olcsó szépségtrükk beauty homemade
Ha éppen spórolni probálunk - például, mert nyáron elfesztiváloztuk az összes pénzünket-, legelőször a luxuscikkekről mondunk le. A luxus persze nem mindenkinek jelenti ugyanazt. Van, akinél a spórolás abban nyílvánul meg, hogy áttér a jó öreg instantra, a sarki pékség habos lattéja helyett. Van, aki pedig csak lanugsztáról, koktélrákra vált. Mindenki más-más önkényeztetéshez ragaszkodik jobban. Amit valaki könnyedén lehúz a listájáról, abba más az utolsó pillanatig tíz körömmel kapaszkodik. Szerencsére a szépségápolás terén van néhány tippem, amelyekkel könnyen tudsz spórolni: nincs más teendőd, mint körülnézni a konyhádban!

Kezdem is a reggeli koffein adagnál: ha kávézol, a kávézaccot keverd össze kevés olívaolajjal, és így egy szuperfrissítő testradírt kapsz, amelyet zuhanyzás közben rögtön be is vethetsz! Miután lemostad a tusfürdőd, masszírozd a bőrödbe a kávés keveréket, majd öblítsd le meleg vízzel. A zacc szemcséi eltávolítják bőrödről az elhalt hámsejteket, ezáltal felfrissítve azt.

Ha inkább teázós típus vagy, - zöld vagy fekete tea esetén – a kiázott filtert rakd be a hűtőbe ! Mikor másnap reggel puffadt szemekkel ébredsz, egy-egy hideg filtercsomagot helyezz a szemed alá, és dőlj le pár percre! A koffein segít összehúzni a kitágult vérereket, a hideg filter pedig szintén lohasztja a puffadtságot.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Elisanth

A teához jól illik a méz és a citrom, amiket szintén tudsz hasznosítani a fürdőben. A mézben található kevés hidrogén-peroxid, baktériumölő és enyhén hámlasztó hatása miatt kiváló arctisztító. Mogyorónyi adag mézet, langyos vízzel keverj el, majd masszírozz be arcbőrödbe. Lemosás után pihe-puha lesz a bőröd, hosszútávú alkalmazás esetén pedig enyhül mindenféle bőrkipirosodás.

A citrom leverevitalizáló tonikként is használható: facsarj egy keveset benedvesített vattapamacsra, és töröld át vele az arcod.

Vigyázat! Ha érzékeny, pirosodásra hajlamos a bőröd, akkor a citromlé túl intenzív lehet, szóval csak óvatosan!

Pár éve Dél-Koreában, hatalmas trend lett a színátmenetes szájfestés: az ajkak belül sötétpirosak, majd kifelé haladva egyre világosabbak, a széleken szinte teljesen haloványak. A lányok általában az ajkuk belső részére egy kevés rúzst visznek fel, majd a szájuk szélén ici-pici alapozót használva eldolgozzák azt. DE! Ennél egyszerűbb és tartósabb megoldást nyújt az ételszínező!

Forrás: Getty Images/Sino Images

Személyes kedvencem a százvalahány forintért beszerezhető Maxcolor Málna Pirosa. Az ajkunk belső, húsos részét jobban megfogja a festék, mint a külsőt, ezáltal mindenféle ügyeskedés nélkül hibátlan ombrét kapunk! Én fülpiszkálóval szoktam felvinni, tényleg nagyon tartós, és ha az ember lánya szeret kisérletezni, akár még további színekkel is próbálkozhat. Ha jó helyen keresgélsz találhatsz narancssárga, esetleg rózsaszín színezőt is. (A kék és zöld verziót nem említeném, bár mostanában a sötétkék rúzs rettentő népszerű lett - még ha Budapesten nem is látok olyan sok lányt így rohangálni...)

És ha már luxus, akkor egy kis bónusz-tipp a végére: ha egy nagy adag tusfürdőhöz fokozatosan kukoricakeményítőt adagolunk egy tálban, majd összekevegetjük őket, akkor konkétan gyurmát kapunk. Mármint habzik meg minden, de egy gyurmázható, vízben habzó masszát kapunk. Nagyon mókás meglepetést lehet vele szerezni gyerekeknek, de akkor is jól jön, ha az ember elutazik pár napra, és nem szeretné magával vinni az egész doboznyi tusfürdőt. Utóbbi esetben készíts el egy kis adagot és rakd be egy tartóba, vagy akár egy simítózáras tasakba.

Kellemes kísérletezést és szépülést!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.