divat Jónás Zsófi ruhák esküvői ruha királyi esküvő esküvő hercegnő
Minden esküvő legfontosabb kérdése, hogy mit fog viselni a menyasszony. Nincs ez másként a királyi menyegzőkön sem...

Azzal a különbséggel, hogy az ő ruhájukat nem pár száz ember, hanem pár millió fogja csodálni a nagy napon. Íme, az elmúlt évek 5 legszebb esküvői ruhája. Szerintem.

Katalin cambridge-i hercegné - egy Sarah Burton ruhában

Mi mással is kezdhetném a listát, mint az elmúlt évek legikonikusabb darabjával? Sokáig ment a találgatás, hogy ki is fogja tervezni Katalin ruháját. Nagy volt a tét, ugyanis a televíziónak és az internetnek hála több tízmillió ember követte nyomon az esküvőt. A befutó végül egy Alexander McQueen háznál dolgozó Sarah Burton tervezte ruha lett. A kézzel készített szatén és csipke darab világszerte hatalmas sikert aratott. Sokan Grace Kelly ruhájának modern változatának tartották.

Fun fact: Pletykák szerint a ruha ára megközelítőleg 250.000 font, azaz kb. 87.000.000 Ft volt.

Forrás: AFP/Odd Andersen

Charlène monacói hercegné - egy Armani Prive ruhában

A dél-afrikai volt olimpikon 2011-ben ment hozzá II. Albert monacói herceghez. Charline egy modern, törtfehér színű, csipkével díszített, testhez simuló Armani Prive darabban vonult az oltárhoz.

Fun fact: Az egyetlen szépséghibája a menyegzőnek az volt, hogy a menyasszony állítólag többször is meg akart szökni Monacóból.

Forrás: AFP/Fred Dufour

Viktória svéd királyi hercegnő - egy Pär Engsheden ruhában

A svéd királyi ház több esküvőt is ünnepelhetett az elmúlt években, többek között a leendő királynőjét. Viktória királyi hercegnő egy svéd tervező, Pär Engsheden ruháját viselte a nagy napon. A többi uralkodói ruhától eltérően Viktóriáé egyszerű volt és nagyon elegáns. Nem volt hivalkodó vagy túldíszített, ezért volt emlékezetes. No, meg az 5 méteres uszálya miatt.

Fun fact: A krémszínű szaténruha remekül állt a királyi hercegnőn, aki egy volt személyi edzőhöz ment hozzá.

Forrás: AFP/Daniel Sannum Lauten
Forrás: AFP/Henrik Montgomery

Letizia spanyol királyné - egy Manuel Pertegaz ruhában

Letizia spanyol királyné még 2004-ben mondta ki a boldogító igent az akkor még csak hercegi címmel rendelkező Fülöpnek. Ruháját egy spanyol divattervező, Manuel Pertegaz álmodta meg, amely tökéletesen ötvözte a modern vonalakat a klasszikus stílussal. Az egyedi darab nagyon hamar híressé tette Letiziát, akit azóta is a világ egyik legstílusosabb uralkodónőjeként tartanak számon.

Forrás: AFP/Odd Andersen

Claire luxemburgi hercegné - egy Elie Saab ruhában

Claire hercegné csodásan mutatott selyemruhájában, amikor hozzáment Félix luxemburgi herceghez. Az elefántcsontszínű csipkével díszített ruhát Elie Saab tervezte.

A libanoni tervező nagyon népszerű a királyi családokban, Katalin hercegné is többször viselte már a divatház egy-egy darabját. Habár mindenki az egyházi ruhával volt elfoglalva, nekem nagyon tetszett a visszafogott kosztüm is, amit a hercegné a polgári szertartásra választott.

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat
Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Szeretnél hozzámenni egy igazi herceghez?

Egy menyasszony félelmei az esküvővel kapcsolatbanhttp://www.she.hu/herself/20171122-eskuvo-menyasszony-para-felelmek-nyiri-zsuzsi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.