strand smink meleg Nyár vízálló fényvédelem szempillaspirál
Mi a közös egy elhagyott, egy oltárnál álló és egy randira készülő nőben? Mindannyiuknak szüksége van vízálló szempillaspirálra. Persze egy tubus fekete festék nem csupán a könnyek zápora ellen veheti fel a harcot, hanem segíthet nekünk minden egyes időjárási kondíció ellenére elbűvölőnek maradni. Na, de mi a helyzet akkor, ha nem kizárólag magas páratartalommal kell megküzdenünk, hanem egy egész medencényi - vagy balatonnyi - vízzel?

Örökös vita tárgyát képezi, hogy szabad-e magunkat - bármennyire is - kifesteni, ha standra készülünk. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy hogyan érzi jól magát.

Forrás: iStockphoto/aquamethods/Rostislav

Egy nyári, belvárosban eltöltött délutánon pont ugyanannyira vagy kitéve a napsugarak káros hatásainak, mint egy nyári, strandolós délutánon. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha csak a fürdőruhás napokon tartasz sminkszünetet, attól nem leszel okosabb.

Emellett persze van egy másik faktor: mennyire zavar téged a festék - vagy akár a festetlenség - pancsolás közben. Számomra nyár elején időbe telik megszokni, hogy kevésbé festem ki magam - akárcsak azt, hogy kevesebb ruhát hordok.

De dönts akármilyen mennyiségű smink mellett, néhány tippet mindenképp fogadj meg!

Fényvédelem

A klasszikus naptejek általában túl zsírosak és tömörek az arcbőrnek, így jobb keresni egy könnyedebb, "arcbőrbarátabb" formulát. Az Eucerin és a Bioderma kiváló, magas SPF számmal rendelkező arckrémei között érdemes körülnézned!

Forrás: iStockphotoa/Liudmylasupynska

Ha szükséges, napközben kend le magad újra! Bármennyire is vízállónak hirdeti magát néhány naptej, mindenképp kikezdi őket a sokadik vízibiciklin eltöltött óra.

Ügyelj a textúrára!

Ha a bevált sminkelési rutinod bizonyos részét még a strandon sem nélkülöznéd, akkor válogasd meg, hogy milyen állagú anyagokat használsz! A folyékony, krémes cuccokat cseréld waxos, szilikonos állagúra!

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az alapozód helyett sűrű, camouflage korrektort használj, ahol szükséged van rá, a szemöldöködet pedig por helyett tömör ceruzával, vagy pomádéval formázd!

Mindemellett rengeteg alapozó, korrektor és púder tartalmaz fényvédő faktort, de vigyázz: a fényképezésre - különösen a vakusra - nem mindig reagálnak jól az ilyen termékek!

Forrás: iStockphoto/GeorgeRudy

A kevesebb több!

Furcsa módon ebben az élethelyzetben minél kevesebb réteget halmozol egymásra, annál tartósabb lesz a sminked. Hiába használsz kétféle primert, tartós alapozót, különböző korrektorokat, kontúrozó krémeket és fixáló spray-t. Ez a sok-sok réteg szinte egymást olvasztja majd le az arcodról. Ha nagyon vállalhatatlannak érzed a bőröd, hidd el, akkor is jobban jársz, ha megelégedsz egy kevés korrektorral és púderrel.

Forrás: Getty Images/gilaxia

Afterparty

Mikor hazaértél, mindenképpen mosd le a sminked, és ügyelj az extra hidratálásra, mivel a napozás nagyon kiszáríthatja a bőröd. Ha lepirultál, mindenképp használj après-soleil (napozás utáni) krémet vagy hűsítő arcmaszkot, és tanulj az esetből!

A hajad is megviselheti az erős, közvetlen napfény, így nem árt alapos hajmosást tartanod, majd hajpakolást használnod a nap lezárásaként.

Jó strandolást! ;)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.