depresszió szépségápolás smink szépségtipp Noszvai Anna
Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy egy igazi nő még a legválságosabb pillanataiban is szeretne csinos lenni. Ha módja nem is feltétlen, de igénye mindenképpen van rá.

De nem feltétlenül hiúságból, hanem terápiás jelleggel. Hiszen a szépség magabiztosságot, erőt ad. Ez azért fontos, mert néha pont ez a kis extra löket hiányzik ahhoz, hogy a legnehezebb szituációkon is átlendüljünk. De - és ezt nem szabad összekeverni -, pusztán attól, hogy feltuningolod a külsődet, a tényleges probléma nem fog megoldódni, viszont abban nagyon is tud segíteni, hogy elhidd magadról: képes leszel bármilyen helyzettel megbirkózni.

Forrás: Shutterstock

Ne feledd: amikor minden kicsúszni látszik a kezeid közül, legalább saját magad felett igyekezz nem elveszíteni az uralmat!

Nem kell nagy dolgokra gondolni, simán értékelheted győzelemként, hogy végre eljutottál bevásárolni, leültél megírni azt az emailt, vagy elrugdostad magad az edzőterembe. Apró megerősítések, elismerések, dicséretek - magadtól magadnak. Néha könnyebb előbb kinn rendet rakni, mint benn - aztán lépésről lépésre haladni a probléma gyökere felé.

Habfürdők és illatgyertyák

Nagyon fontos, hogy az otthonodra a nyugalom szigeteként tudj tekinteni, ahova meg tudsz térni egy húzósabb nap után, kizárva a külvilág gondjait és küzdelmeit. Ez az egyik alapköve annak, hogy tartósan alacsonyan tudd tartani az általános stressz szintedet. Ehhez érdemes rendet tartanod - még a fiókokban is. És ha hazaértél, ne legyél rest hangulatvilágítást és finom illatot varázsolni. Nekem személyes nagy kedvenceim a Rituals, a Diptyque és a Yankee Candle illatgyertyái - szinte állandóan ég nálam valamelyik.

Engedj magadnak egy nagy kád forró vizet, vegyél a kezedbe egy jó könyvet, és próbálj meg semmire sem gondolni! Egy kis extra tipp: a fürdővizedbe mindenképpen kerüljön valamilyen ápoló összetevő - jó választás egy szilárd fürdőolaj vagy egy csésze magas zsírtartalmú kókusztej. Így kikapcsolódás közben a bőröd is megújulhat.

Haladó szint: Találj egy illatot, parfümöt, amitől jó kedved lesz, így ha azt viseled, egész nap biztosítva lesz számodra a feltöltődés! Én például erre a célra rózsaillatot használok, de ha erősnek szeretném érezni magam, estére pár csepp ylang-ylang illóolajat is bevetek. Ez amúgy szuper stresszoldó hatással is bír.

Forrás: Shutterstock

Stabil bőrápolási rutin

A bőröd állapota nagyon erősen összefügg az érzelmi világoddal - a szomorúság tényleg hajlamos "kiülni az arcodra". Ezért teljesen mindegy, mikor érsz haza, soha ne hagyd ki a sminklemosást! A szemfestéked távolítsd el egy kis olajjal, a többit pedig micellás vízzel, majd ezek után használj arctisztítót!

Sokan - helytelenül - összevonják ezt a két lépést, de te ne tégy így, mert nem fogod tudni alaposan megtisztítani a bőröd! Az extra adag szennyeződést csak egy kifejezetten erre alkalmas termék tudja eltávolítani - különben az arcodon marad.

Szóval inkább tonizálj egy kevés rózsavízzel - ami egyébként megunhatatlan és teljesen natúr -, majd dobj fel egy kis bőrerősítő kezelést, és ne felejtsd el a kedvenc hidratálódat sem! Az utóbbi használata közben/után jól fog esni egy kis masszázs, ami megnyugtat és segít visszavarázsolni az életet a bőrödbe.

Stresszmentes smink

Biztos vagyok benne, hogy ez a legutolsó dolog, ami egy aggodalmakkal teli időszakban izgat. Ettől függetlenül meg fogsz lepődni, mennyire feldobja a hangulatodat egy kis szín!

  • Lágyan alapozz az ujjaid segítségével, majd tüntesd el a karikáidat: ha nagyon szürke a szemkörnyéked, a szokásos korrektorod alá rétegelj egy barackos árnyalatút is!
  • Használj krémes pirosítót az orcáidon és az ajkaidon!
  • Fésüld át a szemöldököd egy színezett zselével, és fesd ki alaposan a szempilláidat!

Tényleg nem kell több - öt perc alatt végzel is. Ám ezek az apró kis lépések is nagy változást hozhatnak a közérzetedben.

Jobbulást!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.