Hollywood kibeszélő magazin Gábor Zsazsa színésznő botrány házasság
Gábor Zsazsa 1917. február 6-án született Budapesten. Nővéréhez hasonlóan ő is híres volt a szépségéről és emiatt folyton a figyelem középpontjában állt. Ezek után nem is csoda, hogy testvéreihez hasonlóan ő is a színészi pályát választotta. 

Zsazsa karrierje a Miss Hungary szépségkirálynőjeként vette kezdetét. 1936-ban Bécsbe utazott, ahol megtörtént az első nyilvános fellépése, ugyanis Richard Tauber felkérte őt, hogy énekeljen egy szubrettet Az éneklő álom című operettben. Miután karrierje elkezdett felfelé ívelni, a gyönyörű Zsazsa magánéletében is változások történtek. Megismerkedett első férjével, a nála 18 évvel idősebb török diplomatával, Burhan Asaf Belgével, akinek először mondta ki a boldogító igent. Házasságuk négy évig tartott és ez idő alatt a török fővárosban, Ankarában éltek.

Egyre több gomolyfelhő jelent meg a zsidók feje fölött, így Zsazsa nővére, Magda az Egyesült Államokba szökött a férjével, ahol a színészi pályafutása egyre csak felfelé ívelt. 1941-ben követte őt Zsazsa is, aki hátrahagyva férjét az USA-ba költözött. Nem búslakodott sokáig tönkrement házassága miatt, hamar vigaszra talált a Hilton szállodalánc örököse mellett, a nála 30 évvel idősebb Conrad Hiltonnal. Nem vesztegették az időt, 1942-ben összeházasodtak, és mivel az üzletember a katolikus vallást gyakorolta, így fiatal felesége is buzgó római katolikussá vált.

Zsazsa férje igencsak pénzéhes volt, az anyagiak miatt sok konfliktus és feszültség volt a házasságukban. Sokszor külön hálószobában aludtak, végül 1947-ben váltak el, amikor megszületett Zsazsa egyetlen gyermeke, Constance Francesca Hilton. Conrad Hiltonban fel sem merült, hogy Francesca az ő lánya lenne, ugyanis Zsazsa 1944-ben viszonyt kezdett a férfi fiával, Nicky Hiltonnal.

Színészi karrierje azután kezdett csak igazán felfelé ívelni, miután megismerkedett a harmadik férjével, a szintén színészként dolgozó George Sandersszel. Neki köszönhetően letette a névjegyét Hollywoodban és több filmben is szerepet kapott. A páros viharos házassága tele volt féltékenységi jelenetekkel, mindketten megcsalták a másikat, így nem csoda, hogy ez a házasság is zátonyra futott.

George Sanders és Gábor Zsazsa Forrás: Getty Images/Gene Lester

Az igazi férfifaló hírében álló Zsazsa a harmadik válása után sem állt le, hiszen megfordult Richard Burton és Sean Connery hálószobájában is. A következő férje a befektetési bankár Herbert Hutner volt, aztán Joshua S. Cosden olajmágnás következett. Ezt követően 58 éves korában hozzáment a nála 9 évvel fiatalabb Jack Ryanhez, aki a Barbie baba egyik tervezője volt. Majd következett egy ügyvéd, és egy mexikói playboy, Felipe de Alba, akivel - bármilyen meglepő is -, csupán egy napig voltak házasok.

Az utolsó házassága 69 éves korában történt, amikor is összekötötte az életét a 25 évvel fiatalabb Frédéric von Anhalt herceggel. Ez a házassága sem volt éppen felhőtlen és zökkenőmentes, sok botrány tarkította. Gábor Zsazsa életének utolsó szakaszában több egészségügyi problémával is szembe kellett néznie. 85 évesen csípőtörést szenvedett, majd volt egy öngyilkossági kísérlete és agyvérzése is, 2011-ben pedig amputálni kellett a jobb lábát.

2016-ban Zsazsa életének hátralévő részét szerette volna szülőhazájában tölteni, de végül ez mégsem sikerült, 2016. decembert 18-án egy hirtelen szívmegállás következtében örökre lehunyta a szemét. Temetését Beverly Hills egyik temetőjében tartották, majd 2021-ben Frédéric von Anhalt herceg a Kerepesi úti temető művészparcelláján helyezte végső nyugalomra Zsazsa hamvait.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.