divatbemutató Mercedes Benz Fashion Week Central Europe divat fashion
Tisztelettel jelentjük, nem semmi kis hétvégén vagyunk túl a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe jóvoltából.

Ahhoz képest, hogy itthon (sajnos) még mindig nincs meg az a stabil vásárlói réteg, aki rendszeresen magyar tervezőktől vásárol, a hazai dizájnerek mégis egyre jobban kihúzhatják magukat a külföldi kollégákkal összevetve. Már csak azért is, mert egyre kiforrottabb stílusjegyek és egyre erősebb koncepciók figyelhetőek meg náluk.

Bájos romantika igazi nőknek - Nora Sarman, Elysian

A meseszép esküvői ruháiról ismert Sármán Nóri kimozdult a komfortzónájából és ezúttal nem a nagy napra, hanem a nászútra való csipkecsodákat tervezett. Ezek a romantikusan bohém darabok a VECSEI Millinery fejfedőivel kiegészítve csodásan mutatnak majd a nyári nap lenyugvó fényében.

Forrás: Mudra László

Az Elysian az 1930-as évek úszódresszek és fürdőhelyek stílusából merített ihletet. Biztos vagyok benne, hogy a fürdőruhák, az elegánsan hordott kendők, a kézi díszítések és a finom vonalak a Gatsby-korszak hölgyeinek is a kedvencei lennének.

Forrás: Mudra László

Modern művészet, bátor színek - CUKOVY, CAKÓ

A CUKOVY merész tervezői ezúttal a nőies sziluetteket ötvözték játékos kockákkal, feltűnő color blocking színösszeállításokkal és sok necchálóval, illetve flitterrel.

Egy kis extra: Na és persze bőrdzsekikkel és övtáskákkal.

Forrás: Mudra László

Cakó Kinga szintén arra buzdít, hogy "Merjük viselni a művészetet!", az ő libbenő muszlinjain Győri Márton szemet kápráztató absztrakt festményei keltek életre.

Egy kis extra: Ha pedig a gyönyörű foltok mellett egy kis letisztultságra vágysz, akkor szerezz be egy kényelmes lenvászon ingruhát!

Forrás: Hirling Bálint

Napsütötte bohémság - Celeni, Tomcsanyi

A Celeni lazított a korábban megismert koncepcióján, és visszaröpített bennünket a láblógatós, gondtalan gyermekkorba.

Egy kis extra: A pirospozsgás narancsok, pirosak, kékek és zöldek kavalkádjába a Karman Jewelry mókás kiegészítői még több életet csempésztek.

Forrás: Mudra László

A retróimádó Tomcsányi Dóri idén a teniszezést választotta témaként. Lenge ingruhákkal, kényelmes farmer kabátokkal és figyelemfelkeltő printekkel várja a nyarat.

Egy kis extra: De csakis színes cipőkben!

Forrás: Mudra László

Egzotikus útinaplók - Anna Daubner, Nanushka

Daubner Anna a kézi szövésű azerbajdzsáni fali szőnyegekbe szeretett bele és a sivatagi hangulatot bátran párosította növény- illetve agár mintákkal.

Forrás: Mudra László

A Nanushka a távol-keleti stílusjegyeket ötvözte az amerikai westernfilmek lelassult, pihentető világával, így jöttek létre a rojtokkal díszített és kendőkből összeálló darabok.

Egy kis extra: Gondoltad volna, hogy ezek ilyen jól kombinálhatóak az állatmintákkal és a kimonószabású kabátokkal? ;)

Forrás: Mudra László

Lüktető diszkókorszak - Kata Szegedi, Je Suis Belle

Szegedi Kata a New York-i nagyvárosi fílinget és a szabadság különböző formákban való megélését mutatta be: ezüst űrszerkók, ütős lakkcuccok és vakmerő mintakombinációk vonultak végig a kifutón.

Forrás: Mudra László

A Je Suis Belle nő ezúttal is bevállalós és mer önmaga lenni - akkor is, ha hologramos fóliába burkolózik.

Egy kis extra: A tervezők figyeltek arra is, hogy újrahasznosítsanak és ne termeljenek szabászati hulladékot.

Forrás: Mudra László

Rejtett minimalizmus - konsanszky, NUBU

Konsánszky Dóra fekete-fehér szettjeinek érdekessége, hogy a japán kalligráfia és a titkosírás egyaránt jelen van bennük, továbbá egy-egy részleten a Konsanszky név bináris kódja is megbújik.

Forrás: Mudra László

A NUBU mindig kortárs művészek munkáiból merít, emellett sokféle hatást épít be meglévő, sajátos formavilágába.

Egy kis extra: Az aszimmetria, a pliszírozott betétek, a lehulló anyagtöbblet mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a rétegezést művészi szintre emeljük.

Forrás: Hirling Bálint

Nyers férfierő - GRANDPA, ZSIGMOND DORA menswear

Mindkét márka a múlt tiszteletét tartja szem előtt és olyan kortalan, hosszú életű darabokat állít elő, amelyek a hagyományokat tisztelik. A GRANDPA a család fontosságát hangsúlyozza, vadnyugati beütésű darabjai generációkat kötnek össze, így öröklődnek nagypapától fiúig.

Forrás: Mudra László

Zsigmond Dóra egy kis faluból származik, ezért minden kollekciójában a vidéki életérzést és a tradicionális kézművességi technikákat ülteti át modern kontextusba.

Forrás: Hirling Bálint

Mi a tanulság?

Jövő tavasszal tehát divatos lesz minden, ami rojtos, izgalmas mintájú, fényes felületű, keleti beütésű vagy necc.

Kiegészítőként hordjatok: fél pár fülbevalókat, western kendőket, övtáskákat.

Ja és nem kell félni a merész párosításoktól sem, kombináljátok bátran a finom pasztelleket élénk színekkel - például naranccsal.

A harisnya évszázada - azaz egy kis divattörténelem ;)http://www.she.hu/stilusszunet/20171016-harisnya-divat-divattortenelem-horvath-antonia.htmlHibbant divattippek bohémeknek ;)http://www.she.hu/stilusszunet/20171006-divat-fashion-outfit-bohem-kulonc-stilus-horvath-antonia.html

Nyitókép: Mudra László

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.