divat füstös smink füstös szem Noszvai Anna sminkelés
Az erős szemsmink évezredek óta a legyőzhetetlenség érzetét kínálja nekünk, így biztosan mondhatom, hogy sosem fog kimenni a divatból.

A füstös szemek egyik nagy előnye, hogy nagyon sokféleképpen elkészítheted. Létezik egy technika, amit te is könnyen el tudsz készíteni, és kedved szerint variálhatod. A kedvenc verziómhoz csupán egyetlen termék kell!

A három legfontosabb tippem füstös smink készítésére:

  1. A választott szín a szempilláid közvetlen tövében kell, hogy a legintenzívebb, legtömörebb legyen.
  2. Mindegy, hogy krémes vagy por állagú festéket használnál, szerezz be egy jó satírozó ecsetet! A MAC 217-ese örök klasszikus, annál kisebb fejű ecsetben ne is nagyon gondolkozz!
  3. A szemkörnyéked alapozására és korrektorozására fordíts extra figyelmet!

Alapfok

Kezdésként egy kohl/kajal típusú szemceruzára vagy egy krémes szemfesték stickre lesz szükséged. Puha állaguknak köszönhetően könnyen satírozhatóak, így nem lesz nehéz dolgod velük. Egyszerűen húzz egy-egy vonalat az alsó és felső szempillasorod és vízvonalad közvetlen tövébe! Nem baj, ha nem teljesen egyenletesek a vonalak, de a szempillatöveknél legyen nagyon intenzív.

Forrás: Shutterstock

Ha megvagy - azaz a szempilláid közül nem kukucskál ki sehonnan sem a bőröd -, a satírozó ecseteddel kezdd apró, körkörös és oda-vissza mozdulatokkal eloszlatni a szemhéjadon a ceruzavonalat! A szempilláid közvetlen tövét próbáld meg kihagyni a satírozásból. Elképzelhető, hogy sminkelés közben ecsetet kell mosnod, vagy egy újat elővenned.

Fixáld porral!

A szemhéjpúder önmagában nem nyújtana elég intenzitást, így ezt az előző smink kiegészítéseként ajánlom. Ez a megoldás tartósabb és elengánsabb. A ceruzával vagy stickkel készített alapba egy lapos ecset segítségével nyomkodj a szemhéjadra por állagú festéket! Nem muszáj teljesen egyeznie a két színnek: például fekete alapon kiválóan mutat egy szaténfényű padlizsán szín.

Kísérletezz bátran a kombinációkkal!

A port egyenletesen vidd fel, de természetesen ügyelj a pillatövek tömörségére! A krémes alap színátmeneteinek köszönhetően egy természetes lágyság alakul ki a szemhéjadon. Ne feledkezz meg az alsó szempillasorról sem, majd használj egy tiszta satírozó ecsetet a mélyítővonaladban, és dolgozd össze a színeket! A tekinteted nagyobbítására a belső szemzugodban használhatsz egy világos, matt vagy fényes színt.

Forrás: Shutterstock

Adj hozzá egy kis ragyogást!

Ezt tulajdonképpen bármilyen sminknél bevetheted: egyszerűsége és gyorsasága miatt bármilyen összhatást könnyen megváltoztathatsz vele. Végy egy nagyon csillámos szemhéjpúdert vagy pigmentet, mártsd bele az ujjbegyed, és egyszerűen koronázd meg vele a (fél)kész kreációdat!

A szemhéjad legmagasabb pontjára finoman tapogasd rá a csillámerdőt, majd a korábban használt - nem kötelezően tiszta - ecsettel dolgozd el az éleit, ügyelve arra, hogy a legfényesebb pontját a korábban említett területen tartsd!

Kellemes szépülést!

Öt perces sminkek Annától! - Az expressz szépség kulcsa http://www.she.hu/stilusszunet/20161108-ot-perc-smink-neszeszer-tipp-beauty-smink-lusta-no.htmlSminkhatározó 1x1 Annátólhttp://www.she.hu/stilusszunet/20170224-smink-hatarozo-mi-mire-valo-sminkeles-kifejezes-technika-sminkelesi-tanacsok.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.