A magyar válogatott focistákkal felálló csapat nyerte a Tippmix Minifoci Magyar Kupa első állomását

minifoci Tippmix Minifoci Magyar Kupa
Pünkösdhétfőn Hajdúszoboszlón elrajtolt a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. Az igazán színvonalas tornát - debreceni, nyíregyházi, tiszafüredi és egri csapat is volt a mezőnyben - végül a több magyar válogatott játékossal felálló ceglédberceli SZPCDSE-ECECE csapata nyerte meg.

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első állomása szakadó esőben indult, majd elképesztő melegben ért véget, így nehéz lenne azt mondani, hogy az időjárás nem volt kegyes a játékosokhoz. A hajdúszoboszlói tornán összesen

14 csapat küzdött három csoportban - egy négyes és két ötös csoportba kerültek az együttesek - innen került ki a nyolc legjobb az egyenes kieséses szakaszba.

A Tippmix Magyar Kupa serlege Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az A jelű négyesből a Fáraó Bútor és a Túl a Csúcson FC, a B jelű ötösből az SZPCDSE-ECECE, a H-Terasz és a Clock Pizzéria, míg a C-csoportból a Lufthansa, a Hollywood és az Arany Ászok jutott a nyolcba.

A negyeddöntőben már fokozódtak az izgalmak, a Fáraó Bútor 5-3-ra verte a Hollywoodot, az SZPCDSE-ECECE 3-1-re győzte le az Arany Ászok együttesét, a H-Terasz a a Túl a Csúcson csapatát búcsúztatta (6-1), míg a Lufthansa a Clock Pizzériát (4-1).

A Fáraó Bútor a legjobb négyb menetelt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elődöntőkre már délután került sor Hajdúszoboszlón, ahol már az volt a tét, melyik két csapat jut a budapesti nagydöntőbe, na meg persze, hogy melyik együttes hódítja el a trófeát. A torna talán két legnagyobb esélyese, az SZPCDSE-ECECE és a Fáraó Bútor nagy meccset játszott, a rendes játékidőben elért 1-1-s döntetlen után végül

a kapus Bohony Bálint mindent eldöntő büntetőjével a ceglédberceli csapat jutott a fináléba. A másik ágon nem volt ennyire szoros a meccs, a H-Terasz 6-3-ra győzte le a Lufthansát.

A bronzmérkőzésen hozta a papírformát a nyíregyházi Fáraó Bútor, amely végül, ha nem is könnyen, de 5-4-re nyert a Lufthansa ellen. Végül pedig jöhetett a finálé, ahol az SZPCDSE-ECECE azzal a H-terasszal találkozott, amelyet a csoportkörben már egyszer legyőzött 3-1-re.

A döntőben nem ismert kegyelmet az SZPCDSE-ECECE Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mérkőzésen Gregus szerzett vezetést az első félidő 4. percében az SZPCDSE-ECECE csapatának, ezt követően mindkét oldalon adódtak jó lehetőségek, de a kapusok jól védtek mindkét oldalon, így újabb gól nem esett ebben a játékrészben.

A második félidő és a torna végére kicsit elfáradó H-Terasz ellen Suscsák két gólt is szerzett, így a több magyar válogatott játékossal felálló ceglédberceliek magabiztosan (3-0) hódították el az első Tippmix Minifoci Magyar Kupa trófeáját.

Az SZPCDSE-ECECE győzött Hajdúszoboszlón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azonban a H-Tresznak sincs oka a szomorkodásra, mivel a második hely azt jelentette, hogy

az SZPCDSE-ECECE mellett a tiszafüredi csapat is ott lesz majd a július 16-án megrendezésre kerülő nyolccsapatos budapesti nagydöntőben.

"Számunkra hatalmas dolog, hogy Tippmix Minifoci Magyar Kupának hívhatjuk ezt a sorozatot. Hajdúszoboszló jelentette az első állomást, amelyre azért eset a választás, mert 2022-ben ezen a helyszínen rendeztük meg az EMF Euro Cup-ot. Kiváló a kapcsolatunk mind a várossal, mind a sportegyesülettel. Arról már nem is beszélve, hogy a régió nagyon erős minifociban" - árulta el Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség alelnöke.

"Nagyszerű tornán vagyunk túl, ahol végül sikeresen vettünk minden akadályt. Minden meccset megnyertünk, igaz, az elődöntőt csak büntetők után. A büntetők során kettő lövést is sikerült hárítanom, majd a végén a mindent eldöntő lövést értékesítenem is. A fináléban már nem voltak ekkora izgalmak, sima győzelmet tudtunk aratni" . mondta Bohony Bálint, az SZPCDSE-ECECE kapusa.

Bohony Bálint elégedetten értékelt Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon színvonalas volt a torna. Szerettük volna megnyerni a kupát, mint mindig, de sajnos az elődöntőben büntetők után kikaptunk. Viszont a csapat erejét mutatja, hogy ezek után is sikerült megszerezni a harmadik helyet. Nem vagyunk elégedettek, de legalább az érem összejött" - összegzett a Fáraó Bútor játékosa, Farkas Gyula.

"Sajnos a végére kicsit elfáradtunk, így a negyedik helyen végeztünk. Elképesztően meleg volt itt Hajdúszoboszlón, illetve nagyon hosszú is volt a torna,

összes hét találkozót játszottunk. Nagyon jól éreztük magunkat, kiváló csapatokkal találkoztunk. Összességében jó napot zártunk, még ha kicsit keserű is a szánk íze. A harmadik hely meglehetett volna, de a legjobb négybe kerülés is szép eredmény" - összegzett a torna végén Kormos Ádám, a Lufthansa játékosa.

Tippmix Minifoci Magyar Kupa, Hajdúszoboszló, végeredmény:
1. SZPSDSE-ECECE
2. H-Terasz
3. Fáraó Bútor
4. Lufthansa

Különdíjasok a Tippmix Minifoci Magyar Kupán Fotó: Csudai Sándor - Origo

Különdíjasok:
A torna legjobb kapusa: Dobi Attila (Fáraó Bútor)
A torna legjobb játékosa: Kövesdi Zsombor (SZPCDSE-ECECE)
A torna gólkirálya: Borbély Milán (Lufthansa)

A verseny fordulóinak tervezett időpontjai és helyszínei:

05.29. hétfő: Hajdúszoboszló
A győztes SZPCDSE-ECECE és az ezüstérmes H-Terasz jutott a nagydöntőbe

06.11. vasárnap: Csepel

Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

06.18. vasárnap: Tápiószentmárton

Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07.01. szombat: Balatonfűzfő

Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07.16. vasárnap: Döntő, Budapest

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A cikket támogatta a Szerencsejáték Zrt.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.