magazin énekesnő kibeszélő tragédia Whitney Houston Bobbi Kristina Brown
Lehunyom a szemeimet, és Whitney Houston hangját hallva könnyek csorognak végig az arcomon. Egy nő, aki csak arra vágyott, hogy énekeljen, de csillogás helyett sokszor csak a fájdalom és a szenvedés jutott neki. Végül miért vetett véget az életének? Mi vezetett az aranytorkú énekesnő öngyilkosságához?

Whitney Houston 1963. augusztus 9-én született, Newark városában, New Jerseyben. Először egy templomi kórusban kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa énektudását, majd később az édesanyja műsorában szerepelt háttérénekesként. Whitney eredetileg tánccal szeretett volna foglalkozni, sőt, a tanári pályával is évekig kacérkodott. Rövid ideig még modellkedett is, ám érezte, hogy az életében csak az éneklés lehet igaz szerelem. Nem véletlen, hiszen a 16 alkalommal Grammy-díjjal jutalmazott Aretha Franklin volt a keresztanyja, így már egészen fiatal korától inspirálta őt.

Összeszedni a világklasszis énekesnő eredményeit már önmagában is kihívás, hiszen Whitney Houston a legtöbbet díjazott női előadó az egész világon.

26 alkalommal jelölték Grammy-díjra, melyből hatot megnyert. Kétszer Emmy-díjat, 30 Billboard Music Awardsot, azaz több, mint 400 díjat zsebelt be. Olyan művészekkel énekelt együtt, mint Beyonce, Celine Dion, Mariah Carey vagy George Michael. Emellett számos óriáscég, mint a Coca-Cola vagy a Dr. Pepper reklámjaiban is lehetett látni.

Sőt, Whitney a halála után is történelmet írt, hiszen a Több mint testőr betétdala megkapta a gyémánt minősítést. Ezt azok a művészek kapják meg, akiknek egy slágerük vagy egy kislemezük elérte a 10 000 000 eladott példányt. Rajta kívül még Taylor Swift és Mariah Carey rendelkezik ezzel a státusszal.

I Will Always Love You

1992-ben próbálta ki magát a mozivásznon, amikor a Több mint testőrben önmagát alakította. A romantikus drámában Kevin Costner oldalán szerepelt és alakításuk olyannyira jól sikerült, hogy számos pletyka röppent fel a viszonyukról. A fellelhető források mást és mást mondanak: egyesek szerint rövid ideig együtt voltak, mások úgy gondolják, hogy a hír csupán a rajongók képzelgéseinek köszönhető.

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Kasdan Pictures / Tig Productions/Kasdan Pictures / Tig Production

Mielőtt megismerte volna későbbi férjét, Whitney Houstonnak két ismert emberrel, Randall Cunningham futballsztárral és Eddie Murphyvel is volt viszonya. Később, 1989-ben találkozott a hat évvel fiatalabb Bobby Brownnal, majd három évvel később hozzáment feleségül. Az énekesnő halálosan szerelmes volt a rapperbe, de Brown számos módon, - hol csak szóban, később tettlegesen is - bántotta őt. Az énekesnő sok áldozatot hozott a házasságukért, ellenben férjével, aki minden alkalmat megragadott, hogy a háttértáncosokkal összeszűrje a levet. Az együtt töltött éveik alatt elérte, hogy Whitney minden önbizalmát elveszítse.

I Have Nothing

Fényűző és sikeres karriert futott be, de valójában csak boldog életre vágyott, ami sosem adatott meg neki. Annyira kiábrándult az életből, hogy végső elkeseredettségében a kábítószerben és az alkoholban látta a „megoldást". 2003-ban egy óriási balhét követően letartóztatták Bobby Brownt. Ezután az énekesnő egy rehabilitációs intézetbe vonult, ahol a traumák feldolgozására megfelelő segítséget kapott. A kezelésekről három évvel később tért vissza, és még abban az évben beadta a válókeresetet.

Végül ez sem mentette meg Whitney Houstont az öngyilkosságtól. 10 évvel ezelőtt, 2012. február 11-én holtan találtak rá egy Beverly Hills-i hotelszobában. A kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni, de már késő volt.

Három évvel később, 2015-ben lányát, Bobbi Kristina Brownt egy fürdőkádban, édesanyjához hasonlóan eszméletlenül találták. Hónapokig kómában feküdt, majd fél évvel később ő is meghalt.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.