meztelenség dekoltázs előítélet öltözködés szexi test Pechál Péter megítélés stílus
Írtam már egy cikket arról, hogy szerintem hosszútávon nem előnyös, ha mindenhol nagyon sok meztelenség ömlik ránk. Egyszerűen csak azért, mert feljebb tolódik az ingerküszöbünk, és egyre kevesebb dolog képes majd hatni ránk. Ez az én véleményem.

De van bárkinek is joga beleszólni abba, hogy kinek mekkora a dekoltázsa, vagy milyen rövid a szoknyája? Sokan olyan könnyen képesek elítélni, lekurvázni valakit csak azért, mert SZERINTE nem elég szolidan öltözködik. Persze, ha meglátunk valakit, akkor magunkban gondolhatjuk azt, hogy ez már túl kurvás, és nem kellett volna ennyire a kirakatba tenni az ikreket.

Vagy hogy olyan rövid az a szoknya, hogy ha lehajol valamiért, akkor egy nőgyógyász simán ránézésre csinálhatna egy méhszáj vizsgálatot, mert annyira belátni - de ez csak a saját véleményünk.

Nyilván egy hivatásos prostituáltról kijelenthetjük, hogy tárgyiasította magát, hiszen a testéből él. De rá lehet sütni valakire, hogy ezt teszi, azért mert lengébben öltözve érzi jól magát? El lehet ítélni valakit azért, mert szerinte a meztelenség egy teljesen természetes dolog, és ezért ő nem akar garbóban mászkálni?

Forrás: Shutterstock

Nyilván egy üzleti megbeszélésen vagy egy állásinterjún illik formálisan megjelenni. De ha az utcán elsuhan mellettünk valaki, vagy egy bárban várakozik, róla nem tudhatjuk, mi a célja. Lehet, épp a szerelmével készül az ötödik randira - ahol már az íratlan szabály szerint mindent is szabad -, és nagyon le akarja venni a lábáról. Vagy egy hosszabb párkapcsolatban szeretné újra elcsábítani a kedvesét. Bebizonyítani, hogy még mindig képes nagyon szexi lenni, nem csak az a szürke kisegér, akit a kanapén ücsörögve lát melegítőben.

Esetleg egy szakítás után próbálja összeszedni az önbecsülését, azt érezni, hogy még mindig vágynak rá a férfiak. És persze az is lehet, hogy egy könnyűvérű nőcske, aki szereti mindenkinek kelletni magát. De nem a mi tisztünk ezt eldönteni.

Egyáltalán, probléma lehet az, ha valaki szépnek, szexisnek érzi magát, és kifejezetten jólesnek neki az elismerő tekintetek? Ha kifejezetten emiatt öltözködik dögösen? Vagy legyünk képmutatóak, és hazudjuk azt, hogy egyetlen egy nő sem öltözködik kihívóan kifejezetten azért, hogy a pasiknak tetsszen? Miért baj az, ha vannak nők, akik úgy érzik, hogy a szexualitásuk is a nőisességük része, a testük pedig a szexualitásuké, és ők azt csinálnak, amit akarnak, és annyit mutatnak meg magukból, amennyit akarnak?

Szerintem nincs helyes álláspont arról, hogy mondjuk, egy meztelen női test megmutatása a világ egyik legtermészetesebb dolga, vagy az egyéb értékeiről megfeledkezve a nő tárgyiasítása. Talán csak az adott közeg árnyalhatja ezt. Ahogy azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ha egy nő figyelemfelkeltésre is használja az idomait, jól érzi magát így, akkor az egy erkölcstelen dolog, vagy egy évezredek óta működő természetes jelenség. Vagy tényleg az lenne a helyes, ha a nőknek csak a szemük látszhatna ki a ruhájuk alól? Én nem hiszem.

Még több cikk Petitől!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Peti stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.