vásárlás ruha öltözködés Vinike gyógyítás cipő psziché
Egy nő lelki gondjaira sok esetben megoldást kínál egy kis vásárlás - vagy bíbelődés a meglévő ruhákkal. Olykor az a jó, ha régi darabokat újítasz fel, máskor meg az segít, ha valamilyen teljesen elrugaszkodott oldaladat mutatod meg. 8 ruhatári pszicho tipp, ami nekem segít!

1. Vedd meg, ha beleszeretsz!

Nem számít, mi az ára. Persze, ha hitelt kell érte felvenned, vagy ha már a harmadik "szerelem" göncöd a héten, akkor számít! :D Viszont azt tudd, hogy a beteljesületlen vágyak idővel ritkábban fognak eszedbe jutni, de sosem felejted el őket. Időről időre eszedbe fog jutni, hogy már a múltkor sem engedtél a kísértésnek, ahogy valójában sohasem. Meg kell tanulnod megajándékozni magad, hiszen az élet mit sem ér, ha gyűlölöd magad. Nem bánod meg, tapasztalat.

2. Használd, az alkalmat mi magunk teremtjük meg!

Ne rántsd meg a vállad miközben azt mondod: "Lesz még rá idő." - Mert sosem tudhatod. Közhelynek hangzik, de minek szerezted meg, ha aztán hagyod a szekrény mélyén porosodni? Attól félsz, hogy esetleg túlöltözöttnek fogsz tűnni a többiek között? Na és?! Mindenkinek jár pár percnyi tündöklés. Élvezd ki!

Forrás: Shutterstock

3. Ha elsőre nem az igazi, még ne válj meg tőle!

Gondolkozz el, mi nem stimmelhet, viseld többféleképpen, próbálgasd! Lehet csak a hozzá illő kiegészítőt nem találtad meg, vagy az alkalom nem volt a megfelelő. A klímakatasztrófa idején amúgy is érdemesebb arra szoktatni magad, hogy újragondold a ruhatáradat.

4. Ajándékozni menő!

Ha ennek ellenére is csak bosszúságot okoz, ne okold magad, majd egy másik lányhoz jobban fog passzolni. Adj túl rajta! Van, hogy régóta vágysz valamire, és aztán, mikor megszerezted, rájössz, hogy felvéve sehogy sem áll. Egyszerűen nem a fazonod. Az is lehet, hogy egy-két szezont hűségesen kihúztok egymás mellett, aztán kinövöd, idegennek érzed a stílust. Elhiszem, hogy nehéz. Emlékek sokasága köt ezekhez a darabokhoz, de hidd el, csak útban lesznek! Vidd el ezeket egy szeretetszolgálatnak, így van esély rá, hogy jó helyre kerülnek!

5. Az örök darabok megtalálására koncentrálj!

Amiket szívesen néznél vissza 20 év múlva is egy családi album fotóján! A fast fashion által kínált hacukák csak ideiglenes gondűzésre valók. Igen, időnként megértem, ha ellágyulsz a nagy piros "leárazás" feliratok láttán. Mindenkivel megesik - csak nem valljuk be -, de ne függj ezektől a cuccoktól! Jobbat érdemelsz!

6. Ne hallgass mindenkire!

Vannak olyan helyzetek, amikor hosszas hezitálás előz meg egy-egy döntést. Fontos, hogy ilyen esetekben csak olyan emberek véleményét kérd ki, akik jót akarnak neked. Segíthet az is, ha csak alszol rá egyet, és magadra hagyatkozol. Rajtad kívül senki nem tudhatja jobban, mire van szükséged.

Forrás: Shutterstock

7. Néha a tükör is hazudik...

Felesleges újat venned, egy tükör nyilván nem tud elromlani. Az ítélőképességed viszont könnyen cserben hagyhat. Ilyenkor az idő baráttá testálódik. Lassulj le, és hagyd, hogy a kezednél fogva vezessen! Ahhoz, hogy a valóság nézzen rád vissza, egyensúlyba kell jönnöd. Légy a jelenben! Hordd azt, ami önbizalmat adott egy múltbéli nehéz helyzetben! Vedd fel azt, amiben komfortosan érzed magad! Ne hidd, hogy mindig az újdonság fogja meghozni a várva várt örömöt!

+1 Minden változik!

Készülj erre fel és használd ki! Változz te is, akarj és merj más lenni! Az unalom megöli az életet. Élj! Próbálj ki sosem látott kombinációkat, formáld a szabályaidat! Persze ne hasonulj meg, de egy kis játék mindig segít a nehézségeken való túllendülésben, önmagad megismerésében. A változást fogd fel egy folyamatos finomító folyamatnak! Amíg nem próbálod ki, nem tudhatod, hogy jól áll-e az a másik árnyalat, fazon, vagy milyen nővé válsz egy mélyen dekoltált ruhában.

Vinike

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.