arcbőr arctisztítás detoxikálás arcápolás Zugor Enikő
"Basszus!" - kiáltod reggel a tükörbe pillantva. Főleg, ha a bőröd éppen tele van hatalmas pattanásokkal, rengeteg mitesszerrel, esetleg fájdalmas aknékkal.

Mit jelent ez? Hogy elérkezett a bőrdetox ideje!

1. Tiszta eszköz, tiszta arcbőr!

Mikor is mostad ki utoljára a sminkecseteidet? Hány hete nem tisztítottad a szempillagöndörítődet? Mi a helyzet a blenderrel és az alapozószivaccsal? Hagyjuk is? Sajnos nem lehet! Ha ugyanis piszkos eszközökkel esel neki az arcodnak, bepipul, és bőrhibák formájában "hálálja meg" a gondatlanságodat. Nem kell semmi bonyolultra vagy költségesre gondolni, egy kis babasampon és víz használatával könnyedén eltávolíthatod a szennyeződéseket.

Forrás: Shutterstock

2. Pápá, lejárt termékek!

Mindannyiunk sminkes fiókjában lapul pár féltve őrzött kincs: egy ütős rúzs, egy drága alapozó, egy brutál szempillaspirál, amiket különleges alkalmakra tartogatunk. Most viszont kukkants rá a lejárati idejére! Sajnos nagy valószínűséggel már nem jók... Hatalmas szívfájdalom, de itt az ideje megszabadulni tőlük!

A legtöbb termék amúgy is szinte használhatatlanná válik, mikor lejár a szavatossági ideje, hiszen megváltozik az állaga, színe, textúrája vagy illata. Az arcodra kenve pedig pattanást, bőrpírt, extrém esetben allergiás reakciót okozhatnak. Szerintem nem éri meg kockáztatni!

3. Arctisztítás: csak alaposan!

A következő lépés, hogy gondoskodj a megfelelő arctisztításról. Itt elsősorban az unalomig ismételt szabályra gondolok, azaz sose aludj sminkben! Mindegy, mennyire későn értél haza abból a fergeteges partyból, mindegy, mennyire későn esel ágyba, sose hagyd ki ezt a lépést!

Persze az arctisztítás akkor is kötelező, ha nem vagy a sminkelés híve. Napközben ugyanis rengeteg por rakódik le az arcunkra, amik eltömítik a pórusokat. Bumm, máris problémássá vált az egészséges arcbőr. Pedig nem is lehetne egyszerűbb: sminklemosó, arctisztító, tonik, és kész!

Forrás: Shutterstock

4. Jöhet az igazi detox!

Eddig csak bemelegítettünk, de most jöhetnek az igazi nagyágyúk:

  • Első lépésként gőzöld át az arcod! Ehhez nincs más dolgod, mint vizet forralni, majd fölé hajolva megvárni, amíg a bőröd kellően puhává válik. Ilyenkor a hő hatására megnyílnak a pórusok, és könnyebben távozhatnak a szennyeződések.
  • Az agyagnál keresve sem találhatnánk jobb alapanyagot a mélytisztításhoz. Pakolásként használva a bőr mélyebb rétegeiből is képes magába szívni a felesleges faggyút és szennyeződéseket. Teljesen mindegy, hogy házi vagy bolti, a hatás ugyanaz.
  • Ha pedig az arcbőröd már patyolattiszta, elérkezett a hámlasztás ideje. Ehhez szerezz be egy AHA-savat tartalmazó krémet, amely gyengéden, de hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. Ettől a bőröd szinte újjá fog születni.
  • Utolsó tipp: sose feledkezz meg a hidratálásról!

Zugor Enikő

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.