divat outfit öltözködés öv Laczkó Ágnes szabályok fashion
Felöltözni mindenki tud. De minden munkahelyen ott van az a csaj, akiből csak úgy árad a trendiség. Pedig ő is ugyanott vásárol, mint te. Mégis mi lehet a titka?

Az, hogy visz egy kis csavart az öltözködésébe: nemcsak felhúz egy nadrágot egy pólóval, hanem egy kicsit mindig hozzáadja önmagát is. Például egyedivé varázsolja az átlagos cuccait egy különleges kiegészítővel. Ebben a szezonban pedig biztos, hogy az övekkel teheted fel az i-re a pontot a kiegészítők közül. Ám az öv kiválasztásának is megvannak a maga "szabályai". Figyelj oda rájuk!

1. Amikor a vastag öv ki van zárva!

Ha kicsi a felsőtested, kerüld a tenyérnyi vastag öveket, mert azok összenyomják az alakod. Mini ruhákhoz sem szerencsés választás.

2. Amikor a vastag öv kötelező!

Szélesebb övet akkor viselj, ha hosszabb a felsőtested és vékony a derekad!

TIPP: Ha egy sötét övet egy világos ruhára teszel, keskenyebbnek mutatja a derekadat. Hosszú ruhákhoz pedig szinte kötelező egy vastag öv!

Forrás: Getty Images/ 1. bershka.com/
2. zara.com/ 3. mango.com/ 4. h&m.com

3. Kabátra is!

Az övek nemcsak a nadrágokon és a ruhákon mutatnak szuperül, de mellények, kabátok és poncsók remek kiegészítői is lehetnek.

FONTOS: Mindig figyelj az arányokra! Térd felett érő változatokhoz inkább a vékonyabb, míg a hosszú változatokhoz a vastagabb öv dukál.

4. Az idei év a mintákról szól!

Ha alapvetően a földszínekhez húz a szíved, nyugodtan vadíts a szetteden egy állatmintás darabbal! De jó hírem van azoknak is, akik a romantika világából merítik az inspirációt, mivel a virágos övek idén hódító útjukra indulnak.

Forrás: Getty images/ 1. orsay.com/ 2. reserved.com/ 3. bershka.com

5. Tekerd csak magadra!

Ha az outfited egyszínű, egy vékony övvel könnyen megtörheted az egyhangúságot. Viszont ha már a vékonyabb változatot választod, érdemes játszani a színekkel, akár egy fekete kosztümöt is feldobhatsz egy fémes hatású vagy élénk árnyalattal. A sportosabb szetteknél pedig elég hanyagul magadra dobni egy övet vagy egyszerre többet is!

Forrás: Getty Images/ 1. mohito.com/ 2. orsay.com/ 3. mohito.com/ 4. h&m.com/ 5.h&m.com/ 6. mango.com

6. Öv-cipő diszharmónia

Felejtsd el, hogy az öv és a cipő színének egyeznie kell! A lényeg, hogy az outfit egészében legyen összhangban!

Egy kendő sosem csak egy kendő…http://www.she.hu/stilusszunet/20170516-divat-fashion-stilus-kendo-viseles-trend-outfit-tavasz-nyar.html

7. Rafinált textúrák mindenhol!

Nemcsak színben és vastagságban, de anyagukban is változatosak az idei divatos darabok. Lehet akár szőrrel díszített, csipke mintájú, lézervágott, farmer, matt lakk, fonott vagy horgolt.

TIPP: Itt egyetlen szabály van: Ne fogd vissza magad!

Forrás: Getty Images/ 1. bershka.com/ 2. mohito.com/ 3. reserved.com/ 4. mango.com

8. Feltűnő övcsatt újragondolva - 2018

A legújabb trendekben a négyzetes formavilág kapott hangsúlyt, amit strasszokkal vagy színes díszítésekkel spékeltek meg. Ha szereted a feltűnő darabokat, nyugodtan legyen ez az outfited központi eleme!

Forrás: Getty Images/ 1. mango.com/ 2. mango.com

FONTOS: Ne felejts el, hogy a tökéletes megjelenéshez csupán egy fókuszpont szükséges. Ügyelj arra, hogy ha karakteres darabot választasz, ne legyen rajtad más feltűnő kiegészítő!

9. A legfontosabb!

Az övvel oda terelheted a figyelmet, ami számodra a legelőnyösebb. Sose tekerd ezt a kiegészítőt a testednek arra a pontjára, amivel elégedetlen vagy!

+1. Öv kicsit másképp

Kicsit megosztó, kicsit retro, de az övtáskák is visszaköszöntek a kifutók modelljein. A legnagyobb világsztárok gardróbszekrényében is ott lapul már egy-egy ilyen darab... Érdemes kipróbálni a bohókásabb vagy ultramodern szettjeidhez! ;)

Forrás: Getty Images/ 1. zara.com/ 2. zara.com

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.