divatbemutató Fashion Week divat Budapest Fashion Week fashion
17. alkalommal rendezték meg idén a Budapest Fashion Weeket. Hazánk idén a legnagyobb divatközponttal, Olaszországgal működött együtt.
Forrás: Polyak Attila

A háromnapos esemény a palesztin származású olasz tervező, Jamal Taslaq kollekciójával indult. Kifinomult ízléssel és aprólékos kézimunkával megalkotott darabjaiban mindkét kultúra stílusjegyei látványosan megjelentek.

Forrás: Origo - Polyák Attila

ELI.B az önfeledt, színes olasz életérzést, a dolce vitát hozta el nekünk az 50-es évek bájos sziluettjeivel. Az élénk színekben tündöklő szaténruhákat a Čarbičková Designfejdíszei egészítették ki. A tervezőnő saját márkájának elindítása előtt dolgozott a Versace-nél és a Pradanál is.

Forrás: Origo - Polyák Attila

A ruhatervezésben egyre nagyobb szerepet tölt be a fenntarthatóság, a csökkentett károsanyag-kibocsátás és a szabászati hulladékok nullára való csökkentése.

A számos díjat nyert olasz márka, a Zerobarracento, valamint a szerb tervezőpáros, Tijana&Mila Popovic is ennek jegyében alkotta meg kifutón feltűnt darabjait. A merészebb vonalat képviselő Kutyadolog extrém kreációi a "Ne vegyél újat, használd újra!" jelmondatot követve, újrahasznosított alapanyagokból készültek.

Forrás: Origo - Polyák Attila, Adrián Zoltán

A fast fashionnel szembe helyezkedő, időtálló darabok mellett tette le a voksát az EnInied és Evelin Fink is, aki ezúttal bőrből dolgozott. Ugyanezen a vagány vonalon mozog a csupán 16 évesAleksander Gavrič is, aki első kollekcióját mutatta be a magyar közönségnek.

Forrás: Origo - Polyák Attila, Adrián Zoltán

Csikós Anikó, a D'ange márka lelke ezúttal csakis fehérben látta a világot. A kollekció nemcsak elegáns és ízléses volt, hanem a különleges rátéteknek köszönhetően rafinált is.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Ötleteket kaphattunk az ünnepi időszakra, idén ugyanis a fekete mellett a pezsgő és az ezüst nyerő párosa messziről kiragyog majd. Orosz Réka és a Silver&Rose különleges anyagú kreációi a báli szezon kiemelkedő darabjai lehetnek.

Forrás: Origo - Adrián Zoltán

Végül következzen az a kollekció, melynek minden egyes darabját imádtam. Veronique Amati merész anyagkombinációival, elegáns és egyben kissé futurisztikus darabjaival a kedvencem lett!

Forrás: Origo - Polyák Attila

A modellek között a londoni topmodell-színésznő, Maurisa Selene Coleman is a kifutóra lépett. A vendégek a bemutatók között sem unatkoztak, klasszikus zenei fellépők, könnyűzenei formációk és táncos produkciók tarkították az egyébként is színes eseményt.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Nyitókép: Polyák Attila

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.