India szépségápolás Brazil koreai Afrika Haiser Olga tippek Skandináv szépség
A világ különböző tájain élő nők sokféleképpen gyönyörűek, egyvalami azonban közös bennük: sokan közülük nem drága kozmetikumokkal, hanem a környezetükben megtalálható természetes anyagokkal őrzik a szépségüket.

Íme, öt ország asszonyainak évezredes szépségtippjei, amelyek kiállták az idő próbáját.

1. Brazília: parfüm, kókusz, naptej

A brazil nők ragyogó, aranybarna bőrét sokan megirigyelnék, ám különleges szépségük nem bonyolult rituálék eredménye. Bőrüket minden esetben napvédővel óvják, hiszen az egyenlítő környékén nagyon erős a napsugárzás. A kókuszt szinte az összes formájában felhasználják: olajával hajukat és bőrüket ápolják, testüket pedig kókuszvízzel tartják frissen.

Végezetül, a tökéletes hatás érdekében nem maradhat el a kellemes parfümillat sem. Tudják azonban, hogy a kevesebb több, így a parfüm csak kis részben egészíti ki testük természetes kipárolgásának illatát.

2. Korea: arctisztítás, víz, textil maszk

Korea a szépségipar egyik fellegvárának számít, mostanra pedig a világ többi részére is eljutottak az ottani praktikák. Az egyik legfontosabbnak talán a jó minőségű arctisztítókat tartják, mert hisznek abban, hogy az arcbőrt természetességében kell megőrizni, leginkább smink nélkül. A külső hidratálás mellett a napi vízbevitel is elsőszámú szépségtrükk, hiszen az arcbőr rugalmasságát és egészséges fényét leginkább ezzel a módszerrel tudják megtartani.

Az egyik legjellemzőbb praktika azonban nem más, mint a mostanában elterjedt textil arcmaszk használata. A krém állagú maszkkal ellentétben ez a verzió könnyen és gyorsan felhelyezhető, és rövid idő alatt jelentős változást eredményez.

Forrás: Shutterstock

3. Skandinávia: minimalizmus, Omega-3, hidratálás

A skandináv tájról legtöbbünknek a csontig hatoló hideg jut eszébe. Hogyan marad mégis természetesen puha és egészséges az ottani nők bőre? A hűvös telekre felkészülve hidratálót és szérumot is használnak az arcukra, víz helyett pedig olajjal tisztítják. Ők is a környezetükből merítik a legfontosabb alapanyagokat: az Omega-3-at például a zsírsavakban gazdag halak fogyasztásával juttatják be a szervezetükbe.

Ezzel többek között segítik az immunrendszerük működését, csökkentik a szívbetegségek és a különböző gyulladások kialakulásának lehetőségét is. Szemkápráztató sminkek helyett pedig inkább az egyszerűség jellemző rájuk: az alapozót például rendszeresen kihagyják a napi rutinból.

4. India: neem olaj, fűszerek, hideg víz

Az indiai asszonyok híresek a legendásan ragyogó hajukról. Jól tudják, hogy a forró víz hatására nemcsak a bőr válik szárazzá, hanem a haj is. Ezért aztán leginkább hideg vízzel tisztálkodnak, és nem mennek a konyhánál messzebb szépségápolási trükkökért. A fűszeres polcon ugyanis majdnem minden fontos megtalálható náluk, ami a testápoláshoz szükséges.

A hajerősítő hatású sáfrány, a fertőtlenítő méz, a tápláló kurkuma mind-mind az indiai nők szépségének alapvető elemei. Egészséges arcbőrüket pedig nem mástól, mint a tisztító, gyulladáscsökkentő neem olajtól nyerik.

Forrás: Shutterstock

5. Afrika: meleg hidratálás, sheavaj, argán olaj

A kontinensen élő nők szépséges sötét bőre az erős napsugárzás ellenére is hosszú időn keresztül rugalmas és puha marad, de nekik is segítségükre van a környezetük. Marokkó egyik legfőbb exportcikke, az argán olaj például hajra és bőrre is egyaránt használható, és tápláló vitaminjai mellett öregedésgátló, allergiagyógyító hatása is van. Az afrikaiak egyik érdekes rituáléja, hogy többféle hidratáló helyett csak egyet használnak, amelyet este felmelegítve kennek az arcukra: így óvják bőrüket a nehéz krémek zsírosító hatásától.

A Közép- és Nyugat-Afrikából származó sheavaj csodálatos tulajdonságai szintén többfunkciósak: kisebb égések, horzsolások gyógyítása mellett testápolóként is használható, illetve csokoládéba keverve akár ehető is.

Haiser Olga

3+1 fenséges praktika a csodás arcbőrért! http://www.she.hu/stilusszunet/20181011-fenseges-praktikak-a-gyonyoru-arcborert-noszvai-anna.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.