Frank Sinatra: a szívtipró, aki szinte Hollywood összes női sztárját ágyba vitte

magazin Frank Sinatra kibeszélő Mickey Rooney Ava Gardner
Frank Sinatra négyszer volt házas, ezen kívül kétszer volt vőlegény. Igazi szoknyapecér volt, Hollywood legszebb hölgyeit csábította el könnyűszerrel. Lételeme volt a flört, a szenvedély, na meg a féltékenység és a dráma.

Frank Sinatra amint szerelmes lett, rögtön a nősülésen járt az esze. Első szerelmét, Nancy Barbatót 19 évesen vette feleségül, akivel 11 évig voltak házasok. A nő 3 gyermeket szült neki, de ez sem menthette meg a házasságukat, Sinatra már akkor is imádta a nőket és rendszeresen csalta feleségét.

Ám hiába fordult meg számtalan híresség Frank Sinatra ágyában, élete legnagyobb szerelme Ava Gardner volt. Az ő szerelmük igazi szenvedélyes, se veled se nélküled hollywoodi történet, ez esetben azonban a happy end elmaradt. Ava Gardner még Mickey Rooney felesége volt, amikor először találkozott Sinatrával, aki folyamatosan flörtölt vele. Ekkoriban azonban még Sinatra is nős volt, így Ava nem találkozott vele többet, egészen 1949-ig, amikor egy partin véletlenül összefutottak. Onnantól fogva már nem tudtak parancsolni érzelmeiknek és ösztöneiknek és szenvedélyes viszonyba bonyolódtak.

Viszonyuk hamarosan kitudódott, melyet nagyon rosszul fogadott a közvélemény: Sinatrát elítélték, hogy elhagyja családját, míg Ava-t lotyónak nevezték. Ez azonban nem akadályozta semmiben a szerelmespárt, Sinatra 1951-ben elvált, majd még abban az évben feleségül vette a gyönyörű Ava-t. Ők ketten sok mindenben hasonlítottak egymásra: imádtak inni, bulizni, ugyanakkor mindketten féltékenyek voltak és birtokolni akarták a másikat. Rengeteget veszekedtek, az egyik alkalommal, amikor Ava barátaival iszogatott, Sinatra féltékenységében öngyilkossággal fenyegetőzött és belelőtt kétszer a matracba a hotelszobában, hogy szerelmére ijesszen. Gyakoriak voltak náluk a hasonló drámák.

Forrás: Getty Images/Keystone

Állandóan veszekedtek, majd újra szerelmesen egymás karjába omlottak. Ava terhes lett, de elvetette a babát, mert úgy érezte, nem elég stabil a házasságuk a gyerekvállaláshoz. Próbálták kapcsolatukat megmenteni, de valójában mindketten nagyon labilisak voltak. A legnagyobb probléma az volt, hogy Ava soha nem tudott igazán Sinatrában megbízni, ami nem is csoda, a sztár ugyanis őt is megcsalta. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor az énekes egy telefonhívás során bevallotta neki, hogy épp egy másik nő fekszik az ágyában.

Ava beadta a válókeresetet, Sinatra összetört, súlyos depresszióba esett és többször is öngyilkosságot kísérelt meg.

Bár házasságuk nem tartott sokáig, életük végéig tartották a kapcsolatot. Amikor Ava agyvérzést kapott és már nem tudott beszélni, az ápolója tartotta a füléhez a telefont, hogy Sinatra hangját hallhassa, amikor azt súgja a telefonba: „Szeretlek Baby".

Amikor Sinatra kiheverte a szakítást, kihasználta hírnevét és rendesen kiélte magát. Ágyában megfordult többek között Grace Kelly, Judy Garland, Victoria Principal, de Marilyn Monroe-vel is összejött, akinek állítólag szintén megkérte a kezét, de a szexszimbólum kikosarazta. Az énekes nem vette a szívére, eljegyezte helyette a táncos-színésznő, Juliet Prowse-t, de végül felbontotta a jegyességet, mert a nő nem akarta érte feláldozni a karrierjét. Sinatra a haldokló Humphrey Bogart feleségét, Lauran Bacallt is elcsábította, a férfi halála után meg is tartották eljegyzésüket. Ám amikor a sajtó kiszagolta a dolgot, az énekes véget vetett a kapcsolatnak.

51 éves volt Sinatra, amikor harmadszor nősült, az újdonsült filmsztárt, a nála 31 évvel fiatalabb, 21 éves Mia Farrow-t vette el. Házasságuk jól indult, a színésznő eleinte belement abba, hogy férje kérésére abbahagyja a munkát. Egy idő után azonban meggondolta magát, ami bosszantotta a férfit. A kegyelemdöfést az adta meg, hogy a színésznő Sinatra filmje helyett Polanski „Rosemary gyermeke" című filmjében vállalt szerepet. Ezen Sinatra úgy felhúzta magát, hogy a stáb előtt adta át Mia-nak a válási papírokat. A színésznő ezután Woody Allan oldalán vigasztalódott, bár a pletykák szerint összejárt volt férjével és egyetlen gyermeke is tőle született.

Sinatra végül negyedik felesége, Barbara Marx oldalán nyugodott le. 22 évig éltek együtt és ő volt az egyetlen nő, akit nem csalt meg, vagy legalábbis nem derült ki. Sinatra végül 84 évesen, szívrohamban halt meg. Az utolsó szava az volt, hogy „Vesztettem."

Kezdőkép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.