Drew Barrymore kibeszélő Golden Globe magazin színésznő születésnap
Ha Drew Barrymore-ra gondolok, rögtön a Charlie angyalai jut eszembe, ahol Cameron Diaz és Lucy Liu oldalán akciózott. Nekem mindig is ő volt a kedvenc angyalom, pedig Drewnak nem ez volt az első híresebb szerepe...

Drew Barrymore nem csak azért kedves a szívemnek, mert jó színésznőnek tartom, de azért is, mert

ő soha nem az anorexiás, szilikoncicis, tökéletes hírességek vonalat erősítette.

Számomra egy igazi nő olyan, mint Drew, mindig is imádtam a természetessége miatt. Sőt, plusz pont jár azért is, hogy sosem tagadta zűrös múltját és biszexualitását...

A szöszi színésznő egy kétszázéves színészdinasztiába született, így szinte borítékolva volt, hogy ő is ezt a hivatást választja. Drew ükszülei, dédszülei és nagyszülei sokat foglalkoztatott színészek voltak, apai ágon a Barrymore-ok már a XVIII. századtól kezdve színészkedéssel keresik a kenyerüket. Ha ez nem lenne elég bizonyíték arra, hogy a színésznő ereiben művész vér csörgedezik, akkor elárulom, hogy Drew családja 400 évre visszamenőleg zenészekből áll.

Emlékszem, amikor néhány évvel ezelőtt bombaként robbant, hogy Drew Blyth Barrymore magyar származású, én pedig azt hittem, megint valami kamu hír, hiszen volt olyan időszak, amikor szinte minden második hírességre azt mondták, vannak magyar felmenői. A szőke színésznő esetében viszont nem kacsa a hír: Drew a magyar származású, német születésű Makó Ildikó lánya. Nagyszülei, Makó Antal és Makó Valéria még a II. világháború idejében kerültek Németországba, lányuk, Ildikó egy menekülttáborban látta meg a napvilágot. A Makó család aztán fogta magát, kihajózott 1951-ben New Yorkba, és amerikai állampolgárként kezdtek új életet. Nos, így került a Barrymore család Amerikába...

Drew Barrymore már az 1980-as években a figyelem középpontjába került: az E.T. című filmben a tündéri, copfos Gartie szerepében tündökölt. A kis színészpalánta a világ egyik leghíresebb sci-fijében mindössze hét éves volt, a könnyen jött világhír pedig rányomta a bélyegét az életére. Drew már egészen fiatalon, tizenévesen alkohol-és kábítószerfüggő volt:

kilencévesen alkoholt, tízévesen marihuánát, tizenkét évesen pedig már kokaint fogyasztott rendszeresen.

Forrás: Northfoto/ZUMA Press Zuma/Universal Studios

Nem segített a dolgon, hogy 1985-ben Golden Globe-díjra jelölték, (de csak 2010-ben kapta meg a szobrocskát) ugyanis a könnyen jött siker és a rajta lévő nyomás hatására 15 évesen már elvonóra küldték. Nem csak a reflektorfény, de a cseppet sem támogató családi háttér sem a józan élet felé lökte őt, de Drew sikeresen legyőzte a démonait, és ma már Golden Globe-díjas, kétgyermekes családanyaként éli mindennapjait.

Barrymore mostanában inkább kozmetikai cégei futtatásával, saját nevével fémjelzett talkshowjával, és anyai teendőivel foglalkozik, de van néhány film, amiben (szerintem) zseniálisan játszott. Az én kedvenceim tőle a fentebb említett Charlie angyalai, a Fiúk az életemből, a Hétmérföldes szerelem, a Nászok ásza, Az 50 első randi, és az Örökkön örökké, utóbbi kettőről korábban azt mondta egy interjúban, a lányainak ezek a kedvencei. Boldog születésnapot Drew, maradj mindig ilyen csodás!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.