test testkép izom Jason Momoa Pechál Péter aputest
Jason Momoának volt pofája elmenni nyaralni és kicsit elengedni magát a családjával. Ezt azért nem hagyhatja szó nélkül az internet népe!

A történet lényege, hogy Momoát lencsevégre kapta egy paparazzi, miközben Olaszországban vakációzott a családjával. Amikor kikerült róla a kép a netre, a kommentelők egyből nekiestek: mostanában túl keveset látogatja az edzőtermeket!? Hogy engedhette el így magát? Egyáltalán, mi ez az "aputest"?

Gyorsan tisztába is tenném a helyzetet, és rávilágítanék pár nyilvánvaló dologra. Az, hogy valakin mennyi zsír van, nagy részben az étkezésen múlik. Ha megnézünk egy erőemelőt, aki heti 6 napot edz és több száz kilóval dobálózik, nem azt fogjuk látni, hogy testépítő külseje van. Mert mellette három felnőtt embernyi mennyiséget eszik meg.

Tehát Momoa valószínűleg pont ugyanolyan jó kondiban van, mint amikor Aquamanként úszkált a tengerben, csak kicsit több kalóriát fogyaszt. Mert épp szabadságon van, és ezért nem méri grammra a bevitt tápanyagokat! Tényleg felháborító...

Persze a színész valószínűleg leszarja a sárdobálókat, mert tisztában van vele, hogy egy hónap alatt újra top formába kerülhet - minden különösebb erőfeszítés nélkül. Olyan formába, amiről a kommentelők nagy többsége még álmodozni sem mer. De tőle bezzeg elvárják, hogy folyamatosan ezt hozza. Logikus. Ja, nem.

Egyébként az tiszta mindenkinek, hogy egy színészről beszélünk? (Azt már lehet vitatni, hogy mennyire tehetséges.) Tehát nem élsportoló, nem is prosti, aki a testéből él. Ha szuperhőst kell játszani, akkor félistenre gyúrja magát, de a hétköznapokban nem lehet ő is egyszerű ember? Ráadásul szerintem az is erős, hogy aputest kategóriába sorolják ezt a fizikumot.

Mert mi az aputest? Ernyedt izomzatú, mozgást nélkülöző, pocakos body. Hát Momoáról sok mindent el lehet mondani, de ezeket nem. Aki kicsit is követi, az tudja, hogy megszállott falmászó - és úgy rohan fel a sziklafalra, hogy még egy hegyi kecske is csak elképedve pislogna.

Forrás: Instagram/usweekly

Ezzel el is érkeztünk a legfontosabb ponthoz. Egy egészséges, jó fizikumú embert miért kell basztatni? Mindenki ki van borulva az irreális külsejű modellekkel reklámozó cégektől, mondván, hogy milyen téves, elérhetetlen elvárásokat ültetnek el bennünk. Bezzeg, ha valaki csak úgy kényelmesen, pózolás és filterek nélkül, természetes valójában flangál egy tengerparton, azt szét kell szedni.

Egyébként csak úgy megemlíteném, hogy műtermi körülmények között, jó fényekkel, jól beállítva simán mehetne így is bármelyik fitness magazin címoldalára. Nap mint nap így verik át a népet. Csak sokan olyan ostobák, hogy azt hiszik: akiket a plakátokon látnak, azok 0-24-ben ennyire a topon vannak. Pedig folyamatosan 10% körül tartani a testzsírodat nem könnyű dolog ám, és hosszú távon nem is feltétlenül egészséges. Ahogy Momoa kinéz, az viszont teljesen az. ű

Egy sportos pasi, aki tuti nem éhezteti magát, és nincs is teletolva szteroidokkal. És felmerül bennem ezzel kapcsolatban egy kérdés. Ennek fényében az egyszerű földi halandó hogyan érezze magát a bőrében? Aki munka, család mellett próbál odafigyelni a testére - és csak heti pár alkalommal jut le a terembe.

Ha ezek után belenéz a tükörbe, akkor csak fintorogjon egyet, hogy: "Ááá, tök szar vagyok, hiszen nem vagyok Aquamanre gyúrva! Csak egy ócska tengerparti Momoára pattintottam ki magam. Hát milyen gáz már!"

Sokkal kevesebb testképzavaros ember lenne, ha nem mindenhol azzal találkoznánk, hogy csak akkor vagy jó, ha folyton 110%-ot hozol ki magadból. Az a 80%-is pont elég, és még a hetven is. A tested is meghálálja, ha nem vársz el tőle hosszú távon embertelen erőfeszítéseket. Lehet ezt ésszel is csinálni. Nem véletlen, hogy az élsportolók is hamar nyugdíjazzák magukat.

A szépség, a tökéletesség fogalma pedig nincs kőbe vésve, korszakonként változik. Mi alakíthatjuk. Még mindig nem vagyunk elég intelligensek ahhoz, hogy ezt normális keretek között tarthassuk? Én reménykedem benne, hogy lassan azért eljuthatunk idáig.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.