haj Mercedes Benz Fashion Week Central Europe smink beauty Fashion Week Divathét
Az ősz legnagyobb divateseményének lelkes résztvevőjeként, elsők között tudósíthatlak titeket arról, hogy mi lesz a jövő évi tavasz-nyári smink- és hajtrend kis hazánkban, vagyis inkább Közép-Európában! Immáron harmadjára rendezték meg nálunk a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-ot. Így Budapest is felkerült végre a divatheteknek otthont adó városok térképére.

Az eseménynek jó hosszú neve van, de még ennél is népesebb a tervezők és a kiváló munkák sora. Amennyire vizuális gyönyör volt ez a hétvége, annyira kimerítő is. Rengeteg új, feldolgozandó információval és élménnyel gazdagodtam, így kis időbe telt, míg kitaláltam, hogyan is tudnám a leghatékonyabban bemutatni Nektek a legújabb kreációkhoz megálmodott sminkeket és hajkoronákat.

Lássunk neki!

Totál minimalizmus

Aki olvasott már valaha aktuális sminktrendekről szóló írást, az biztosan találkozott már a láthatatlan, teljesen natúr sminkkel. Ez a trend szinte minden szezonban előkerül - leginkább két okból kifolyólag: Egyik a kortalansága, másik az egyszerűsége.

Az egyszerűség azért is fontos tényező egy divathéten, mert hiszen egy sminkesre nem egy modell jut, és bármilyen nagy a hajtás, időben el kell készülni...

Az ÁERON modelljei voltak a legtermészetesebbek, hozzájuk képest a Nubu csavart egyet a dolgon: rendezetlen, a fejtetőről induló, csavart copf készült a szettekhez.

Fotó: Polyak Attila - Origo
Forrás: Polyak Attila

A szombati Ana Ljubinkovic show sokak kedvencévé vált tökéletes megkomponáltsága, formái és színharmóniája miatt.

A pasztellszínek kiegészítése képpen rózsaszín színharmóniát kaptunk, mind a szemhéjakon, az orcákon és az ajkakon is. Az egészet egy szoros alsókonttyal koronázták meg, melyet sok-sok arany hullámcsattal díszítettek.

Forrás: Europress/Getty Images

Skarlátvörösek, korallok és terrakották

Ha nem szeretnénk órákon keresztül a tükör előtt pepecselni, de valami modernre és meghökkentőre vágyunk, akkor bátran válogassunk sminkünk bármelyik szegmenséhez a vörös és narancsárga végtelen árnyalataiból! A paletta elején kezdve megemlíteném Zsigmond Dóra Menswear-nél látott pirospozsgás pofikat, melyek tökéletesen példázzák számomra az egyszerűség oly gyakori nagyszerűségét: mondjuk a mellé járó különleges fonatú copfok tuti több melóval jártak...

Forrás: Madar Balazs - www.facebook.com/mbfwce

Idén rengetegen nyúltak az élénk, meleg színekhez, különösen nagy kedvenc volt az élénk korall szín, melyet Nanushka-nál a szájakon, a közép-európai vegyes bemutatón pedig teljes színharmóniaként láthattunk.

Fotó: Polyak Attila - Origo
Forrás: Origo - Polyák Attila

Persze néhányan még erre is rátettek egy lapáttal és még vibrálóbb színt, az örök pirosat választották, amely a fiatal tehetségek bemutatóján kizárólag a szemeket díszítette - nedves, fényes hatással megfejelve.

A The Four csapata törzsi motívumokra szavazott és a kócos hajkoronát egy igazán vagány törzsi - najó, igazából csak az arc szűk egyharmadára kiterjedő - arcfestéssel párosította, ahol a főszerepet a piros és az arany szín kapták. Kellemes meglepetés volt a testekre ragasztott geometrikus alakzatok, minták találkozása is.

Variációk füstös szemre

Van akinek nem kell bizonygatni, hogy nem a boldogságra várunk, hanem igenis élvezzük a cigarettafüst könnyes, szürke homályát!

Jiri Kalfar tökéletes afterparty hangulatú bemutatójára a modellek a legpozitívabb értelemben félkészen érkeztek: nem láttunk szögegyenes frufrukat, sem tűpontos cicaszemeket. A kissé kócos hajokoronákból, és a rock & roll chic sminkből a fiúknak is kijárt, ha jól saccolom körbesatírozták a modellek szemét egy fekete ceruzával és utána hagyták, hogy tegye a természet a dolgát.

Forrás: Vargha Miklos - www.facebook.com/mbfwce

Az eredmény pont olyan volt, mint mikor egy átbulizott éjszaka után hazafelé tartunk és hirtelen felindulásból egy másik partyra még megpróbáljuk összekapni magunkat.

Az Odivii eggyel komolyabban vette a dolgot, és a hajakat félkontyba rendezte - azért pár tincset kinnhagyott alul. A klasszikus füstös szemekhez a már korábban említett - úgy tűnik nagyon - népszerű narancssárgát párosította az ajkakon.

Fényes jövő

Legközelebbi fesztiválozásunkra feltétlenül kerítsünk valami csillámot, glittert vagy flittert mert minden jel arra mutat, hogy eljött a ragyogás ideje! A fashion weeket nyitó Daubner Annánál geometrikus formákba foglalt kék és piros glitteres szempárokat láthattunk, letisztult lófarokkal párosítva. A Je Suis Belle-nél a kócos sellőlányok ajkát - ami amúgy itt is narancssárga alapú volt, hihetetlen - tengernyi színjátszó glitter díszítette.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Konsanszkynál a feketésszürke glitter szeplőként borította az arcokat, míg ehhez nagyon hasonló szín Szegedi Kata kifutóján a fülekre került. Az ezutóbbi modern sminkvariációt egy különleges fonású lófarokkal párosították.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Végül Tomcsányi metálos fényű, ezüst csillagaival zárnám soraimat, mely az arcokra ragasztva plasztikus és teljesen újszerű hatást keltett a kifutón.

Forrás: Europress/Getty Images

Tanulság: A trendek jönnek és mennek de az tuti, hogy egy jó rúzzsal és egy széles mosollyal mindig divatban leszel! Kisérletezz kedvedre és mulass jól!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.