hangulat odafigyelés smink nőiesség külső problémák Noszvai Anna belső sminkelés
Futónadrágban, tüllszoknyában és csillogós zokniban, kezemben egy pohár kakaóval írom nektek ezeket a gondolatokat, egy kávézóban ülve. Ide szoktam járni naplót írni. Főleg akkor, amikor nagyon melankolikus, szomorú napjaim vannak.

Ilyenkor csak felkelek, magamra kapom azokat a ruhákat, amikben a legkényelmesebben érzem magam, és kócosan, festetlenül eljövök elmélkedni. Mindannyian sajnáljuk magunkat néha egy kicsit, ez eddig természetes. Az már egy másik kérdés, hogy miben vezeted le ezt az állapotot.

Azt hiszem, a közvetlen szétesés napjaiban nem vonható felelősségre az ember a kinézete miatt. Egyszerűen meg kell élni ezt is. De ha hosszabb távon is tovább rombolod magad azzal, hogy tiszteletlenül bánsz a megjelenéseddel, akkor lassú lesz a gyógyulás.

Legyen a hátad mögött bánatodban elkövetett indokolatlan shopping, frufru nyírás, telefonhívások vagy egy egész üveg Nutella: az élet megy tovább. Rendezd magad, ürítsd ki a neszesszered, vegyél egy nagy levegőt, és legyél ma egy lépéssel közelebb az ideális önmagadhoz! Közben pedig figyelj, hogy elkerüld az alábbi gondatlanságokat!

Bosszantó pöttyök

Bár sminkes vagyok, de a szempillaspirállal valahogy mindig sikerül magamra varázsolni pár extra szépségpöttyöt. Szinte. Minden. Reggel. (Ez főleg tüsszentés közben igazán klasszikus.)

Ilyenkor a rövid dühroham után haladj tovább a sminkeléssel! Majd mikor megszáradtak a foltok, egy száraz - azaz NEM nedves - fültisztítóval dörzsölgesd le az apró vendégeket a szemedről, vagy durvább esetben az arcodról. Nagyobb foltoknál támaszd le egy helyre a pálcikát, és csavarj rajta egyet!

Forrás: Shutterstock

Hamis termékek vásárlása

STOP! Állj meg, ahol vagy! Fogd meg azt a szemetet, és légy szíves, dobd ki a kukába! Ha nem fér bele a büdzsédbe a MAC, akkor ne MEKKet használj! Annyi remek, egyszerű termék kapható manapság. Egy kis utánaolvasással szuper dolgokat talál az ember lánya néhány ezer forintért, még alapozókból is.

A kamu termékek összetevői bizonytalanok, és általában tele vannak tartósítószerrel. Ráadásul megkockáztatom, hogy nehezebb őket beszerezni, mintha egyszerűen besétálnál a drogériába. Ne tedd ezt az arcbőröddel!

Határozatlanság

Ha ceruzát vagy bármiféle tust használnál, próbáld meg lehetőleg nem a szemhéjad kellős közepére húzni! Ahhoz, hogy csini legyen a szemsminked, a szempillád tövére kell helyezned a hangsúlyt. Nyugodtan érj hozzá sminkeléskor a szemhéjadhoz, segíts magadnak odaférkőzni a pillatőbe! Ha van esetleg rajtad szemhéjpúder, nem fogod elrontani, ha letámasztod az ujjbegyed egy pontra, és határozottan megemeled a bőröd.

Krémes, tekerős ceruza vagy zselés tus esetében konkrétan masszírozd meg apró mozdulatokkal alulról(!) a szempilláid! Használhatsz fültisztító pálcát is, hogy megemeld a szemhéjadat. Filces tus mellé örök érvényű jó tanácsom a vízszintes tartás. Meg fogsz lepődni, mennyivel egyenletesebb, sűrűbb vonalat kapsz.

"Ezt akkor használom majd, ha lebarnulok!"

Ez egyszerűen nem így működik. Ruhát sem veszel úgy, hogy majd belefogysz. Nem tudod kiszámítani, hogy mennyire leszel barna, akkor sem, ha gyakorlott napozó, esetleg kiegészítésképpen színszakértő vagy. Akkor válassz alapozót, pirosítót, bronzosítót, amikor elérkezik az idő, és valóban grillcsirke árnyalatúvá változol!

Legyen egy igazi téli és egy igazi nyári színed, köztes időszakokban pedig bátran keverd őket az aktuális bőrszínednek megfelelően! Nem számít az sem, ha különböző márkájú a két komponens.

Kiegyensúlyozott szépülést!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.