szépség szépülés szépségápolás arcbőr fenséges arcápolás praktikák Noszvai Anna
Kiskoromban bármit megadtam volna, ha nevet változtathattam volna Hófehérkére. Azóta már semmi bajom az Annával, viszont a mesebeli hercegnők iránti csodálatomat megőriztem.

Ha épp úgy alakul, hogy nincs sok időd hercegnővé varázsolni magad, akkor ezekkel a gyors és egyszerű praktikákkal még mindig van esélyed bekukkantani az Óperenciás-tengeren túlra.

Hamupipőke

Biztosan hallottál már a perui kovaföld porról: bioboltokban egészen könnyen beszerezhető. Ha minden nap elkeversz egy púpozott teáskanálnyi port egy pohár vízben, gyorsabban nő a hajad, és szebbek lesznek a körmeid.

Szerencsére a mágia itt még nem áll meg: remek pakolásokat is készíthetsz belőle!

  • Regeneráló arcmaszkhoz gyárts zabnyákot: két evőkanál zabot nyolc evőkanál vízzel alacsony lángon teljesen szétfőzöl. Ha kissé kihűlt, adj hozzá annyi kovaföld port, hogy paszta állaga legyen! Ez körülbelül egy kis evőkanálnyi lesz. A zabnyák remekül táplálja, puhítja és újjáéleszti a bőrödet.
  • Tisztító arcpakoláshoz keverj el két csepp 100%-os, jó minőségű teafa illóolajat az arckrémedben - majd keverj hozzá annyi kovaföldet, hogy paszta állagú legyen! A teafaolaj fertőtlenít, míg a szilícium-dioxid tisztít, ásványi anyagokkal tölti fel a pofid, és mattá teszi a bőrödet.
Forrás: Shutterstock

Csipkerózsika

A rózsavíz az egyik legjobb dolog, ami történt velem, mindig van nálam ebből a mennyei nedűből. Én tonikként és smink frissítő permetként használom - de ugyanúgy remekül működik pakolásokhoz, könnyű állagú arckrémekhez keverve. Kedvencem a Panaromos damaszkuszi rózsavíz!

Forrás: Shutterstock

Mulan

A szépséges gésák puha, fiatalos bőrére vágysz? Készítsd el ezt a szuper testradírt!
Keverj össze egy adag rizslisztet legalább három adag sűrű kókusztejjel - könnyen kenhető krémet kell kapj. Vegyél forró fürdőt, majd finom, körkörös mozdulatokkal dörzsöld bele a még nedves bőrödbe a keveréket! Utána egy száraz törölközővel töröld át magad! A rizsliszt apró szemcséi eltávolítják az elhalt hámsejteket, és fokozzák a bőröd anyagcseréjét.

Ha a pofidra is használnád a keveréket, tartsd észben, hogy a rizsliszt a száraz, érzékeny vagy gyulladt bőrre túlzás lesz! Ebben az esetben cseréld le a szemcséket zabkorpára, és hagyd pár percig állni a keveréket! Ilyenkor megduzzadnak a korpaszemcsék: az így keletkező nyákanyag óvni fogja a bőrödet!

Forrás: Shutterstock

Elsa a Frozenből

Hallottatok már a "hatóanyagcsapda effektusról"? A képlet nagyon egyszerű, de annál hatásosabb. Tisztítsd le alaposan az arcbőröd, használj finom szemcséjű bőrradírt, lágy peelinget, majd tonizálj! Ezek után készíts ki egy nagy tálat, amit megtöltesz gőzölgő, forró vízzel - a vízhez nyugodtan adhatsz gyógyteát is. A gőzök szinte akadálytalanul bejutnak a bőrödbe, ezzel is növelve az otthoni kezelés hatékonyságát.

Nyugtatáshoz használj kamilla- vagy málnalevél teát, aknék esetén csalánteát, bőröd puhításához pedig diólevél teát! Hajolj a nagy kondér tea fölé, fedd le az fejed egy törölközővel - így koncentráltabban ér téged a gőz -, majd relaxálj öt percig!

Nagyon figyelj arra, hogy ne borítsd magadra az egész lábost, mert akkor vége a wellnessnek, mindegy lesz, milyen gyógytea borul rád!

Miután kiszabadultál a gőz alól, használj egy könnyen felszívódó szérumot vagy magas hatóanyag tartalmú ampullát! Ezután finoman simíts végig a bőrödön néhány jégkockát! A forró gőz alatt megnyitottuk a pórusaidat, így a fincsi hatóanyagok könnyedén bejutottak. Viszont a hirtelen jegeléstől hamar összeszűkültek, ezzel csapdába is csalták a kencédet.

Forrás: Shutterstock

Kellemes szépülést!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.