rutin szépségápolás beauty neszesszer flakon Noszvai Anna szépség
Annyiszor emlegettem már a szépségápolási rutinomat, hogy ideje hosszabban is írnom róla. Ideális esetben az említett szeánsz időről időre finoman változik, néhány eleme, darabja lecserélődik.

Egyedül a folyamat iránt érzett mély elkötelezettség az, ami igazán kitartó, mindig örök. Ezért - bár az élet legtöbb területén nagyon elfogadó vagyok - a szépségápolási ateizmust nem nézem jó szemmel. Mindenképpen beszélnünk kell arról, hogy hogyan érheted el a személyes beauty mennyországodat!

Ördögűzés

  1. Vedd célba a fürdőszobádat, és pakolj ki mindent a fiókokból, polcaidról!
  2. Rendezd őket csoportokba: testápolás, tusfürdők, hajápolás, lemosók, tonikok, arcmaszkok, és még sorolhatnám.
  3. Válaszd ki, mik azok a darabok, amikkel elégedett vagy, és mik azok, amikkel nem. Az utóbbi csoport tagjait telepítsd egy kis szatyorba!

A szimpatikus darabok további szelektálásánál a meglévő mennyiségek csökkentése, racionalizálása lesz a cél. Ezek a maximum értékek, amiket az alábbi terméktípusokból fenntarthatónak tartok:

  • két arclemosó: egy lágyabb és egy intenzívebb tisztító erejű
  • egy tonik: ha a bőrtípusodnak megfelelőt választasz, elég lesz, hidd el!
  • két arcradír: itt is egy lágyabb - mondjuk enzimes peeling - és egy intenzívebb, szemcsés példány
  • két arckrém: nappali és éjszakai
  • három arcmaszk: két állandó (mélytisztító, tápláló) és egy vendég (idényszerűen)
  • egy tusfürdő: a legjobb marad, ha nincs legjobb, akkor pedig itt az idő megtalálni!
  • egy sampon
  • egy balzsam
  • egy hajpakolás
  • két testápoló: azért nem vagyok én olyan szigorú...

Értitek a lényeget: vágjatok könyörtelenül rendet a káoszban! Ami lejárt, mehet a pokolba, ami pedig nem vált be neked, ajándékozd el! Ameddig nincs gazdája, tartsd külön csomagolva őket, ne vigyenek addig se bűnbe.

Forrás: Shutterstock

Gyónás

Életem bármely szakaszában, ha rám jön a "nem is tudom, hol kezdjem‟, csak simán leülök egy üres fehér lap elé egy toll társaságában, és összeírom, hogy mire lenne igazán szükségem.
Mérd fel az imént okozott kárt, és készíts egy listát arról, hogy milyen - új - termékekre lenne szükséged!

Ez lehet halvány, és lehet teljesen konkrét elképzelés is. Járj utána, milyen a bőrtípusod, konzultálj a kozmetikusoddal, fodrászoddal! A szimpatikus darabokból járj utána, hogy lehet-e mintát szerezni, vagy esetleg frissen kérni.

Tipp: Legyél őszinte magadhoz: ha valami nem működik rajtad, akkor ne ragaszkodj hozzá a csomagolása vagy kedvező ára miatt! Egyszerre legfeljebb két terméket tesztelj: így ha valami negatív reakció lép fel, könnyebben ki tudod nyomozni, melyikük volt bűnös.

Óvd magad a gonosztól!

Az igazán szeretett, már kitapasztalt termékeidből jobb nagyobb mennyiséget vásárolni - mondjuk egyszerre hármat -, és bontatlanul őrizni őket. Így nem csábulsz el gyengébb napjaidon gagyi termékek iránt. Csak magaddal szúrsz ki, ha rossz minőségű pipere cuccot halmozol a nagytakarítás után is!

Tipp: Ne vásárolj direkt rossz színű sminkcuccokat! Nem lesz napbarnított hatású a bőröd attól, hogy sötétebb színt választasz. Nem, egy picivel sötétebb sem fér bele! A polcodon csücsülő üres csomagolásoktól mindig válj meg, csak a helyet foglalják!

Áldott szépülést!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.