magazin romantika kibeszélő filmajánló bekuckózás
Nincs is jobb program a két ünnep között, mint a hosszú és sötét délutánokon bekuckózni egy meleg takaróval a kanapéra, magunk elé venni a maradék zserbót vagy mézeskalácsot és megnézni egy jó kis filmet. Ha nincs ötleted, hogy mégis mit nézz, most ajánlunk 4 valódi klasszikust a romantika jegyében.

Waterloo Bridge (1940.)

Te is imádod a régi filmeket? Nem, nem a '90-es évek filmjei számítanak réginek, hanem mondjuk az '40-es évek alkotásai, mint amilyen a Waterloo Bridge is. Fekete-fehér, régimódi, kissé avétos, kissé naiv szemléletű, de talán pont ettől olyan magával ragadó. A Waterloo Bridge egy ízig-vérig drámai történet, ami egy táncosnő és egy katonatiszt szerelmét meséli el, illetve azt, mi történik akkor, ha egy fiatal nő nem elég, hogy a munkáját, de a szerelmét is elveszíti az ostromlott Londonban... Persze ez még csak a történet eleje, az igazi dráma ezután kezdődik, ám erről már inkább nem spoilerezek.

Szenvedélyek viharában (1994.)

Na jó, nézzünk egy olyan alkotást, ami se nem régi, se nem új (nekem), mégis egy igazi klasszikus, ha bekuckózós mozizásról beszélünk. Mit is mondhatnék a Szenvedélyek viharában filmről? Annyi mindenről szól. Először is három fiútestvérről és az apjukról, másodszor egy nőről, aki fenekestül felforgatja az életüket, harmadszor a szerelemről, de mindezeken kívül még a vágyakozásról, a beteljesületlenségről, a lehetőségekről, a féktelenségről, a háborúról, a szesztilalomról, jó és rossz utakról és persze a végzetről.

Igazi romantikus, kalandos dráma, ami magával ragad, beszippant és arra késztet, hogy átgondold, mi fontos és mi nem az életben. Nem mellesleg pedig remek a szereposztás is, hiszen olyan színészek játszanak benne, mint Sir Anthony Hopkins, Brad Pitt és Julia Ormond.

Forrás: NORTHFOTO/T.C.D / Visual Press Agency

Szerelmünk lapjai (2004.)

Örök klasszikus, ami megunhatatlan! Én legalábbis nem tudom megunni. Tudom, a csaj döntésképtelen és hisztis, mégis az egész történet valahogy magával sodor. Miért? Mert a lelke mélyén minden nő azt szeretné, ha egy férfi úgy küzdene érte, ahogyan Noah küzdött Allie-ért a film elejétől a végéig.

Ez egy olyan szerelem a férfi részéről, ami nem ismert akadályt. Nem számított származás, távolság, sőt az sem, hogy képbe került egy másik férfi... mi több, még az sem, hogy a szeretett nő végül még önmagát is elveszítette. Ez a film maga a nagybetűs SZERELEM! Mi nők pedig, igenis egy Noah-ra vágyunk.

Forrás: AFP

+1: A ruhakészítő (2015.)

A ruhakészítő egy kicsit kakukktojás a felsorolásban, ez az a film ugyanis, amit valaki vagy imád vagy gyűlöl. Éppen ezért nem is állítom, hogy klasszikus ,vagy hogy mindenkinek való – mégsem tudom lehagyni a listáról. Azoknak ajánlom, akik bírják a kissé groteszk humort, a sötét életképeket, a váratlan fordulatokat és szívesen elmerülnek abban, hogy tudják egy poros, ausztrál, '50-es évekbeli kisváros lakói pokollá tenni egymás életét.

Van itt minden: hazugság, kirekesztés, bosszú, mesés átváltozás, igaz szerelem, szívfacsaró dráma – mindez fűszerezve némi fojtogató reménytelenséggel és persze nem kevés társadalomkritikával. Szerintem nagyon szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató film, én az „imádtam" tábort erősítem, de azt is értem, hogy valakinek túl sötét a film által lefestett életkép, és mivel akcióban sem bővelkedik, így csak azoknak ajánlom, akik a cselekmény mellett a mögöttes tartalmakban is szívesen elmerülnek.

Nyitókép: Shutterstock

Te szoktál filmezni a két ünnep között?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.