divatbemutató outfit síelés divatházak hóesés haute couture Alpok tél
Javában tart a síszezon, az utazási irodák plakátjainak dimbes-dombos lankái hívogatnak, de idén télen még havat is alig láttunk...

Tudom-tudom, nem kell hó, mert még jobban be kell öltözni, csúszósak az utak és a hólapátolás sem sorolható a kedvenc reggeli sportok közé, de nekem valahogy mégsem igazi a tél, ha nem láthatom a végtelen fehérséget.

Ha ezzel ti is így vagytok, akkor imádni fogjátok a most következő bemutatót! Még faházat sem kell bérelnetek a hétvégére és síbérletre sem lesz szükségetek, elég csak megnéznetek a Moncler Gamme Rouge idei téli haute couture kollekcióját.

Forrás: Getty Images/Catwalking

Az haute couture jelentése magas szabászat. Az ebbe a kategóriába tartozó divatházak minden évadban egy úgynevezett tervezői álmot mutatnak be, amelyhez a legmagasabb minőségű alapanyagokból, a legkisebb részletig aprólékosan kidolgozott, kézzel varrott egyedi öltözeteket készítenek.

A francia Moncler márka couture vonalának megálmodója, Giambattista Valli ezúttal az Európán végigfutó Alpokba kalauzol el minket.

A kolompot viselő békésen legelésző tehenek, a jódli és a finom alpesi csoki most kimaradnak, de a háttérre vetített csodás táj, a kifutón heverő havas sziklák és a miliőhöz tökéletesen passzoló zömében hófehér ruhák kárpótolnak mindenkit.

Forrás: Getty Images/Catwalking
Forrás: AFP/Patrick Kovarik
Forrás: Getty Images

Ezen a vidéken sokféle népviselet van jelen egyszerre, mégis a legjellegzetesebb a kantáros bőrnadrág - a Lederhose -, és a tollal díszített kalap.

A női Dirndl ruha derékhangsúlyos sziluettje, a hímzések, illetve a kalácsként tekeredő fonatok szintén a hagyományőrzés fontos részét képezik.

Forrás: Getty Images/Catwalking
Forrás: Getty Images

A kék nefelejcsek és bájos havasi gyopárok - amelyek Sissinek is a kedvencei voltak - megjelennek a puha kötött ruhákon és a finom csipkéken, kitűnően alkotva modern elegyet a rövid sortokkal, fehér harisnyákkal, bőrklumpákkal és a meleg szőrmékkel.

A jégkirálynőket is lenyűgöző kristály hópelyhekkel és gyöngyös virágokkal díszített kabátok pedig garantáltan felteszik az i-re a pontot. Egy téli esküvőn is mesésen mutatnának! :)

Forrás: Getty Images/Catwalking
Forrás: Getty Images/Catwalking

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.