A herceg beleszeret a szép fodrászlányba... Ugyan már, kit akartok ezzel hülyíteni?

magazin kibeszélő Hamupipőke Szépség és a szörnyeteg Csipkerózsika Királyi bánásmód
Vajon a Disney-mesék életünk megrontói? Hamupipőke, A kis hableány, Csipkerózsika, A Szépség és a szörnyeteg és még sorolhatnám. Ők - bár néha ádáz küzdelmek árán -, mindannyian megkapták a szőke herceget fehér lovon.

A Netflixen népszerű Királyi bánásmód is ugyanezen koncepción épül fel. Adott egy szép és fiatal fodrásznő, aki beleszeret egy dúsgazdag hercegbe, akiről végül kiderül, hogy mégsem olyan tehetős, és a családja egy előre elrendezett házassággal szeretné rendezni az anyagi gondjaikat. A szív azonban nem ismer lehetetlent, így főhősünk végül a szegénysorból érkező fodrászlányt választja. Vajon jó, hogy a fiatal nemzedék ilyen filmeken nő fel?

Belőlem nagyon sok ellenérzést váltott ki ez a giccses romantikára hajazó film, mivel köze nincs a való élethez. Ugyan sokan szeretünk elrugaszkodni a valóságtól és elmerülni egy-egy szerelmes történetben, de valljuk be őszintén, a való élet ennyire nem rózsaszín. Ezt a filmet is csupán kíváncsiságból néztem meg, de annyira kiszámítható volt, hogy már az elején tudni lehetett a történet kimenetelét.

Vajon miért készülnek ilyen filmek? Mi szükség van rájuk? Felnőtt fejjel semmi romantikusat nem látok egy olyan giccsre épülő történetben, amelynek a célja az erőltetett romantika. Sokkal inkább taszító, és engem személy szerint elrettent, hogy ilyen hazugságokkal próbálják meg teletömni a fejünket.

Ha egyszer lesz egy lányom, nem engedem, hogy megnézze ezeket a filmeket, ki van zárva, hogy ezeken nőjön fel, és ezáltal hamis képet alkosson a férfiakról, a kapcsolatokról. Mert ugye ezek a filmek csak a nagy egymásra találásról szólnak, hogy aztán onnantól kezdve mi lesz a párok sorsa, nem tudhatjuk. Másfél-két órán keresztül csak azért izgulhatunk, hogy a főhősök egymásra találjanak. Ezután azonban nem láthatunk a színfalak mögé, pedig olykor jó lenne látni a folytatást is, ami a valóságban közel sem olyan rózsás, mint ezekben a filmekben.

Forrás: Netflix

Önámítás. Egy képzelt világ felépítése, melynek célja csupán annyi, hogy szórakoztasson a valóságot figyelmen kívül hagyva. Erről szólnak ezek a filmek. Hogy az érzelmek felnagyításáról már ne is beszéljünk.

Kiábrándultam. Nézhetetlen filmek tömkelege sorakozik ezeken a képzeletbeli polcokon. De remélhetőleg ezek az "alkotások" sosem kelnek életre, mert egyáltalán nem a valódi párkapcsolatok kialakulását mutatják be, azt, mennyire nehéz a mai világban szerelembe esni, és rátalálni az igazira. Hogy nincs szerelem első látásra, és a külső nem elég.

Ha viszont egy kicsit megerőltetem magam és megpróbálom egy másik oldalról megközelíteni ezt az egészet, akkor arra gondolok, hogy egy-egy ilyen mesebeli történet rávilágít arra, hogy a boldogsághoz vezető út közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Nincsenek kristályokkal kikövezett utak, nincs vörös szőnyeg, ami egyenesen a herceg elé vezet, hiszen közben számos akadály vár ránk, amivel meg kell küzdenünk, míg elnyerjük a vágyott férfi szerelmét.

Nyitókép: Netflix

Te szereted a giccses, romantikus filmeket?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.