divat sapka kalap barett fashion
Újra itt a sapkás időszak és vele együtt a nagy kérdés: mit hordjuk a fejünkön mostanában? Vannak, akik kalap pártiak - mert az olyan elegáns -, vannak, akik a „hétköznapibb" kötött sapkákra szavaznak, és vannak, akik rövidre zárják a sapka-kérdést egy kapucnis kabáttal. Továbbá van még egy csoport, ahova remélem, hogy ti is tartozni fogtok a cikk elolvasása után: ők a barett imádók!
Forrás: Getty Images/Christian Vierig

Én egyértelműen egy kis francia beütésre buzdítanálak titeket idén ősszel, hiszen az év nagy visszatérője kétségtelenül a barett. A - nálunk valamiért tévesen - svájcisapkának aposztrofált fejfedőt már az ókori görögök és rómaiak is ismerték.

A párizsi divat egyik lényeges alkotóeleme eddig is sokunk szekrényében ott lapult, csak valahogy elfeledtük. Most azonban eljött a barett ideje!

A régen látott vendég szinte mindenkinek jól áll, hiszen a szélesebb arcot keskenyíti, a túl magas homlokot megrövidíti, és kiválóan alkalmas az arc asszimmetriájának ellensúlyozására.

Ráadásul még a férfiak is szeretik!

Forrás: Europress/Getty Images

Örök darabnak számít, így ha beruháztok egy nagyon puha, minőségi - például fekete - példányba, azt később sem fogjátok megbánni. Csak felkapjátok, és máris halljátok a harmonikaszót a Montmarte-on egy ropogós croissant kíséretében!

Forrás: Europress/Getty Images

Egy feltűnőbb árnyalat könnyen a szettetek középpontjává válik, valamint az sem hátrány, hogy szövetkabáttal vagy bőrdzsekivel is ugyanolyan jól mutat.

Forrás: Europress/Getty Images

Tévedtek, ha azt gondoljátok, hogy a beret egy konzervatív darab!

Kombináljátok bátran a klasszikus szabásvonalú kosztümöt, az előkelő szőrmét és a klasszikus gyöngyöt egy vagány bőrszereléssel vagy rúzsozzátok feketére ajkaitokat!

Nagy a választék a flitterekkel, kitűzőkkel vagy hímzésekkel díszített sapkákból is.

Forrás: Europress/Getty Images

Gondoltátok volna, hogy ezt a lapos, kerek, karima nélküli fejfedőt ennyiféleképpen lehet hordani?

Hétköznapi bohémság hátradobva, franciás sikk sejtelmesen oldalra vetve, homlokba húzva, fejtetőre feltéve, a hajtásvonalat meghagyva előre csippentve vagy puhítva felvéve - ti hogyan hordanátok a barettet?

Forrás: Europress/Getty Images

Nyitókép: GettyImages

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.