haj szépségápolás smink frizura készülődés beauty köröm
Be kell valljam, számomra sokkal izgalmasabb maga a készülődés folyamata, mint az elkészült állapot. Egy sima reggelen is szeretek zenét hallgatva teázni, és közben megtervezni a napomat. Ezektől a pillanatoktól mindig azt érzem, hogy végre minőségi időt töltök magammal.

Így hát imádok leülni a sok-sok lámpás sminktükröm elé, és kifesteni magam - ez a napjaim fénypontja. Képzelhetitek mennyire örülök, mikor egy különleges esemény miatt különlegesen szépnek kell lennem!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Eldinhoid

Te is élvezed, amikor át kell gondolnod, hogy mit vegyél fel, milyen legyen a sminked, a hajad, és akár még fodrászhoz vagy manikűröztetni is bejelentkezel?

Nem baj, ha nem. Segítek!

Előre megterveztem neked a nagy nap előtti öt délutánt, és ütemezem a tennivalóid! Kösd fel a fürdőköpenyed! ;)

Nézzük az ütemezést:

  1. Nap: arcradír, arcpakolás - és igyál sok vizet!
  2. Nap: bőrradír, testápolás - és igyál sok vizet!
  3. Nap: hajpakolás, inspirálódás - és igyál sok vizet!
  4. Nap: szemöldökápolás, mozgás - és igyál sok vizet!
  5. Nap: szőrtelenítés, manikűrözés - és IGYÁL SOK VIZET! ;)

És persze mind az öt nap időt kell szánnod az arc- és fogálpolásra. És ha már itt tartunk, az év minden napján is...

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anna Bizon

Egy alaposan kidolgozott, megbízható bőrápolási rutin sosem hagy cserben.

Évek óta ugyanazokat a cuccokat használom, nem bolygatom a komponenseket, ritkán újítok be másféle termékeket. Kisérletezd ki, neked mik jönnek be legjobban, és kötelezd el magad mellettük!

Ezek mellett persze - eseménytől függetlenül - figyelj a fogaidra, és a testápolódat is használd rendszeresen!

Első nap

Arcradír

Szabadulj meg az elhalt hámsejtjeidtől! Egy kicsi szemcsés radírral, vagy akár egy enyhe erősségű hámlasztóval masszírozd át a pofid, majd mosd le langyos vízzel.

Arcpakolás

Mire van leginkább szükséged? Ha száraz a bőröd, dobj fel egy hidratáló maszkot, ha olajosabb, akkor egy mélytisztítót. Utóbbihoz ajánlom a LUSH Mask of Magnaminty-jét. Kövesd a termékek csomagján lévő leírást, mindig feltüntetik mennyi ideig érdemes fennhagyni a kencéket.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shironosov

Második nap

Bőrradír

Rengeteg szuper testradírt lehet kapni manapság, nézz szét a The Body Shopban vagy a L'Occitane-nál. Ha nem akarsz beruházni, keverj össze cukrot vagy kávézaccot olívaolajjal, és masszírozd végig a tested. Öblítsd le a keveréket langyos vízzel, majd alaposan törölközz meg.

Testápolás

Igazából, ami a csövön kifér: borítsd be magad a kedvenc testápolóddal. Ha szárazak a sarkaid, akkor elalvás előtt krémezd be őket még egyszer, majd húzz a lábadra egy zoknit. Reggelre sokat fog javulni a helyzet!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Sohadiszno

Harmadik nap

Hajpakolás

Ha még nincs hajpakolásod, nézz körül a Kallosnál, ha pedig komolyabban bejön a téma, akkor ruházz be egy Kevin Murphy termékre (már csak azért is, mert ők nem tesztelnek állatokon.) Samponozás után használd a pakolást, és tekerj egy meleg vízzel átitatott, nedves törülközőt a fejed köré. Ettől jobban megnyílik a hajad szerkezete, és hatékonyabb lesz a pakolás!

Inspirálódj!

Tervezd meg a sminked, a szetted és a hajad! Nézegess magazinokból vagy a netről képeket, esetleg videókat is.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anna Bizon

Negyedik nap

Szemöldökápolás

Ha nem magadnak szeded a szemöldököd, akkor erre a napra kérj időpontot a szemöldökfelelősödtől. Az esetleges bőrpirosságnak így lesz ideje lelohadni a nagy napig.

Sportolj!

Menj el és izzadj egy kicsit, mozgasd át magad. Felgyorsul az anyagcseréd és szebb lesz a bőröd is! Ne feledkezz el vizet is vinni magaddal!

Forrás: Getty Images/Yuri_Arcurs

Ötödik nap

Szőrtelenítés

Bárminemű gyantázást, borotválást, epilálást erre a napra időzíts, hogy - mint a szemöldököd esetében - a bőrödnek legyen egy estéje megnyugodni.

Körmök rendbetétele

Csekkold a kéz- és lábkörmeidet, esetleg menj el pedikűröztetni vagy ülj be a manikűröshöz kifestetni őket. Én személy szerint nem szeretem, ha ki van lakkozva a körmöm, ezért vágás és reszelés után, argán olajjal szoktam átmasszírozni őket.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Xesai

Mikor elérkezik a nagy nap, gondold át mennyi időre van szükséged a sminked, hajad elkészítéséhez. Ha szakemberhez fordulsz, pontosan mondd el nekik, hogy mire vágysz - de azért fogadd meg a tanácsaikat.

Jó készülődést és persze szórakozást!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.