sör Zavada Janka nőiesség bakancs elvárások stílus
Furcsa dolog ez a nemekkel szembeni elvárás. Gyerekkorunk óta azt sulykolják belénk, hogy mindennek megvan a maga rendje, ami alapján viselkedni kell. Ha fiú vagy, ne sírj és ne nyávogj!

Keménynek kell lenned, mint egy jéghegy. Ha lány vagy, legyél kedves, aranyos, visszafogott, és mindenképpen hagyd, hogy az erős férfiak megmentsenek, úgy kb. mindentől!

Szerintem ez a felosztás úgy baromság, ahogy van. Mi van akkor, ha egy férfi érzékenyebb típus? Érezze magát kellemetlenül egész életében, amiért nem egy megtestesült G.I. Joe, aki kiscicákat ment ki egy égő autóból, ami a szakadék szélén billeg? Ugyan már! És mi van akkor, ha nő létedre nem hoz lázba a Csipkerózsika effektus? Ha nem vágysz habos-babos hercegnős mivoltra? Meló után csak arra tudsz gondolni, hogy felveszed a szöszmöszös "mackót", és a lábadat az asztalra felpattintva nézel valami vérben tocsogó akciófilmet. Akkor már nem is vagy igazi nő? Dehogynem!

Ahogy a nemek közti egyenlőség elindult az útján, azzal párhuzamosan megjelentek az átlagostól eltérő nemi identitások is. Annyira nyomatják a mai társadalomban az elfogadás fontosságát: "Fogadd el, ha valaki nőként férfivá operáltatja magát!" "Fogadd el, ha férfiból nővé válik valaki!" "Fogadd el, ha valaki a saját neméhez, vagy épp mindkét nemhez vonzódik!"

Ez mind szép és jó, mert valóban nem kell szemellenzős lovakként vágtatnunk a csőlátás mezején. Ugyanakkor illő lenne azt is elfogadni, ha valaki személyiségét tekintve nem rendelkezik azokkal a tipikus tulajdonságokkal, amikkel a neme szerint "kellene". És nem cikizni, beszólogatni, lenézni azt, aki kicsit másabb, mint a nagy többség.

Forrás: Shutterstock

Szerintem vannak előnyei, ha például egy férfi érzékenyebb. Sok nő vágyik arra, hogy a párja romantikus gesztusokkal halmozza el, vagy tágra nyílt szemekkel figyeljen, mikor nagy beleéléssel mesél neki a nap történéseiről. Ugyanez a nőkre is igaz, akik kicsit keményebbek az átlagnál. Képes vagy egyedül megszerelni a mosógépet? Szeretsz nap végén meginni egy üveg sört, vagy elmenni a haverokkal meccset nézni? És akkor mi van? Attól még ugyanolyan értékű nő vagy, mint bármelyik másik lány.

Persze a sztori nem ennyire fekete vagy fehér. Pont ez a lényeg benne, hogy összeolvadnak a dolgok, ami egyáltalán nem probléma. Véleményem szerint sokszor túlpörgünk olyan dolgokat, amiket el kellene engedni. Nem kell mindennek ilyennek vagy olyannak lenni. Ha valami eltér a megszokottól, még nem jelenti azt, hogy nem jó.

Én sem tartozom a túlságosan nőies nők közé. Szeretek tornacipőben és farmerban flangálni. Ritkán sminkelek, és egyáltalán nem kedvelem a csilli-villi ruhákat. Nekem a kényelem a kinézet előtt áll - de ettől még ugyanannyit érek, mint az a lány, aki most lépett le a Vouge címlapjáról.

Úgyhogy csajok, nyugodtan pöccintsétek fel esténként azt az üveg sört! Srácok, ti pedig mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül nézzetek műkorcsolyát a TV-ben, ha épp ahhoz van kedvetek! A nőiesség és a férfiasság nem ezeken múlik.

Az elegáns nők nem söröznek?!http://she.life.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20180411-az-elegans-nok-nem-soroznek-petras-lilla.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.