divat bomber ősz bomberdzseki fashion
A bomber az underground vonallal együtt, szinte észrevétlenül kúszott be a mindennapokba. Kezdetben még mosolyogva néztük, hogy az eredetileg amerikai bombázógépek pilótáinak készített kabát, hogyan lesz az haute couture tervezők kreációinak alapanyaga. A bomberdzseki azonban kitartóan menetelt előre, és mostanra már a divatérzékenyek első számú kedvencévé avanzsált!

Bevallom, én is függő lettem. Eddig öt darabot sikerült felhalmoznom a szekrényemben, de mentségemre szóljon, hogy különböző anyagokból: akad köztük csipke, festett selyem, sőt még újrahasznosított műanyag is.

Az őszi-téli szezonban a bomber igazi kulcsdarab lesz, és mivel sokféle arcát mutatja, így mindenki kiválaszthatja a hozzá legközelebb álló stílust. Igazi kuriózumnak számítanak a puha bársonyból vagy áttetsző csipkéből készült, illetve a kétoldalas flitterekkel díszített műremekek.

Kezdjük a sort a legelegánsabb vonallal - hiszen egy csinos ruhát bármikor kombinálhattok egy fényes felületű, állatmintás vagy különlegesen steppelt dzsekivel, ami ezúttal a blézer vagy a kardigán szerepét veszi át. Szavazzatok a klasszikus feketére arannyal vagy vagányabb mintákra, ha igazán bevállalósak vagytok. Leengedett hajjal és egy csinos táskával rögtön partyképesek lesztek!

Forrás: Europress/Getty Images

Kedvenceim a hímzett darabok, amelyek a hétköznapi szetteket egy csipetnyi eleganciával fűszerezik meg. Rakott szoknyához, overallhoz éppolyan jól passzolnak, mint az egyszerű nadrág-pulóver együtteshez. Merüljetek el a virágos és madaras minták sűrűjében és szerezzetek be egy különleges darabot!

Forrás: Europress/Getty Images

Az egyszínű és első ránézésre egyszerűnek tűnő dzsekik a legjobbak, ha kísérletezni támad kedvetek. Dobjátok fel őket egy látványos nyaklánccal, táskával, vagy tűrjétek fel a kabát ujját, hogy látszódjon a pulcsi mintája. Nem kell túlgondolni a szettet, elég, ha egy dologra fókuszáltok.

Forrás: Europress/Getty Images

Fiatalos, sportos és kreatív változatok következnek, melyeknél csak a képzelet szab határt! Jöhetnek a vasalható foltok, kitűzők, festett motívumok, rojtok vagy akár a metálos csillogás. Emlékeztek még a gimis évekre? Most újra kipróbálhatjátok, milyen a diszkókirálynő vagy a különc lány bőrébe bújni!

Forrás: Europress/Getty Images

Bár még nincs igazán hideg, de tekintsünk kicsit előre, hiszen a dupla kabátos verziók egyik alapja is a bomberdzseki lesz. A divathetek résztvevői év elején már előszeretettel hordták ezt a praktikus darabot zakó fölé vagy szőrmebundákkal kombinálva. A rétegek egymásra halmozásánál csupán arra kell figyelnetek, hogy a kabátok egyforma hosszúak legyenek, vagy a felső réteg legyen a leghosszabb. Ugye, máris megkedveltétek a bombert?

Forrás: Europress/Getty Images

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.