tippek néhány perc smink Noszvai Anna sminkelés
Függetlenül attól, hogy átlagosan mennyi idő alatt készülsz el, adódnak helyzetek, amikor ennél jóval kevesebb idő jut a sminkedre. Például, mikor váratlan vendégek érkeznek, vagy elaludtál, és egyszerűen nincsen idő a szokásos rituáléra.

Ha a klasszikus rutinodba kezdesz, valószínű, hogy pár perc után vállalhatatlan leszel. Ezért a vészhelyzetekhez vészsminkek kellenek! Íme, néhány tipp, amikkel fontos perceket nyerhetsz:

Konkrétan egy percem van!

Hatvan másodperc nem enged meg sok variálást. Egyszerűen fogd meg a kedvenc rúzsod, és ütögess fel egy kevés színt az ajkaidra és az orcádra is! Ez a kis élénkség azonnal felfrissít, és a krémes textúra a bőrödet is ragyogóvá teszi.

Forrás: Shutterstock

Tipp: Legyen nálad Bobbi Brown Pot Rouge! Ez egy olyan krémes pirosító, amit az ajkaidra és az orcádra is használhatsz: a Powder Pink árnyalatban nem fogsz csalódni!

Két perc és indulok!

A rúzsozást és a pirosítást követően használj egy kis korrektort a szemkörnyékedre, a bőrhidáidra, és dobj fel rá egy réteg púdert! Ez segít fixálni a korrektort, és akár még egy kis plusz fedést is varázsolhatsz vele. Ne szerencsétlenkedj a kompakt púderekhez készített szivaccsal: szerezz be egy jó ecsetet, amivel még a legnagyobb rohanásban is egyenletesen tudsz sminkelni!

Tipp: Legyen nálad Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear korrektor és Clinique Superpowder kompakt púder!

Három perc múlva itt vannak a vendégek!

Az előző sminkekhez képest most van időd egy kis szempillaspirálra is. A pillák festését nem lehet néhány húzással elintézni: keríts egy közeli tükröt, és rendesen fesd be a pilláid tövét, majd borítsd be a szálakat! Ha elkapkodod ezt a lépést, nem lesz látványos változás, így csak az idődet vesztegetted. Mikor ennyire kevés terméket használsz, a legtöbbet kell kihoznod belőlük.

Tipp: Legyen nálad YSL Volume Effet Faux Cils szempillaspirál!

Négy perc, és veszem a cipőm!

Micsoda luxus: nyugodtan szakíthatsz egy kis időt a szemöldököd formázására is. Egy waxosabb ceruza, vagy egy színezett szemöldökzselé gyorsan rendbe teszi a szálakat, és struktúrát ad az arcodnak. Járj el időnként szemöldököt festetni, így a reggeli rohanás közben néhány mozdulattal kevesebb kell a tökéletes ívhez!

Tipp: Legyen nálad Smashbox Brow Tech To Go szemöldökceruza vagy L'Oreal Brow Artist Plumper szemöldökzselé (Light to Medium/Medium to Dark)!

Na, varázsolok egy ötperces sminket!

A sminked folytatásaként keríts egy krémes szemfestéket, lehet matt vagy egészen csillámos is. Vidd fel az ujjaiddal a mozgó szemhéjadra és az alsó szempillasorodra! Majd egy másik ujjaddal vagy egy tiszta, pufi satírozóecsettel dolgozd el! Ez a lépés teljes mértékben elronthatatlan, de egy stick típusú szemfestékkel a legapróbb bakikat is kikerülheted.

Haladóknak: Ha benne van a mozdulat a kezedben, akkor emeld ki a külső szempilláid tövét egy kis tussal! De bele ne kezdj, ha nem vagy biztos a tudásodban, mert rohadtul idegesíteni fog, ha elszúrod, és aszimetrikus panda szemeid lesznek! Bőven ráérsz megtanulni a tus használatát akár egy másik életben is.

Forrás: Shutterstock

Tipp: Legyen nálad Mac Pro Longwear Paint Pot krémes szemfesték vagy Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow Stick krémes szemfesték stick és L'Oreal Super Liner Perfect Slim szemhéjtus.

A megelőzés fél siker!

Takarítsd ki a neszesszered!

Ne szúrj ki magaddal! Rengeteg időt elvesz, ha állandóan mélytengeri búvár üzemmódra kell váltanod, mikor szeretnél körülnézni a neszesszeredben. Egy kritikus pillanatban nagyon sok időt spórolhatsz azzal, ha megbízható, hozzád passzoló színekhez, és jó minőségű termékekhez nyúlsz. Tehát az a sminkcucc, amit nem használtál az elmúlt egy hétben, nem érdemli meg, hogy állandóan veled utazzon!

Tipp: Ha elfogyott valamelyik elengedhetetlen darabod, dobd ki, és vásárolj belőle újat! Ne tárold feleslegesen a kis koporsóját!

Kenj és menj! Hajrá!

Videó: Készíts tökéletes cicás tusvonalat - lépésről lépésre http://www.she.hu/stilusszunet/20180202-tokeletes-cicas-tusvonal-video-noszvai-anna.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.