szerelem romantika kibeszélő magazin kapcsolat szenvedély film ajánló dráma Takács Solya
Minden nő imádja a szerelmet, drámát, ármányt és szenvedélyt. A szappanoperákat, amiken bömbölhetünk órákon át, és olyan műsorokat, amivel a tévén keresztül nagyon jókat lehet veszekedni.

A sírig tartó szerelmeket és megható romantikába fulladt férfiakat, akik fehér lovon jönnek értünk. Vagy épp egy várkastély kapujában várnak minket, pontban éjfélkor. Esetleg Párizsban vagy Rómában a szökőkútnál. Imádjuk az ilyesmit, talán még a csokinál is jobban – vagy talán együtt, a csokit és a romantikát a legjobban!

Hölgyeim, zsepiket, csokikat és távkapcsolót elő!

1. The Choice - A Választás

Nicholas Sparks neve egy naprakész, romantikafüggő nőnek ismerősen csenghet – ha tehetném, én már réges-régen aranyba foglaltam volna –, és azt is nagyon jól tudja: ő ebben a témában sosem okozhat csalódást! Ezúttal sem teszi.

Nekem a legnagyobb kedvencem a filmben – ahogyan Sparks összes filmjében – a szerelmes férfi karaktere. Mert egészen biztos vagyok benne: minden nő arra vágyik, hogy egy férfi ilyen kitartó, szenvedélyes és mély szerelemmel szeresse őt, ahogy ezt Travis teszi Gabbyvel.

Travis (Benjamin Walker) egy helyi állatorvos, aki édesapjával együtt viszi a rendelőt, mint családi vállalkozást. Gabby (Teresa Palmer) pedig orvos gyakornok, aki éppen az állatorvos szomszédságában nyaral.

Travis épp próbálja lángra lobbantani volt párjával néhai kapcsolatuk tüzét, míg Gabby és a pasija már az eljegyzésre készül. Éppen ekkor találkoznak.

Na, de várjunk csak! Akkor hogy lesz ebből mégis love story? A filmből kiderül!

2. P.S. I love you

Az egyetlen olyan film, amit képtelen vagyok anélkül végignézni, hogy ne kezdjek hangos zokogásba 5 percenként. Biztos vagyok benne, hogy minden szerelmes nő legnagyobb félelme az: a hőn szeretett férfit és őt egy napon a halál majd örökre elválasztja.

Holly (Hilary Swank) túl hamar kényszerül ilyen helyzetbe, és kénytelen beletörődni veszteségébe. Felfoghatatlan számára az, hogy szerelme, Gerry (Gerard Butler) már soha többé nem lehet vele. Gerry azonban nem akarja csak úgy magára hagyni szerelmét, ezért halála előtt készít egy tervet.

Mellyel nemcsak vissza akarja rázni Hollyt az életbe, hanem meg akarja adni neki a lehetőséget, hogy akár egy teljesen új életet is elkezdhessen. Vajon sikerül neki?

3. Me before you - Mielőtt megismertelek

A történet egyik főszereplője Louisa Clark (Emilia Clarke), a Trónok harcából már jól ismert szőke szépség. Azonban itt egy teljesen más szerepben ismerhetjük meg!

Louisa Clark az angol városka egyik kávézójában tengeti kis életét. Imádja a családját, a házukat, talán még Patricket is. Ő a barátja, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll, ugyanis a kávézó váratlanul bezár.

Lou ekkor kénytelen új állást vállalni, de nem is akármilyet! Gondozója lesz egy motorbalesetben teljesen lebénult, 30-as éveiben járó, rettentően jóképű úriembernek.

A férfi, Will Trainor (Sam Claflin) gyűlöli az életét. Képtelen beletörődni abban, hogy egykori fényűző, sikeres beachboy élete és gyönyörű barátnője mára már a múlté. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor még mellékényszerítenek egy számára rettentően idegesítő, cserfes és felszínes gondozót, történetesen Lou-t. Azonnal szembetűnik a két karakter között tátongó óriási különbség. Na de mi van, ha ez később valahogy mégis eggyé válhat?

4. The Notebook – Szerelmünk lapjai

Biztos vagyok benne, hogy Noah (Ryan Gosling) és Allie (Rachel McAdams) történetét mindenki egészen hamar a szívébe zárja! Eleinte azt hihetjük, hogy ez is egy amolyan szokványos gazdag lány és szegény fiú szerelmét bemutató ömlengés lesz, de hamar kiderül: a történet nagyobb izgalmakat is tartogat nekünk!

Allie – akinek lába előtt hever a világ – és Noah – akinek egy megveszekedett vasa sincs – csakugyan egymásba szeret, ám a sors mégis hosszú időre elválasztja őket. Ám végül nem ez a legnagyobb sorscsapás, ami kettőjük szerelme közé áll...

5. Forrest Gump

Nekem ez a legnagyobb kedvencem az összes szerelmes film közül. Egyszerűen kihagyhatatlan, ha szerelmi történetről van szó. És gondolom, mondanom sem kell: a fentiekhez képest ez nem az a szokványos csöpögős szerelmi történet.

Ez a film minden egyes mondatával és jelenetével tanít valamit a nézőknek. Nincs olyan momentuma, amin ne lenne zseniális, hozzáértő kezek lenyomata!

A film 6 Oscar-díjat és 3 Golden Globe-díjat zsebelt be. És akkor azt hiszem: többet mondanom sem kell a filmről...

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.