alapozás púder korrektor smink alapozó kontúrozás pirosító
Te is értetlenül állsz a fényképeid előtt, és azon gondolkozol, hogy "Vajon élőben is ilyen buci fejem van?" Hiába jársz szoliba és mozogsz rendesen, egy hosszabb nap után pont úgy nézel ki mint egy kéthetes vizihulla? Pedig este nem ártana jól kinézni a randin, vagy legalább nem halálra ijeszteni otthon a pasidat... Na, akkor most megtanítalak kontúrozni!

Mit is jelent a kontúrozás?

Nagyon egyszerűen összefoglalva: ezzel a módszerrel tudod az arcodat formálni: kiemelni bizonyos részeit, és árnyékolni azokat, melyeket a kelletüknél picit nagyobbnak érzel. A cél általában az oválisnak tartott arcforma elérése, de mindenki úgy formázhatja arca vonalait, ahogy az számára a legmegfelelőbb.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shvili

Amire szükséged lesz a kontúrozáshoz:

Három színárnyalatra lesz szükséged.

  • saját bőrszíneddel megegyező alapozó
  • saját bőrszínednél 1-2 árnyalattal világosabb alapozó - vagy használhatsz ehelyett matt púdert
  • saját bőrszínednél min. 2-3 árnyalattal sötétebb alapozó - vagy ugyanilyen matt púder
  • púder, pirosító, ecset

Kontúrozhatunk alapozóval nedvesen, vagy púderek használatával, szárazon.

Annyi a lényeg, hogy azokra a területekre, melyeket szeretnél kiemelni, világos színt, azokra pedig, melyeket inkább mérsékelniszeretnél, sötét színt használj. De nyugi, nem hagylak magadra ezzel az infóval, és részletesebben is leírom, hogy mit csinálj! ;)

Alapozós kontúrozás:

  1. Tegyél a világosabb alapozóból a szemed alatti részre, az orrnyergede, orrcsúcsodra, és a homlokod középső részére.
  2. Vigyél fel egy kevés sötét alapozót az arcsont alatti részre. Tehát: csücsörít, haltátogást utánoz. Látod azt a bemélyedő vonalat? Oda megy a sötét alapozó! :) Valamint a homlok két felső szélére. (Ha nagyon magas a homlokod, akkor középre is.)
  3. Ha vékonyítanál az orrodon, egy keveset tehetsz az orr két oldalára, illetve az orrod és a szemöldökcsontod közötti részre.
  4. Most jön a trükk: fogd a normál, bőrszíneddel egyező alapozódat, és úgy vidd fel az arcodra, hogy a sötét és világos alapozós részeket csak finoman ütögetve fedd be! A többi részen alapozhatsz a megszokott módon, körkörös mozdulatokkal.
  5. Végül fixáljuk az alapozót a bőrszínedhez közeli árnyalatú, vagy átlátszó púderrel. Ehhez vidd fel a púdert az arccsontodra, illetve egy leheletnyit a szemöldök alatti rész külső egyharmadára.
Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shvili

Száraz kontúrozás:

Kb. ugyanúgy működik, mint az alapozós, csak itt púderrel dolgozol:

  1. Körkörös mozdulatokkal vid fel az arcodra a bőrszíneddel megegyező alapozót.
  2. Fixáld púderrel.
  3. Vidd fel a világos púdert ugyanoda, ahol a nedves kontúrozásnál kell a világos alapozót (1.pont).
  4. A sötét púdert az alapozós kontúrozás 2. pontjában részletezett területekre vidd fel, és alaposan dolgozd el!
  5. Az áll alatti rész vékonyítására egy kevés sötét púdert tehetünk az állkapocs fül alatti vonalára is!
  6. Végezetül jöhet az arccsont púderezése.

Kellemes kontúrozást, és ne feledd: a gyakorlat teszi a mestert, szóval ne add fel! Ha Kim Kardashian meg tudta tanulni, akkor neked is menni fog!

Csendes Júlia

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.