szőr szégyen Balogh Orsolya férfiak szőrtelenség szőrtelenítés
Egy ideje feltűnt, hogy egyre több tükörfényesre borotvált lábú férfit látok a strandokon, az usziban, de még az utcán is. Új őrület, gondoltam naivan. De legnagyobb szomorúságomra maguk a pasik és a kutatások is bizonyították, hogy jóformán minden második pasi igenis szégyelli azt, hogy szőrös.

A Study Finds kétezer férfit kérdezett meg, amelyből 55 százalék egyértelműen kijelentette: zavarja a szőr. Méghozzá olyan szinten, hogy sokuk inkább ki sem merészkedik a strandra, az usziba, nemhogy a konditerembe. Egyrészt azért, mert nincs kedvük megborotválkozni - meg talán nem is tudnák egyedül leszedni a hátukról a szőrt. Másrészt nem akarnak megválni a szőrüktől, de céltáblák sem szeretnének lenni.

Nem mazochisták, nem vágynak arra, hogy a férfitársaik, vagy éppen a nők kigúnyolják őket és megtapossák az önbizalmukat. Vagyis úgy fest a dolog, hogy a szőr kérdés már komoly önértékelési problémát okozhat. Valószínűleg az sem segít rajtuk, hogy a legtöbbjük kapott már az ágyban negatív megjegyzést arra vonatkozóan, hogy nagyobb a bozótjuk a kelleténél.

Na ne...

Most komolyan ott tartunk, hogy a férfiak szégyellik magukat azért, mert természetükből adódóan szőrösek? Jó, talán már nincs rá szükség evolúciós szempontból, de attól még ez egy természetes dolog. A téma kapcsán felmerült bennem egy kérdés: ez mostantól mindig így lesz? Felkap valamit egy inlfuenszer, a média, a szépségipar vagy bárki, és onnantól kezdve annak kell lennie a követendő irányzatnak? Hamarosan az is vérciki lesz, hogy egy pasi gatyát hord és nem szoknyát? Vagy hogy nincs pisze orruk, és a szépségipar előáll az orrzsugorító krémmel?

Tényleg ennyire befolyásolhatóak vagyunk?

Nemrég még teljesen természetes dolognak vettük azt, hogy a férfiak szőrösek. Valahogy ettől férfi a férfi. Ráadásul sok nőnek kimondottan a szőr a szexepilje, és él-hal egy dús szakállért vagy a mellkasi szexpázsitért. Erre tessék: sok férfinak most már gyomorgörcse van, ha nincs kedve borotválkozni. Mások pedig úgy járnak kéthetente gyantáztatni, hogy előtte elmondanak tizenöt miatyánkot, hátha nem fáj majd annyira... Vicces, hogy korábban a nők mottója volt, hogy a szépségért meg kell szenvedni.

Forrás: Shutterstock

Nem azzal van a baj, hogy igényesek akarnak lenni. Csak bátran! Érthető, ha zavarja őket a hónaljkutya, ami nemcsak nem esztétikus, de még a szag- és bacitermelődést is elősegíti. Még az is teljesen normális, ha rendbekapja a szemöldökét, és nem hagyja, hogy összenőjön a dzsungel a homlokán. Nem véletlenül találták fel az olyan férfi kozmetikumokat, mint a szakállszínező vagy a férfi arckrém. Ahogy a nők is igyekszenek adni magukra, úgy ezt megtehetik a férfiak is.

Az viszont baj, ha ezt nem magukért teszik, hanem azért, mert félnek a negatív megjegyzésektől, vagy mert szégyellik a testüket. Persze, ha valakinek tényleg azon múlik a lelki nyugalma, vagy valóban úgy látja magát szexinek, ha csupasz a hasa, akkor rendben van, szőrtelenítés! Teljesen elfogadható, és tiszteletben is kell tartani a pasik igényeit - ahogy azt is, ha van olyan nő, aki irtózik a szőrős fickóktól. Talán akkor nem ilyen nő mellett kellene az életre szóló szerelmet keresni, hanem egy olyan mellett, akinek felragyog a tekintete a szőrös vádlija láttán.

De ne mondja már azt senki, hogy szégyelljék magukat, mert szőrösek! Ne hitessük ezt el velük! És a pasik se dőljenek be annak, aki ezt mondja, mert nincs ebben semmi szégyellnivaló. Lássanak már át a szépségipar mesterkedésén: hogy feldobnak egy problémát - és természetesen elő is állnak a megoldással. Ami így vagy úgy, de hasznot jelent nekik... Azoknak meg pláne ne higgyenek, akik már meg is kajálták ezt a hülyeséget! A férfiak szőrösek, és ez teljesen normális. Pont.

Te melyik férfi típushoz vonzódsz inkább?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Nyitókép: Mudra László
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.