tippek szájfény korrektor trükkök sminkcuccok highlighter pirosító
Különbözőek vagyunk. Még akkor is, ha néhány dologban hasonlítunk. Éppen ezért hiába használjuk ugyanazokat a formákat és színeket sminkelés során, mégis máshogy fogunk kinézni a végén.

Mindennek a legnagyobb előnye pedig az, hogy saját sokszínűségünk által a használati tárgyak végtelen felhasználási módjait ismerhetjük meg. A sminkkel is így van ez: kreativitásunk és önálló látásmódunk újabb és újabb ötleteket szül, még egy olyan apró dolog esetében is, mint egy tégely selyempor. Öt termék pedig kifejezetten kiemelkedik a neszesszerünkből: felhasználási módjuk sora ugyanis lassan a végtelenné bővül! ;)

Forrás: iStockphoto/AniDimi

Rúzs

Egy rúzst már az ajkaidra is rengeteg különféle variációban vihetsz fel: önmagában, ceruzával vagy szájfénnyel párosítva, balzsammal keverve vagy az ujjbegyeddel halványan tapogatva. Mindezen felül használhatod pirosítóként és krémes szemfestékként is: ez azt jelenti, hogy egy jól megválasztott színnel az egész sminked megvan! A szemhéjadon önmagában is jól mutat, de por állagú szemfestékek kiváló alapjaként is szolgálhat.

Áttetsző szájfény

Gyakran alulértékeljük ajkaink természetes színét: egy színtelen szájfény erre segíthet emlékezni. Ezt a kencét ishasználhatjuk a szemhéjunkon, de ez az előbbinél már egy fokkal nagyobb merészséget igényel.

Önmagában is nagyon különleges hatású, de egy szemceruza kontúr tetejére, egy kevés csillámmal megszórva a legvagányabb fesztiválsminket kapjuk. Persze nem árt tudni, hogy a szájfény folyékonysága miatt nem érdemes éles vonalakkal, kontúrokkal terveznünk.

Forrás: iStockphoto/Yuri_Arcurs

Ezen kívül használhatjuk highlighterként is: kevés terméket egyengess el az ujjbegyeiddel az arccsontodon és az orrnyergeden! A szárazabb bőrűeknek különösen jól áll.

Egy tégely selyempor, pigment

Szerencsére már a drogériákban is találhatunk remek alternatívákat: ha mégis egy drágább darab tetszik, felezzétek el a barátnőddel! Életed végéig sem tudnád elhasználni azokat az nagy kiszereléseket. Mondjuk, nekem azért van pár ötletem...

Fontos a színválasztás:

  • egy világosabb darabot keverhetsz a testápolóddal a szexi lábakért
  • egy sötétebből pedig a szempillaspiráloddal keverve szemhéjtust is varázsolhatsz
  • élénkebb darabokból balzsamokkal keverve pirosítók és szájfények születhetnek, vagy akár további tuskombinációk és szemfestékek

Ne felejtsd el: különféle színeket is keverhetsz egymással!

Korrektor

Számomra ez a leginkább kihasználható termék: nyáron nem használok alapozót, csak korrektorral átsuhanok a problémás területeken, esetleg arckrémmel keverem, ezzel színezett hidratálót kapva.

Emellett bármilyen állagú élénk színnel el tudod keverni - például az előbb említett új pirosítód halványításaként -, és az arcod bizonyos részeinek kiemelésére használhatod!

Forrás: iStockphoto/pogrebkov

Matt, középbarna szemhéjpúder

Nem muszáj, hogy szemhéjpúder legyen: inkább a szín a lényeg. Ha valamiért a bronzosítók között találod meg, akkor még jobban is jársz a nagyobb kiszerelés miatt.

Egy ilyen árnyalatot használhatsz a szemöldököd formázására, kontúrozásra, szemfestésre és akár a barna rúzsaid mattítására! Egy kevés port az ujjbegyeidre gyűjtve nyomkodd a rúzsod tetejébe a színt, ezzel mattítva és tartósítva a sminked!

Végső tippként egy apró tusecsettel még természetesebbé teheted a sminked: nagyon kevés por segítségével emeld ki az anyajegyeid, szeplőid, amik alapozás során félig elhalványultak!

Jó kísérletezést!

Erre verd el a pénzed, ha drogériában jársz! ;)http://www.she.hu/stilusszunet/20170406-tavaszi-felkeszules-beauty-bevasarlas-szepsegapolas-tippek-trukkok.htmlSminktrükkök, amikről még sosem hallottál!http://www.she.hu/stilusszunet/20170508-sminktrukkok-tippek-szempilla-pirosito-szemfestek-muszempilla-szemoldok.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.