öregedés fiatalság ételek evés
Az étkezésed nagyon fontos szerepet játszik a bőröd, a hajad és a körmeid állapotában, rövid és hosszú távon is. A tiszta, nyers ételek - így a gyorsabb anyagcsere - és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása stabil alapot nyújt a szépségápolási szokásaidnak.

Ha eltérsz a szokásos ételektől, nehezebb lesz visszarángatni a bőröd eredeti állapotába, mintha a szokásos termékeket váltottad volna le. Néhány gyümölcsre, zöldségre és gabonafélére nem csupán a megfelelő táplálkozásban, hanem közvetlenül a szépítkezésben és a bőröregedés megelőzésében is számíthatsz! Ezeket a növényeket pépesítve, turmixolva, keverve vagy elegyítve 100%-ban natúr és friss pakolásokat gyárthatsz magadnak.

Avokádó

Az avokádó többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz: ezek az úgymond "jó" zsírok. Segítik a sejtvédelmet, a sejtregenerációt, és megelőzik a szív- és érrendszeri problémákat. Magas olajtartalma miatt kiválóan ápolja a száraz bőrt.

TIPP: Krémesre keverve, önmagában használd puhító, hidratáló arcpakolásként!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Guvendemir

Barack

Ez a gyümölcs rengeteg vitamint - A, C, B1, B2 - és ásványi anyagot - kalcium, foszfor, nátrium - tartalmaz. A felsoroltak mellett még a különleges retinolt is, amely védi a hámsejteket, és elősegíti regenerációjukat.

TIPP: Külsőleg hámlasztó, feszesítő hatása van: a barackot pépessé téve keverd joghurttal, majd hagyd fenn 15 percre az arcodon!

Eper

Erősíti a bőr kötőszöveteit, ezáltal megelőzve az öregedés első jeleit. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően sok mindenben kiemelkedő: megelőzi a szembetegségeket, és enyhíti a reumás fájdalmakat is.

TIPP: Ránctalanító és C-vitamin tartalma miatt ragyogásfokozó hatású: pépesítsd, majd keverd mézzel és joghurttal, majd használd arcpakolásként!

Kivi

K-vitamint tartalmaz, amely fontos szerepet játszik a véralvadás szabályozásában. Vitaminjai elősegítik a sejtek megújulását, és csökkentik a vérnyomást.

TIPP: A szépségápolásban is jeleskedik: natúran csökkenti a szem alatti karikák puffadtságát, emelett narancslével, olívaolajjal és joghurttal keverve hámlasztó hatású, frissítő arcpakolást kapunk.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Amarita

Mangó

Tele van szuper vitaminokkal és ásványi anyagokkal: A, B1, B2 és E-vitamin, béta karotin, foszfor, kálcium, nátrium és magnézium is található benne.

TIPP: A benne lévő enzimeknek köszönhetően hámlasztó hatású, pépes állagának köszönhetően önmagában is használhatod arcpakolásként.

Papaya

A papaya - bár zsíros jellegű - segít csökkenteni a koleszterinszintet, és a szívbetegségek ellen is védelmet nyújt. C-vitamin tartalmának köszönhetően halványítja a ráncokat, elősegíti a kollagén- és elasztinrostok termelődését, ezzel feszesebbé varázsolva a bőrt.

TIPP: Pakolásként használva revitalizáló és hámlasztó hatású, önmagában és mézzel keverve is használhatod.

Zabpehely

B-vitamin tartalma segíti a sejtregenerációt, a kalcium pedig erősíti a csontokat és a fogakat, továbbá csökkenti a csontritkulás kockázatát. Természetes lúgosító hatásával megköti a savasodást.

TIPP: A bőrre nyugtató és hidratáló hatással van: a fürdővizedbe egy maréknyit keverve remekül puhítja a bőröd, továbbá arcpakolásként is használhatod. Zsíros bőrre mézzel, szárazra joghurttal, ráncok ellen pedig tojásfehérjével keverve hozhatod ki belőle a legtöbbet.

Töltsd fel a hűtőd! ;)

Konyhai szépítőszerek: Natúr és pénztárcabarát trükkökhttp://www.she.hu/stilusszunet/20161001-beauty-homemade-olcson-konyhai-szepsegtrukk.htmlOlajlexikon Annától - Inkább ezeket használd a hajadra és a bőrödre!http://www.she.hu/stilusszunet/20161124-olajok-szepsegapolas-erzekeny-bor-olivaolaj-ricinusolaj-teafaolaj.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.