víz szépségápolás ősz beauty avokádó
Ősz van. Igen, tudom-tudom, ilyenkor keressük elő a sufni kulcsát és egy-egy elegáns lendítéssel dobáljuk be a görkorit, a kézi- és lábsúlyzókat és toljuk utána a biciklit is. Majd rájukzarjuk az ajtót és jól lelakatoljuk a következő olyan évszakig, ahol nem ázunk bőrig sportolás közben.

De mit tesz ilyenkor a kitartó ellentábor? Elkezd edzeni, mint a szar! És hetek múlva repkednek a pre-bikini-bodyk az instagramon, facebookon. Ezek a nők és férfiak, azok, akiknek még a gondolat sem fordul meg a fejükben, hogy elkezdjenek téli álmot aludni.

Íme, így születnek a tökéletes testű amazonok, akik megállás nélkül az arcodba dörgölik majd a feszes idomaikat. Mindeközben Te mit teszel a testedért?

Esetleg éppen egy csodadiétát próbálsz a netről összeollózni. Amit persze úgyse fogsz betartani, mert sokkal jobb kétpofára tömni a nachost. Persze az amazonok postjait látván majd gyorsan leváltod a sajtszószt, avokádóra - és sírsz.

Ha már kellőképpen meggyászoltad a tested, majd szépen lassan eljutsz oda, hogy elhatározod magad!

Megfogadod, hogy:

1. Rengeteg vizet iszol, mert...

...mert tudatosan építed fel a napjaidat. 1,5 - 2 liter folyadék az ajánlott napi bevitel, ami szerintem roppant kevés. Én a reggeli fél órás szeánszom alatt iszom meg egy kancsó langyos, mézes zöld teát és onnantól kezdve még 3- 4,5 liter vizet. Ez lehet a titka annak, hogy szép és friss tonusú a bőröm. És talán annak is, hogy a rengeteg édesség magamba tömésének nem az lett az eredménye, hogy mocskosmód elhíztam volna.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Evgeny Atamanenko

Egyébként a víz hiányára sokkal érzékenyebben reagál a szervezet, mint bármely szilárd étel megvonására. Étel nélkül néhány hétig is eléldegélhetünk viszont, ha nem iszunk vizet, akár pár nap alatt is kinyúlhatunk. Szomjazás esetén a szervezet először az izomból vonja el a nélkülözhetetlen vízmennyiséget, így azok ingerlékennyé válhatnak és be is görcsölhetnek. Ami nekünk, bizakodó újratervezőknek, nagyon nem jönne jól!

2. Több zöldséget eszel, mert...

...mert tudod, hogy jobban fogod érezni magad tőle. Ha velem jönnél el bevásárolni, akkor a kosaradba avokádót és brokkolit pakolnék. Nem csak azért, mert szeretem a zöld színt.

A brokkoli például bővelkedik az értékes vegyületekben, növényi rostokban és nagyon magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma. Rengeteg antioxidánst, A és C vitamint tartalmaz, ami feszessé és rugalmassá teszi a bőrt. Az A vitamin nagymértékben növeli a hámsejtek fertőzésekkel szembeni védekezőképességét, így segíti a bőrproblémák tüneteinek csökkenését és gyorsabb gyógyulást eredményez.

Alacsony kalóriatartalma és komplex összetevői miatt pedig az egészségükre igényes diétázók és sportolók egyik kedvenc zöldségféléje ez a zöld csoda!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Mustipan

Fogyasztásakor mindig azt veszem észre, hogy sokkal könnyedebb az elmém, a testem és a lelkem. A 2. hét végére az arcom teljesen kisimul és a fejem mérete is sokkal előnyösebb a fotókon.

Egyél belőle napi háromszor, rizzsel és csirkemellel kombinálva vagy salátaként elkészítve, avokádóval. Szépségmegőrző, rákellenes és még természetes fényvédőt is tartalmaz, ami abban az esetben lehet aktuális, ha éppen nem esik.

3. Legalább kétszer mozogsz a héten, mert...

...mert okos nő vagy és tudod, hogy mozgás nélkül a diéta vagy a fogyokúra olyan, mint az alkoholmentes sör. Finom, de szart sem ér.

Ha minden stimmel és végre rászánod magad a futásra, akkor érdemes fokozatosan elkezdened. Ajánlott 10-20 perc tempós gyaloglással kezdeni és fokozatosan növelni a terhelést és az időtartamot.

Tervezz meg magadban egy útvonalat és magabiztosabban látsz majd neki a feladatnak. Ha bizonytalan vagy akkor először csak sétáld le a távot, így megismerkedhetsz az előnyeivel és a hátrányaival. Célszerű füves vagy salakos pályát választanod, a betonon való futás helyett, hisz azok megterhelik a csípőt, térdet és a bokát.

Futás közben óránként 500-600 kalóriát égethetsz el. Ha tudsz, akkor fuss minden másnap 60 percet és kombináld 15-20 perc sétával. Így a lelkiismereted is rendben lesz és máris tettél valamit az álomalak eléréséért.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Jag_Cz

Végezetül elhoztam Nektek a kedvenc idény maszkomat, aminek az elkészítése roppant könnyű és csodára hajazó dolgokat eredményez:

Egy érett avokádónak a felet kikanalozod egy tálkába, majd 5-8 frissen szüretelt szőlővel együtt pépesíted össze. A kapott massza amellett, hogy hidratál, hámlaszt is, így bőrkisimító hatású és extra ragyogást kölcsönöz a pofidnak. A problémás bőr pedig meghálálja a nyomkodás utáni törődést. Mert, ugye arról még mindig nem szoktál le?...

Nyitókép:iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.