smink Noszvai Anna pirosító sminkelés
A hűvös hétköznapok számomra kétségtelenül legszebb látványa a vastag kabátok és sálak rengetegéből kikandikáló női arcok. Az a néhány kócos hajszál, pirospozsgás arc és kivörösödött ajak pompás színfoltot jelentenek a szürke utcákon. A nők nem is tudják, hogy valójában milyen szépek ebben a természetes üdeségükben.

A pirosító a sminkünk egyik leginkább alulértékelt eleme. Így mikor beköszönt a tél, és mindenki kötelezően kipirosítja magát, elégedetten nyugtázom, hogy egyszer mindenki rá fog jönni, hogy szüksége van egy kis színre.

Hogyan válasszak?

Gondold át, hogyan szereted festeni magad a hétköznapokban! Elsősorban egy olyan színre lesz szükséged, ami a szokásos sminkedhez passzol: figyeld meg a természetes színeid, mikor kipirosodsz! Arcpír vásárlásnál ezt a tónust keresd, az intenzitást már rád bízom. Ha bizonytalan vagy, akkor inkább egy halványabb árnyalatot válassz, amelyet kedvedre tudsz rétegelni a sminked erősségétől függően.

Forrás: Shutterstock

Tipp:

Egy természetesebb sminkhez bátran használhatunk élénk pirosítót - ez a személyes koncepcióm is -, viszont nem javasolnám füstös szemek kiegészítéseképpen.

Három szín, ami mindenkinek jól áll:

Ben Nye Powder Rouge - Vintage Rose

Forrás: bennyemakeup.com

Bourjois Little Round Pot Blush - Rose Frisson

Forrás: bourjois.co.uk

MAC Blush - Blushbaby

Forrás: maccosmetics.com

Matt vagy csillámos?

Én nem kedvelem a csillámos pirosítókat. Eleve nem nagyon tudom értelmezni a csillámot az arcon (a highlighter más téma). Ott - jó esetben - nagyon finom szemcsékről van szó, amelyek lágyan verik vissza a fényt, ezzel kiemelve az arcod meghatározott területeit, például a járomcsontodat. Na, de ha az egész orcád ragyog, akkor nem emelsz rajta ki semmit! Bár egy kis szaténfény még senkinek sem ártott, az igazán csillámos árnyalatokat meghagynám a Studio 54 vendégeinek.

Por állagú vagy krémes?

A por állagú termékek jobban tapadnak a bőrödre, ha valamiféle alapot - akár egy kevés BB krémet - használsz. Ja, és egy jó ecset mindenképpen szükséges hozzájuk! A ferde fejű vagy a lekerekített végű ecseteket keresd, természetes vagy akár szintetikus szálakkal.

Ha egy kevés korrektoron kívül nem használsz semmit a bőrödön, akkor mindenképp a krémes textúrára szavaznék. Szárazabb bőrűeknek és a természetesebb hatás kedvelői számára szintén. A legegyszerűbb az ujjaiddal felvinni, és az alapozó ecseteddel - ami akár tiszta, akár maradt benne egy kevés anyag - eldolgozni az éleket. Külön ecsethez nem feltétlen ragaszkodnék, de ha te igen, akkor egy közepes fejű duo fibre típusú ecset kiváló erre: úgy néz ki, mint egy kis tulipán.

Három szuper krémes pirosító:

Bobbi Brown Pot Rouge - Powder Pink

Forrás: bobbibrowncosmetics.com

MAC Cremeblend - Something Special

Forrás: maccosmetics.hu

A kedvenc rúzsod

Hogyan használjam?

Mosolyogj, majd az így megjelenő "almácskák" külső részére koncentráld a pirosítást! Érettebb bőr esetében nem árt észben tartanod, hogy amint abbamarad a mosoly, az előbb választott pont lejjebb kerül, emiatt egy kicsit magasabban használnám az arcpírt, ezzel is emelve a tekintetet és az arcot!

A pirosítót nem kizárólag az orcákon érdemes használni: szuperül mutat, ha kerül egy kevéske a hajunk tövébe, esetleg az orrnyergünkre. Ez a kevéske tényleg nagyon apró mennyiséget jelent, leginkább arról szól, hogy az arcunkba visszakerüljenek az alapozás során elvett színek. Természetesebbnek hat, ha nem csupán az orcánk rózsaszín, hanem van egy egységes ragyogása az arcunknak.

Kellemes szépülést!

Tudtad, hogy a szájfényed highlighterként is funkcionálhat?http://www.she.hu/stilusszunet/20170714-sminkcucc-szajfeny-highlighter-pirosito-korrektor-tippek-trukkok.htmlVariációk füstös szemrehttp://www.she.hu/stilusszunet/20171016-fustos-szem-smink-sminkeles-divat-noszvai-anna.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.