show trend kortárs múlt elegancia Zoób Kati fashion stílus
Zoób Kati egyike azoknak a hazai tervezőknek, akiket nem igazán kell bemutatni a közönségnek. Nevét nemcsak itthon, hanem szerte a világban ismerik, ruháit többek között New Yorkban, Dubaiban, Párizsban és Londonban is forgalmazzák.

Divatháza, a KATTI ZOÓB idén ünnepli 23. születésnapját. Legújabb kollekcióját, a dualizmus ihlette KI1EZÉSt a múlt hétvégén láthatta a nagyközönség a Tavaszi Fesztivál keretein belül. Be kell vallanom nektek: ezt a bemutatót nagyon vártam! Régóta nagy kedvencem a divatban idén újra közkedvelt military vonal, ezen kívül nagyon kíváncsi voltam, Kati hogyan fogja leporolni, és a mai korba átültetni a kiegyezés korának jellegzetes sziluettjeit, uralkodó elemeit. És - bár várható volt - csak ámultam, és bámultam!

Az időszak divatdiktátorai, Erzsébet királyné és Ferenc József mellett Andrássy Gyula gróf megjelenése is inspirálta Zoób Katit. A tiszti ruhák sziluettjei és a királynői méltóság együttesének eredményeként a katonai sikk kifinomult kreációit láthattuk.

Külön kuriózum, hogy egy Ferenc József arcképével díszített bélyegnyomat is található a kollekció néhány kötött pulóverén és pólóján - a múlt és jelen kapcsolatát szimbolizálva.

Forrás: KATTI ZOÓB

A tradicionális katonai viseletek hangulata az autentikus khaki és némi piros duettjében fedezhető fel. A duplasoros gombolású kabátruha, illetve a rakott szoknya-kiskabát együttes csodásan mutat egy lurex zoknival viselt arany szandállal. A korabeli csillag alakú érdemrend pedig medálként jelenik meg.

Erről a formáról nekem egyébként a császárnő gyémánt csillagai is eszembe jutottak, melyek a haját díszítik a róla készült híres portrén.

Forrás: Szabó Gábor

A bélyegeken kívül a postatisztek viselete is megjelenik a kollekció darabjain. Az egyenruhákat idéző kabátok mellett rendszalagos nadrágok is felbukkantak, melyek a nemzetközi trendekben is elég felkapottak mostanság. A biedermeier korszak romantikáját hordozzák a masnik és a hajfonatok, melyek lazák és szabadelvűek - pont, mint amilyen Sissi volt.

Forrás: Szabó Gábor

Csodaszép az égkék, a katonai zöld és a fekete randevúja! Frissességet árasztanak, és egyúttal tekintélyt is parancsolnak ezek a darabok, amelyek maszkulin metál ezüst cipővel mutatnak a legjobban. Az öltözékeket a korabeli érdemrendek és a táskára applikált váll-lapok teszik igazán izgalmassá.

Forrás: Szabó Gábor

A császári viseletre jellemző törtfehér, némi arannyal és ezüsttel kiegészülve nőies sziluettekben születik újjá. A vízszintes csíkok Andrássy Gyula díszmagyarjának emlékét őrzik mai, modern változatban. A zsinórkötés letisztulva, geometrikus vonalakká egyszerűsödve jelenik meg az organza blúzokon és szoknyákon.

A fehér bőrdzseki a military sikk vagány verziója, és hogy a humor se maradjon ki, a "Ferenc Jóska masírozott, szájában egy fasírozott" idézettel némi vidámságot vihetsz a megjelenésedbe.

Forrás: Szabó Gábor

Nemcsak előkelő viseleteket, hanem a mindennapokra szánt divatos alapdarabokat is láthattam a bemutatón. A hosszanti csíkozású, légies anyagokban a színek játéka figyelhető meg: az életteli sárgák, ragyogó türkizek, bohém lilák, békés földszínek és finom pasztellek a közelgő nyarat idézik.

Forrás: Szabó Gábor

Az arany pompája a sötétkék és az éjfekete mellett érvényesül igazán. Ünnepélyes, stílusos és rendkívül elegáns összeállítások ezek, melyeket érdemes különleges alkalmakra tartogatni. A bemutatón három cuki gyermek is megjelent a kifutón, akik az alkotói koncepció részeként a múltból az új korba való átlépést szimbolizálták.

Forrás: Szabó Gábor

A divatshow végén felvonuló fekete ruhák Sissi utolsó éveit idézik. Fiának elvesztésével elhatalmasodott rajta a depresszió, ezután kizárólag fekete ruhákat viselt. A leheletfinom organzák, intarzia minták és a kifinomult modern csipkék ennek az időszaknak állítanak emléket.

Forrás: Szabó Gábor

Zoób Kati kollekciója a couture és a hordhatóság stílusos üzenete, a hagyományos formák kortárs újraértelmezésére. Utat mutat, hogyan járhat kéz a kézben a múlt eleganciája a jelenkor trendjeinek összekapcsolásával.

Mercedes-Benz Fashion Week Budapest - Antónia szerinthttp://www.she.hu/stilusszunet/20170403-mercedes-benz-fashion-week-budapest-oszi-teli-trend-outfit.htmlHajózz új vizekre az ENIHORNnal!http://www.she.hu/stilusszunet/20170328-enihorn-taska-ruha-tavasz-nyar-kollekcio-vitorlazas-outfit-bemutato.html

Nyitókép: Szabó Gábor

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.