Szépségápolás vízzel - kánikulában felejtsd el a zsíros krémeket!

meleg arcbőr ápolás Nyár víz jég hidratálás
Annyira meleg van, hogy legszívesebben ki sem tenném otthonról a lábam, hacsak nem strandra hívnak - másra még gondolni se tudok. És állandó társammá vált egy vízzel feltöltött spray üveg, amivel félpercenként MUSZÁJ lehűtenem magam.

Igazából még sosem gondolkodtam ezen, de az az igazság, hogy a víz az egyik kedvenc anyagom a szépségápolás terén. Ápol, feszesít, na és persze - értelemszerűen - hidratál!

Arcpermet

Térjünk vissza az említett hűsítőre: mindenképp szerezz be néhány üres spray üveget, így többféle permetet is gyárthatsz magadnak otthon! A sima vizet természetesen felturbózhatod uborka, citrom és narancs levével, hogy frissítő arc- és testpermetet kapj. A második flakonoddal hullámos, tengerparti tincseket gyárthatsz, ha sót és pár csepp olajat keversz a vízhez, majd törölközőszáraz hajon használod.

Ha nem vagy barkácsolós típus, akkor meleg szívvel ajánlom a La Roche-Posay termálvíz spray-jét, amely antioxidánsokban gazdag forrásvizet tartalmaz. Egyéb hidratáló pakolások tetejére szoktam permetezni egy kiadós réteget; fura, de nagyon is működik.

Jégkockák

Ennyire olcsón még sosem osztogatták a fiatalságot. Hetente masszírozd át az arcod jégkockával! Érdemes egy tiszta, pamut anyagú ruhadarabba tekerni a jeget, majd körkörös mozdulatokkal haladni az arcodon. A jég csökkent mindenféle duzzanatot, puffadást, továbbá felpezsdíti az arc vérkeringését is. Kísérletezhetsz különböző jégkockaváltozatokkal, azaz tegyél uborkát, narancsot a jégkockatartóba, akár fagyassz le zöld- vagy kamillateát!

Kerüld a módszert - vagy az adott területet - ha apró, vörös vénákat fedezel fel az arcodon! A jégnél eggyel finomabb megoldás egy hűtőbe vagy mélyhűtőbe tett kanál, amivel - formájából adódóan - leginkább a szem alatti puffadáson lehet segíteni.

Fürdővíz

Ha valamiféle tragédia miatt nem tudnád a legmelegebb nyári napokat vízpart mellett tölteni, akkor mindenképpen készülj fel arra, hogy valószínűleg minimum négyszer fogsz egy nap fürödni. Ez van.

Én a rituálémat egy hűsítő szappannal indítom: felváltva használom a LUSH Serendipity szappanját egy régebbi Stenderds hűsítő szappannal, aminek újabb változata a Mojito nevet viseli.

Forrás: Getty Images/Vetta/Beausnyder

Időnként átradírozom magam az Ahava Softening Butter Salt Scrub testradírjával, majd garantáltan elmerülök egy kád langyos vízben. Ha kihagytam a radírozást, és/vagy nagyon el szeretném kényeztetni magam, akkor bedobok a LUSH megunhatatlan kreációi közül egy habfürdőt, vagy pedig a Yamuna Levendulás fürdősóját hintem a fürdővizembe. Kisebb volumenű - de hasonlóan jóleső - program egy hideg lábfürdőt készíteni az előbb említett fürdősóval.

Kellemes hűsölést, és persze igyatok sok vizet!!!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.