó. Ahelyett, hogy megennéd ezeket az ínycsiklandó ételeket, kend inkább az arcodra!

Néhány egyszerű hozzávalóból szupertápláló arcmaszkokat varázsolhatsz, amiért a bőröd is odalesz. Szóval, irány a konyha!

A sokoldalú alma

Az alma bőrünk egyik jó barátja, és nem véletlenül. Rengeteg gyümölcssavat és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek felélesztik a fáradt arcbőrt. Egyszerűen hámozd meg, majd a kis csíkokat helyezd az arcodra. Várj addig, amíg bőröd fel nem szívja a gyümölcsben található nedvességet, aztán öblítsd le.

Ha van 20 perced, jöhet egy másik trükk. Nincs más dolgod, mint lereszelni az almát és elkeverni némi joghurttal. Óvatosan helyezd fel az arcodra a pakolást, majd az idő leteltével szintén mosd le. Ha nincs otthon joghurt, akkor sincs baj, mézzel elkeverve is ragyogó eredményt érhetsz el.

Forrás: Shutterstock

Az ijfúságőrző elixír: a szőlő

A szőlő régóta ismert összetevő a bőrápolásban. Magas antioxidáns-, vitamin- és tápanyagtartalmával megelőzi a ráncok kialakulását és a bőr megereszkedését. Ha semmi mást nem találsz a hűtő sarkában, akkor egyszerűen villával nyomkodd össze, és már mehet is a bőrre.

Ha nagyobb fokozatra kapcsolnál az öregedés elleni küzdelemben, akkor keverj 10-15 szem szőlőhöz 2 evőkanál joghurtot, 1 evőkanál zabkorpát, és 15 percig hagyd a bőrön. Nehéz nem megkóstolni, de megéri ellenállni a kísértésnek.

Narancs, a kihagyhatatlan C-vitamin forrás

A téli időjárás az idegeinken táncol. Az egy dolog, hogy öt réteg ruhában, Micimackó kecsességével kell beküzdeni magunkat a munkahelyünkre, de még a bőrünket is kiszárítja. Szerencsére van megoldás, mégpedig a magas C-vitamin tartalommal rendelkező narancs.

Készíts egy pakolást, amely 1-2 evőkanál tejfölből és néhány csepp narancsléből áll, kend fel, majd 15 perc után mosd le. A végeredmény: ragyogó, hidratált bőr! Ha épp nincs otthon tejföl, akkor 8 evőkanál liszttel keverd össze a narancslevet. Ettől a keveréktől puha és selymes lesz a bőröd.

A fáraónők kedvence: a méz

Már Egyiptomban rájöttek arra, hogy a méz nemcsak belülről tesz jót, de arcbőrünkre kenve is hatásos. Fertőtlenítő, bőrnyugtató hatású, emellett temérdek vitamint és antioxidánst tartalmaz. Ha zsíros bőröd van, különösen bűn kihagyni. Önmagában, arcmaszkként alkalmazva is megállja a helyét, mivel a magas cukortartalom miatt megakadályozza a pattanásokért felelős baktériumok elszaporodását. Kamillával kiegészítve pedig a meglévő pattanásokat is eltünteti!

Forrás: Shutterstock

Ám mielőtt belevágnál a kísérletezésbe, van egy fontos tudnivaló. Bár az otthon elkészíthető pakolások és arcmaszkok mesterséges anyagoktól mentesek, ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem okozhatnak irritációt. Előbb próbáld ki például a karodon, és ha nem okoz tüneteket, mehet az arcodra is!

Zugor Enikő

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.